2 °C Budapest

Mi legyen az euróbetéttel?

Pénzcentrum
2006. november 3. 08:23

A várakozásoknak megfelelően novemberben nem folyamodott kamatemeléshez az Európai Központi Bank. Az EKB csütörtöki kamatdöntő ülésén 3,25%-on maradt az eurózóna alapkamata.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

Trichet jegybankelnök az inflációval kapcsolatban újfent használta a fokozott éberség kifejezést, az inflációs nyomást a pénzkiáramlási és bérstatisztikák, valamint a januári német áfa emelés támasztja alá A jelenlegi alacsony infláció nagyrészt bázishatásokkal áll összefüggésben, 2007-ben az EKB 2%-os inflációs célja felett lesz az árdrágulás üteme.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az erős konjunktúra, valamint a növekvő pénzmennyiség tükrében az EKB várhatóan folytatja a kamatemelési ciklusát. Decemberben 25 bázispontos kamatemelésre számítanak a MoneyMoon elemzői. Megítélésünk szerint 4%-os alapkamatnál az EKB eléri a semleges kamatszintet. A piac 2007 közepére 4% körüli alapkamatot áraz, várakozásaink szerint itt tetőzhet az EKB kamatemelési ciklusa. A további kamatemelések miatt euróban rövid lekötések görgetése ajánlott, így a betét a kamatemelésekkel folyamatosan átárazódik. A várható forintgyengülés növeli a hozamot!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 9. 09:57