5 °C Budapest

Most érdemes eurót venni!

Pénzcentrum
2006. november 15. 15:48

A magyar fizetőeszköz szerdán reggel tovább erősödött az euróval szemben (257,50-ig). Az erősödés mértéke október eleje óta majdnem 8%. A forintot a lehetséges jövő heti MNB kamatemelés erősíti. A keddi inflációs számok további kamatemelésekre kényszeríthetik a Monetáris Tanácsot, igaz a testület a középtávú inflációs célokra koncentrál.

A magyar fizetőeszköz szerdán reggel tovább erősödött az euróval szemben (257,50-ig). Az erősödés mértéke október eleje óta majdnem 8%. A forintot a lehetséges jövő heti MNB kamatemelés erősíti. A keddi inflációs számok további kamatemelésekre kényszeríthetik a Monetáris Tanácsot, igaz a testület a középtávú inflációs célokra koncentrál.

 

Megítélésünk szerint a forint-árfolyam nem marad tartósan 260 alatt. A forint nem várt mértékű erősödése a forint short pozíciók zárására kényszeríttette a piaci szereplőket, ilyenkor az árfolyam hirtelen átléphet fontos technikai szinteket is. Ajánlott az árfolyam-kockázat fedezése, hiszen újra volatilitás jellemezheti majd a piacot! Negatív hírek kapcsán azonban gyorsan a 265-270-es sávban találhatjuk magunkat. Moody's leminősítés valószínű.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jelenlegi szinteken ajánlott eurót venni, a megvásárolt eurót fektessük be külföldön, így az árfolyamnyereség-adót is elkerülhetjük! A külföldi termékpaletta lehetővé teszi a szélesebb diverzifikációt. A befektetésen dupla hozamot érhetünk el: a forintgyengülésből és az euróban vásárolt befektetési eszközök hozamából is profitálunk! Ausztriában 1 év után adómentes a befektetésen realizált nyereség!

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. január 31. 05:59
Az ENSZ adatai szerint a Föld szárazföldi területeinek 31 százalékát borítják erdőségek. Levegő- és...
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?