7 °C Budapest

Internetbankolsz? - Kénytelen leszel...

Pénzcentrum
2007. január 12. 07:47

Folyamatosan egyre több és több költségük keletkezik azoknak, akik az internetbankolás helyett továbbra is kitartanak pénzügyeik bankfiókbeli intézése mellett. Akad olyan pénzintézet, melynek bankon kívüli, papíralapú átutalási díja hússzorosa a egy internetes tranzakcióénak, de általánosságban is legalább kétszeres különbség a jellemző - derül ki a VG körképéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ezzel együtt az online számlavezetési szolgáltatás havi díja rendszerint nem túl magas összeg, viszonylag könnyedén megtérül, ha valaki kihasználja a banki szolgáltatások által nyújtott lehetőségeket.

A bankok ezen magatartása nem meglepő, hiszen nagy költségcsökkentési potenciál rejlik a fiókokat látogató ügyfélbázis leépítésében és az online ügyfélkör erősítésében. A statisztikák szerint azonban az ügyfelek is egyre inkább belátják, hogy olcsóbb a számítógép használat és egyéb elektronikus metódusok elsajátítása, mint a fiókbeli sorbanállás, hisz az internetbanki ügyfelek száma rohamosan növekszik (igaz, még mindig igen alacsony).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06