"Vételen" a feltörekvő piacok

Pénzcentrum
2007. január 18. 09:30

Ismét vételi pozíciók felvételét javasolja a feltörekvő piacokon a svéd SEB Bank. Komoly fundamentális problémák hiányában a bank véleményét az ismételt piaci hangulatváltozásra alapozza. A reggel folyamán ezeken a piacokon már érezni lehetett a vételi erőt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

eurhufcomp
eurhufcomp

A feltörekvő piacok szempontjából kedvező fejlemény az olaj árának mérsékelt korrekciója, a gyengülő dollár. Ezek elsősorban a magas kamatozású devizák (dél-afrikai rand, török líra) számára hozhatnak jelentősebb vételi érdeklődést (a forint is erősödött a reggeli nyitásban).

A Bank of Japan mostani ülésén nem emelt kamatot, így a jen továbbra is olcsó finanszírozási eszköz marad a kamatkülönbözetre játszó befektetők számára. A FED szempontjából változatos a kép, a mai fogyasztói inflációs adat meghatározó lehet a további kamatpolitika iránya szempontjából.

2007.01.18 08:27
Nem emeltek kamatot a japánok - a kormány nyomására?

A fejlődő piaci hitelinstrumentumok kamatfelárát mutató index történelmi mélypontja felé közeledik, ami szintén mutatja ezen piacok népszerűségét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az EMBI+ spread alakulása bp-ban


Forrás: Cbonds

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06