Újabb kamatakció az OTP Banknál

Pénzcentrum
2006. december 5. 15:29

Az OTP Banknál 2006. szeptember 30-án az ügyfélforrások 2.606,3 milliárd forintos állományán belül a lakossági betétek 66,7 százalékot, a vállalkozói betétek 24,9 százalékot, az önkormányzati betétek 8,4 százalékot képviseltek. Az OTP Alapkezelő által kezelt teljes vagyon 1.127,9 milliárd forint volt a harmadik negyedév végén.

Az október 3. és 31. között meghirdetett 3 hónapos betétlekötési akcióban az ügyfelek csaknem 68 milliárd forintot, a november 6. és december 1. közötti akciók keretében pedig 77 milliárd forintot helyeztek el a legnagyobb hazai hitelintézetnél.

Az OTP Bank természetesen továbbra is ösztönözni kívánja a lakosság megtakarítási hajlandóságát, ezért 2006. december 6. és 2007. január 5. között új lakossági forint folyószámlabetét akciókat indít - mondta Tokodi Gábor üzletág-igazgató.

A két hónapos akciós lekötött betétbe a november 30-i megtakarítási (folyószámla lekötött betét, megtakarítási számla és értékpapír állomány) egyenleget meghaladó betét helyezhető el, de minimum 100.000 forint, A betéti kamat a megtakarítási állomány 5 millió forinttal való növelése esetén 9%.

Az állománynövekmény meghatározásánál a bank figyelembe veszi a megadott forint számlakonstrukciókhoz tartozó lekötött betéteken és az elektronikus, illetve lakossági megtakarítási számlákon november 30. és a lekötés értéknapja közötti időszakban bekövetkezett állományváltozást.
Az ugyanebben az időszakban az értékpapírszámlák árfolyamértéken számított, forintban denominált forgalmi egyenlegének összesített értékét is állományváltozásnak tekinti az OTP Bank.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az OTP Bank azon ügyfelekre is gondolt, akik nem tudják megtakarításaikat növelni. A megtakarításukat nem növelő ügyfeleik 7 hónapra helyezhetnek el betétet folyamatos lekötés mellett, fix, akciós kamatra. A minimálisan leköthető összeg 100.000 Ft.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. június 29. 21:59
Emlékszünk még, amikor a kormány ingyenessé tette a kéményseprést a lakosságnak? Nem, nem arra, hogy...
MEDIA1  |  2022. június 29. 18:04
A kormánypárti médiaholding lapjai holnap jelennek meg utoljára. Elbocsátásokra is sor kerül a Media...
Holdblog  |  2022. június 29. 09:59
A magyar jegybank elég határozottan lépett kedden, és üzenetet küldött a piac szereplőknek, hogy nem...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?