1 °C Budapest

Mit érdemes venni az év végén?

Pénzcentrum
2006. december 20. 10:56

A Budapesti Értéktőzsde végre legyőzte a 23.600-as ellenállást, az év végi rally ezt követően be is indult, a 25.000 a láthatáron. A régió részvénypiacai új történelmi csúcsokon! A BUX esetében felfelé a 24.900 ellenállás, a 23.900/22.700 tartóvonal. Richter vételi ajánlatunk 3 napon belül telitalálat lett (Vétel:39.000/Eladás:42.300). OTP célár teljesült, a legnagyobb magyar pénzintézet saját részvény vásárlásai stabilizálják 8.000 felett az árfolyamot. Az MTelekom esetében a 2005-ös osztalék kifizetésének rendeződése mini-rallyt generált, használjuk eladásra a jelenlegi magas árfolyam-szinteket. A Fotexből hiányzik a lendület, ezért a pozíció zárását javasoljuk!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Középtávon spekulatív vétel: Graphisoft, Pannonplast, Rába. Ketten bekerülnek 2007-ben a BUX-ba! Synergon továbbra is eladás! Pozíciók nyitása a jelenlegi árfolyam-szinteken már nem ajánlott, januárban a helyzetet újból felülvizsgáljuk. A BUX indexkövető alapot nem ajánljuk, hiszen kamatadó köteles és csak hosszú távon ajánlott. Továbbra is rotációs stratégiánk a győztes!

A BUX számára a következő napokban felfelé a 24.900-as szint lesz meghatározó, korrekcióban a 23.900 kulcsfontosságú. Csak egyedi részvényekben gondolkozzunk! Jelentős korrekció esélye alacsony. Az általunk jósolt év végi rally bekövetkezett, a történelmi csúcs tesztelésére azonban az idén már nem látunk esélyt! Fokozatos profitrealizálás ajánlott! Az erős forint tükrében dollár/euró alapú befektetési alapok vétele megfontolandó!

A 2006-os év nem volt szegény meglepetésekben. A magyar fizetőeszköz 2006-ot 250-es árfolyamnál indította, a nyáron azonban 280 fölé is gyengült az euróval szemben. Míg az év első felében a felpuhuló költségvetés tükrében forintgyengülésre játszottunk, az őszi új konvergencia program benyújtása meghozta az általunk hozzáfűzött reményeket, a forint ismét 250-ig erősödött, a magyar állampapír-piacon jelentős mértékű hozamcsökkenésnek lehettünk a tanúi. A magyar részvényindex májusban új történelmi csúcsot ért el, az év hátralevő részében hektikus kereskedés jellemezte a magyar részvénypiacot, utólag is az egyedi részvények vásárlása bizonyult helyesnek. Összességében befektetési stratégiáink a várakozások felett teljesítettek. A nemzetközi piacokat az amerikai kamatpolitika határozta meg, az általunk jósolt 1,30 feletti kitörés az euróval szemben be is következett. Az európai részvénypiacok nagyon jó évet tudhatnak maguk mögött, a gazdasági növekedés pozitív jelei végre felfedezhetőek, az európai piacoktól 2007-ben is sokat várunk. Bővebben a következő Inside Pénz- és Tőkepiaci Hírlevelekben...

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?