26 °C Budapest

Mit érdemes venni az év végén?

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:56

A Budapesti Értéktőzsde végre legyőzte a 23.600-as ellenállást, az év végi rally ezt követően be is indult, a 25.000 a láthatáron. A régió részvénypiacai új történelmi csúcsokon! A BUX esetében felfelé a 24.900 ellenállás, a 23.900/22.700 tartóvonal. Richter vételi ajánlatunk 3 napon belül telitalálat lett (Vétel:39.000/Eladás:42.300). OTP célár teljesült, a legnagyobb magyar pénzintézet saját részvény vásárlásai stabilizálják 8.000 felett az árfolyamot. Az MTelekom esetében a 2005-ös osztalék kifizetésének rendeződése mini-rallyt generált, használjuk eladásra a jelenlegi magas árfolyam-szinteket. A Fotexből hiányzik a lendület, ezért a pozíció zárását javasoljuk!

Középtávon spekulatív vétel: Graphisoft, Pannonplast, Rába. Ketten bekerülnek 2007-ben a BUX-ba! Synergon továbbra is eladás! Pozíciók nyitása a jelenlegi árfolyam-szinteken már nem ajánlott, januárban a helyzetet újból felülvizsgáljuk. A BUX indexkövető alapot nem ajánljuk, hiszen kamatadó köteles és csak hosszú távon ajánlott. Továbbra is rotációs stratégiánk a győztes!

A BUX számára a következő napokban felfelé a 24.900-as szint lesz meghatározó, korrekcióban a 23.900 kulcsfontosságú. Csak egyedi részvényekben gondolkozzunk! Jelentős korrekció esélye alacsony. Az általunk jósolt év végi rally bekövetkezett, a történelmi csúcs tesztelésére azonban az idén már nem látunk esélyt! Fokozatos profitrealizálás ajánlott! Az erős forint tükrében dollár/euró alapú befektetési alapok vétele megfontolandó!

A 2006-os év nem volt szegény meglepetésekben. A magyar fizetőeszköz 2006-ot 250-es árfolyamnál indította, a nyáron azonban 280 fölé is gyengült az euróval szemben. Míg az év első felében a felpuhuló költségvetés tükrében forintgyengülésre játszottunk, az őszi új konvergencia program benyújtása meghozta az általunk hozzáfűzött reményeket, a forint ismét 250-ig erősödött, a magyar állampapír-piacon jelentős mértékű hozamcsökkenésnek lehettünk a tanúi. A magyar részvényindex májusban új történelmi csúcsot ért el, az év hátralevő részében hektikus kereskedés jellemezte a magyar részvénypiacot, utólag is az egyedi részvények vásárlása bizonyult helyesnek. Összességében befektetési stratégiáink a várakozások felett teljesítettek. A nemzetközi piacokat az amerikai kamatpolitika határozta meg, az általunk jósolt 1,30 feletti kitörés az euróval szemben be is következett. Az európai részvénypiacok nagyon jó évet tudhatnak maguk mögött, a gazdasági növekedés pozitív jelei végre felfedezhetőek, az európai piacoktól 2007-ben is sokat várunk. Bővebben a következő Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevelekben...

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. június 24. 16:26
Napvilágot láttak a végleges pályázati feltételek, júliustól már tényleg elstartolhat az új otthonfe...
MEDIA1  |  2024. június 24. 14:07
Rózsa András, a leendő XIV. kerületi polgármester bejelentette, hivatalba lépését követően az ATV, v...
Kiszámoló  |  2024. június 24. 11:51
Magyarország a nyolcvanas-kilencvenes években az elmaradottsága okán kimaradt a csekkes fizetésből é...
MNB Intézet  |  2024. június 24. 10:27
2024 kiemelkedően fontos esztendő a Magyar Nemzeti Bank életében, ugyanis idén ünnepli fennállásának...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem