Betör a bankpiacra az Allianz! - Mire számíthatunk?

Pénzcentrum
2006. október 26. 12:56

Belép a magyar bankpiacra a 20. születésnapját ünneplő Allianz Hungária Biztosító Zrt., mely lépés a hazai piacon egyedülállónak tekinthető, míg ugyanis a bankok aktívnak bizonyultak a biztosítók alapításában, addig ezidáig egyetlen biztosító sem jelent meg a bankpiacon. Az Allianz ezzel gyakorlatilag egy komplex pénzügyi szolgáltató házzá vált - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Belép a magyar bankpiacra a 20. születésnapját ünneplő Allianz Hungária Biztosító Zrt., mely lépés a hazai piacon egyedülállónak tekinthető, míg ugyanis a bankok aktívnak bizonyultak a biztosítók alapításában, addig ezidáig egyetlen biztosító sem jelent meg a bankpiacon. Az Allianz ezzel gyakorlatilag egy komplex pénzügyi szolgáltató házzá vált - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A bank elindítása gyakorlatilag része annak a stratégiának, melynek keretében a társaság közel 2 milliós ügyfélkörének komplex pénzügyi, azaz banki, biztosítási és pénztári szolgáltatásokat szeretne nyújtani. Az ügyféligények egyre inkább abba az irányba mutatnak, hogy minél kevesebb idő alatt, lehetőleg egy helyen lehessen elintézni a pénzügyeket.

Az Allianz Bank működésének első fázisában alapvető lakossági termékekkel jelenik majd meg: számlacsomagokat, hitelkártyákat, kombinált hiteltermékeket és betéti konstrukciókat kínál majd. A következő évben ezt a palettát egészíti majd ki a jelzáloghitelezés, a kkv-termékek, valamint az elektronikus banki szolgáltatások megjelenése.

Az első fiók ünnepélyes megnyitóján elhangzott, hogy még az idei évben 5 fiók megnyitása várható, 2007 végére pedig a tervek szerint 25-re nő a banki szolgáltatásokat is nyújtó fiókok száma.

Dr. Salamon Károly, elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy a 2 milliós ügyfélbázisra építve, már 100 ezer ügyfél megnyerésével is a banki középmezőnybe kerülhetnének. Mindez nem tűnik lehetetlennek annak fényében, hogy az Allianz-Hungária márkanév ismertsége hazánkban 98%-osra tehető. (A bank megalapítása meglehetősen gyorsan ment végbe, az igazgatósági döntés alig egy éve született.)

A banki termékeknél is elsősorban a biztosítói értékesítési hálózatot alkalmazza majd az Allianz - tudtuk meg Dr. Farkas Ádám vezérigazgatótól. Ezzel párhuzamosan persze folyik a fióképítés, illetve átalakítás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Dr. Hegyi Gábor a bank vezérigazgató-helyettese a termékekkel kapcsolatban elmondta, az előnyök 3 kategóriába sorolhatók:
- a meglévő ügyfelek kedvezményekhez jutnak, mind banki, mind biztosítási területen
- minden termék tartalmaz innovációs elemet (az Allianz Extra hitelkártya rendelkezik cash-back opcióval, a betétekbe automatikus ingyenes életbiztosítási konstrukció épül: a betétes halála esetén az örökös az egyenleg 150%-át kapja meg)
- minden banki termék mellett lesznek ingyenes vagy kedvezményes biztosítási szolgáltatások.

Az elmúlt hónapok során mintegy 1700 üzletkötőt képeztek ki az új termékek területén, ők pénzügyi tanácsadóként lépnek fel a piacon. A telebank szolgáltatás már az induláskor rendelkezésre áll, az elektronikus csatornák pedig 2007 második felében indulnak.

Dr. Farkas Ádám elmondta, egy év alatt elégedett lenne a 100 ezres ügyfélkör megközelítésével is, de a hátteret ismerve, ez nem tűnik lehetetlennek. A jövőre tervezett 25 fiókban fővárosi egységek mellett elsősorban megyeszékhelyi fiókok lesznek. "Az évtized végére szeretnénk elérni azt a pontot, hogy a bank elkezd nyereséget termelni" - emelte ki a vezérigazgató. Az Allianz Bank megalapítása a biztosító eddig partneri kapcsolatait nem befolyásolja, azaz közvetlen következményként nem várható például az MKB-Allianz co-branded kártya megszűnése.

A banki állomány induló létszáma 70 főre tehető, értékesítési frontot szükség lesz bővítésre, ezt azonban a biztosítóval integráltan valósítják majd meg.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 12. 20:36
Súlyos betegség után élete 69. évében érte őt a halál.
Holdblog  |  2024. június 12. 07:47
Mennyi köze van a jegybanki pénznyomtatásnak az elszálló árakhoz? És ha sok, úgy mikor várhatjuk, ho...
Bankmonitor  |  2024. június 12. 02:17
Meghosszabbítja a kormány a diákhitelekre érvényes kamatstopot. A szabad célú diákhitel kamata a ter...
Kasza Elliott-tal  |  2024. június 11. 20:26
Vettem ma három hullámban a MARA-ból nyitás után, 18,29 az átlagom. Pár napja már 18 dolláron álltam...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem