16 °C Budapest

Újévi csomag a bankoktól: drágulnak a szolgáltatások

Pénzcentrum
2007. január 2. 10:00

Újév alkalmából több kereskedelmi bank is megváltoztatta kondícióit, ám a módosítások aligha szolgálnak majd kellemes meglepetésként az ügyfelek számára, a az OTP Bank, az Erste és a CIB is megemelt tarifákkal dolgozik.

Az OTP Bank esetében a havi számlavezetési díj és az ügyintézési díjak is emelkedtek, előbbi a korábbi 250-ről 270 forintra. Drágult azonban az inkasszófelhatalmazás, a limitfigyelési szolgáltatás, a bankon belüli tranzakciók és az OTP Direkt igénybevétele is, de ne lepődjön meg az sem, aki a korábban megszokott összeg helyett most többet fog fizetni a bankfiókban felvett pénzéért cserébe.

Emelte számlacsomagjainak díját a CIB is, a Classic számlacsomag havi díja az eddigi 190-ről 219 forintra emelkedik, míg az Online számlát igénylők 499 helyett 549 forintot fizetnek majd. A CIB a más bankfiókban pénzt felvevőket is további ellenszolgáltatásra kötelezi, az eddigi maximum 500 forint most már csak az alap, a fizetendő díj a felvett összeg 0,25 százaléka, de minimum 500 forint lesz.

Az Ersténél a január elseje a diákokat érinti leginkább, a diákszámla költsége 119 forintról 139 forintra emelkedik, 119 forintot ezután már csak azok az elektronikus számlacsomaggal rendelkezők hallgatók fizetnek majd, akiknek eddig 99 forintot kellett fizetniük havonta. A bankon belüli eseti átutalások és a számláról való kifizetések költségeit is megemelték.

EZT OLVASTAD MÁR?