3 °C Budapest

Mit érdemes venni az év végén?

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:56

A Budapesti Értéktőzsde végre legyőzte a 23.600-as ellenállást, az év végi rally ezt követően be is indult, a 25.000 a láthatáron. A régió részvénypiacai új történelmi csúcsokon! A BUX esetében felfelé a 24.900 ellenállás, a 23.900/22.700 tartóvonal. Richter vételi ajánlatunk 3 napon belül telitalálat lett (Vétel:39.000/Eladás:42.300). OTP célár teljesült, a legnagyobb magyar pénzintézet saját részvény vásárlásai stabilizálják 8.000 felett az árfolyamot. Az MTelekom esetében a 2005-ös osztalék kifizetésének rendeződése mini-rallyt generált, használjuk eladásra a jelenlegi magas árfolyam-szinteket. A Fotexből hiányzik a lendület, ezért a pozíció zárását javasoljuk!

Középtávon spekulatív vétel: Graphisoft, Pannonplast, Rába. Ketten bekerülnek 2007-ben a BUX-ba! Synergon továbbra is eladás! Pozíciók nyitása a jelenlegi árfolyam-szinteken már nem ajánlott, januárban a helyzetet újból felülvizsgáljuk. A BUX indexkövető alapot nem ajánljuk, hiszen kamatadó köteles és csak hosszú távon ajánlott. Továbbra is rotációs stratégiánk a győztes!

A BUX számára a következő napokban felfelé a 24.900-as szint lesz meghatározó, korrekcióban a 23.900 kulcsfontosságú. Csak egyedi részvényekben gondolkozzunk! Jelentős korrekció esélye alacsony. Az általunk jósolt év végi rally bekövetkezett, a történelmi csúcs tesztelésére azonban az idén már nem látunk esélyt! Fokozatos profitrealizálás ajánlott! Az erős forint tükrében dollár/euró alapú befektetési alapok vétele megfontolandó!

A 2006-os év nem volt szegény meglepetésekben. A magyar fizetőeszköz 2006-ot 250-es árfolyamnál indította, a nyáron azonban 280 fölé is gyengült az euróval szemben. Míg az év első felében a felpuhuló költségvetés tükrében forintgyengülésre játszottunk, az őszi új konvergencia program benyújtása meghozta az általunk hozzáfűzött reményeket, a forint ismét 250-ig erősödött, a magyar állampapír-piacon jelentős mértékű hozamcsökkenésnek lehettünk a tanúi. A magyar részvényindex májusban új történelmi csúcsot ért el, az év hátralevő részében hektikus kereskedés jellemezte a magyar részvénypiacot, utólag is az egyedi részvények vásárlása bizonyult helyesnek. Összességében befektetési stratégiáink a várakozások felett teljesítettek. A nemzetközi piacokat az amerikai kamatpolitika határozta meg, az általunk jósolt 1,30 feletti kitörés az euróval szemben be is következett. Az európai részvénypiacok nagyon jó évet tudhatnak maguk mögött, a gazdasági növekedés pozitív jelei végre felfedezhetőek, az európai piacoktól 2007-ben is sokat várunk. Bővebben a következő Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevelekben...

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 10:17
A Meduza 2021 óta külföldi ügynökként volt nyilvántartva, de a főügyészség szerint most már fenyeget...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Holdblog  |  2023. január 27. 06:06
Zöldülés van. Városból kiköltözés van. Vissza a természetbe van. Úgyhogy marihuána termesztés és ker...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?