Újabb kamatakció az OTP Banknál

Pénzcentrum
2006. december 5. 15:29

Az OTP Banknál 2006. szeptember 30-án az ügyfélforrások 2.606,3 milliárd forintos állományán belül a lakossági betétek 66,7 százalékot, a vállalkozói betétek 24,9 százalékot, az önkormányzati betétek 8,4 százalékot képviseltek. Az OTP Alapkezelő által kezelt teljes vagyon 1.127,9 milliárd forint volt a harmadik negyedév végén.

Az október 3. és 31. között meghirdetett 3 hónapos betétlekötési akcióban az ügyfelek csaknem 68 milliárd forintot, a november 6. és december 1. közötti akciók keretében pedig 77 milliárd forintot helyeztek el a legnagyobb hazai hitelintézetnél.

Az OTP Bank természetesen továbbra is ösztönözni kívánja a lakosság megtakarítási hajlandóságát, ezért 2006. december 6. és 2007. január 5. között új lakossági forint folyószámlabetét akciókat indít - mondta Tokodi Gábor üzletág-igazgató.

A két hónapos akciós lekötött betétbe a november 30-i megtakarítási (folyószámla lekötött betét, megtakarítási számla és értékpapír állomány) egyenleget meghaladó betét helyezhető el, de minimum 100.000 forint, A betéti kamat a megtakarítási állomány 5 millió forinttal való növelése esetén 9%.

Az állománynövekmény meghatározásánál a bank figyelembe veszi a megadott forint számlakonstrukciókhoz tartozó lekötött betéteken és az elektronikus, illetve lakossági megtakarítási számlákon november 30. és a lekötés értéknapja közötti időszakban bekövetkezett állományváltozást.
Az ugyanebben az időszakban az értékpapírszámlák árfolyamértéken számított, forintban denominált forgalmi egyenlegének összesített értékét is állományváltozásnak tekinti az OTP Bank.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az OTP Bank azon ügyfelekre is gondolt, akik nem tudják megtakarításaikat növelni. A megtakarításukat nem növelő ügyfeleik 7 hónapra helyezhetnek el betétet folyamatos lekötés mellett, fix, akciós kamatra. A minimálisan leköthető összeg 100.000 Ft.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 22. 22:41
A MIKOM Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyeire rálátó forrásaink szerint a minap.hu-t, valami...
Holdblog  |  2023. szeptember 22. 13:01
Hikikomoriban szenved világunk. Anélkül, hogy ennek tudatában lenne. Legalábbis a Glóbusz nagyrésze....
KonyhaKontrolling  |  2023. szeptember 22. 07:45
A befektetési stratégiák között az egyik legismertebb, sőt megkockáztatom, hogy a legnagyobb hívőbáz...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 21. 10:10
Világszerte egyre élesebb verseny tapasztalható a felsőoktatási intézmények között a hallgatókért. E...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM