21 °C Budapest

Betör a bankpiacra az Allianz! - Mire számíthatunk?

Pénzcentrum
2006. október 26. 12:56

Belép a magyar bankpiacra a 20. születésnapját ünneplő Allianz Hungária Biztosító Zrt., mely lépés a hazai piacon egyedülállónak tekinthető, míg ugyanis a bankok aktívnak bizonyultak a biztosítók alapításában, addig ezidáig egyetlen biztosító sem jelent meg a bankpiacon. Az Allianz ezzel gyakorlatilag egy komplex pénzügyi szolgáltató házzá vált - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Belép a magyar bankpiacra a 20. születésnapját ünneplő Allianz Hungária Biztosító Zrt., mely lépés a hazai piacon egyedülállónak tekinthető, míg ugyanis a bankok aktívnak bizonyultak a biztosítók alapításában, addig ezidáig egyetlen biztosító sem jelent meg a bankpiacon. Az Allianz ezzel gyakorlatilag egy komplex pénzügyi szolgáltató házzá vált - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A bank elindítása gyakorlatilag része annak a stratégiának, melynek keretében a társaság közel 2 milliós ügyfélkörének komplex pénzügyi, azaz banki, biztosítási és pénztári szolgáltatásokat szeretne nyújtani. Az ügyféligények egyre inkább abba az irányba mutatnak, hogy minél kevesebb idő alatt, lehetőleg egy helyen lehessen elintézni a pénzügyeket.

Az Allianz Bank működésének első fázisában alapvető lakossági termékekkel jelenik majd meg: számlacsomagokat, hitelkártyákat, kombinált hiteltermékeket és betéti konstrukciókat kínál majd. A következő évben ezt a palettát egészíti majd ki a jelzáloghitelezés, a kkv-termékek, valamint az elektronikus banki szolgáltatások megjelenése.

Az első fiók ünnepélyes megnyitóján elhangzott, hogy még az idei évben 5 fiók megnyitása várható, 2007 végére pedig a tervek szerint 25-re nő a banki szolgáltatásokat is nyújtó fiókok száma.

Dr. Salamon Károly, elnök-vezérigazgató kiemelte, hogy a 2 milliós ügyfélbázisra építve, már 100 ezer ügyfél megnyerésével is a banki középmezőnybe kerülhetnének. Mindez nem tűnik lehetetlennek annak fényében, hogy az Allianz-Hungária márkanév ismertsége hazánkban 98%-osra tehető. (A bank megalapítása meglehetősen gyorsan ment végbe, az igazgatósági döntés alig egy éve született.)

A banki termékeknél is elsősorban a biztosítói értékesítési hálózatot alkalmazza majd az Allianz - tudtuk meg Dr. Farkas Ádám vezérigazgatótól. Ezzel párhuzamosan persze folyik a fióképítés, illetve átalakítás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Dr. Hegyi Gábor a bank vezérigazgató-helyettese a termékekkel kapcsolatban elmondta, az előnyök 3 kategóriába sorolhatók:
- a meglévő ügyfelek kedvezményekhez jutnak, mind banki, mind biztosítási területen
- minden termék tartalmaz innovációs elemet (az Allianz Extra hitelkártya rendelkezik cash-back opcióval, a betétekbe automatikus ingyenes életbiztosítási konstrukció épül: a betétes halála esetén az örökös az egyenleg 150%-át kapja meg)
- minden banki termék mellett lesznek ingyenes vagy kedvezményes biztosítási szolgáltatások.

Az elmúlt hónapok során mintegy 1700 üzletkötőt képeztek ki az új termékek területén, ők pénzügyi tanácsadóként lépnek fel a piacon. A telebank szolgáltatás már az induláskor rendelkezésre áll, az elektronikus csatornák pedig 2007 második felében indulnak.

Dr. Farkas Ádám elmondta, egy év alatt elégedett lenne a 100 ezres ügyfélkör megközelítésével is, de a hátteret ismerve, ez nem tűnik lehetetlennek. A jövőre tervezett 25 fiókban fővárosi egységek mellett elsősorban megyeszékhelyi fiókok lesznek. "Az évtized végére szeretnénk elérni azt a pontot, hogy a bank elkezd nyereséget termelni" - emelte ki a vezérigazgató. Az Allianz Bank megalapítása a biztosító eddig partneri kapcsolatait nem befolyásolja, azaz közvetlen következményként nem várható például az MKB-Allianz co-branded kártya megszűnése.

A banki állomány induló létszáma 70 főre tehető, értékesítési frontot szükség lesz bővítésre, ezt azonban a biztosítóval integráltan valósítják majd meg.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. június 7. 13:23
Ha most vágnál bele életed egyik legnagyobb kalandjába, hogy felépítsd az otthonod, nem vagy könnyű...
Kiszámoló  |  2023. június 7. 13:14
Úgy egy órája hívott egy nő, “az OTP bank rögzített vonalán”, hogy arról tájékoztasson,...
Holdblog  |  2023. június 7. 12:33
A Toyota nem áll be a “minden azonnal legyen elektromos!” kórusba, a vállalat szerint ez...
MEDIA1  |  2023. június 7. 09:30
A Dentsu legújabb médiapiaci előrejelzéséből kiderül, mekkorát nőhet idén és jövőre a globális reklá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?