6 °C Budapest

Mit érdemes venni az év végén?

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:56

A Budapesti Értéktőzsde végre legyőzte a 23.600-as ellenállást, az év végi rally ezt követően be is indult, a 25.000 a láthatáron. A régió részvénypiacai új történelmi csúcsokon! A BUX esetében felfelé a 24.900 ellenállás, a 23.900/22.700 tartóvonal. Richter vételi ajánlatunk 3 napon belül telitalálat lett (Vétel:39.000/Eladás:42.300). OTP célár teljesült, a legnagyobb magyar pénzintézet saját részvény vásárlásai stabilizálják 8.000 felett az árfolyamot. Az MTelekom esetében a 2005-ös osztalék kifizetésének rendeződése mini-rallyt generált, használjuk eladásra a jelenlegi magas árfolyam-szinteket. A Fotexből hiányzik a lendület, ezért a pozíció zárását javasoljuk!

Középtávon spekulatív vétel: Graphisoft, Pannonplast, Rába. Ketten bekerülnek 2007-ben a BUX-ba! Synergon továbbra is eladás! Pozíciók nyitása a jelenlegi árfolyam-szinteken már nem ajánlott, januárban a helyzetet újból felülvizsgáljuk. A BUX indexkövető alapot nem ajánljuk, hiszen kamatadó köteles és csak hosszú távon ajánlott. Továbbra is rotációs stratégiánk a győztes!

A BUX számára a következő napokban felfelé a 24.900-as szint lesz meghatározó, korrekcióban a 23.900 kulcsfontosságú. Csak egyedi részvényekben gondolkozzunk! Jelentős korrekció esélye alacsony. Az általunk jósolt év végi rally bekövetkezett, a történelmi csúcs tesztelésére azonban az idén már nem látunk esélyt! Fokozatos profitrealizálás ajánlott! Az erős forint tükrében dollár/euró alapú befektetési alapok vétele megfontolandó!

A 2006-os év nem volt szegény meglepetésekben. A magyar fizetőeszköz 2006-ot 250-es árfolyamnál indította, a nyáron azonban 280 fölé is gyengült az euróval szemben. Míg az év első felében a felpuhuló költségvetés tükrében forintgyengülésre játszottunk, az őszi új konvergencia program benyújtása meghozta az általunk hozzáfűzött reményeket, a forint ismét 250-ig erősödött, a magyar állampapír-piacon jelentős mértékű hozamcsökkenésnek lehettünk a tanúi. A magyar részvényindex májusban új történelmi csúcsot ért el, az év hátralevő részében hektikus kereskedés jellemezte a magyar részvénypiacot, utólag is az egyedi részvények vásárlása bizonyult helyesnek. Összességében befektetési stratégiáink a várakozások felett teljesítettek. A nemzetközi piacokat az amerikai kamatpolitika határozta meg, az általunk jósolt 1,30 feletti kitörés az euróval szemben be is következett. Az európai részvénypiacok nagyon jó évet tudhatnak maguk mögött, a gazdasági növekedés pozitív jelei végre felfedezhetőek, az európai piacoktól 2007-ben is sokat várunk. Bővebben a következő Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevelekben...

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 19:11
A Fidesz EP-listájának vezetője arra hivatkozva utasította vissza a többi párt listavezetőjével való...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm