2 °C Budapest

Egyre több a kiemelt, vagyonos ügyfél!

Pénzcentrum
2006. október 5. 08:45

Már 25 ezerre nőtt hazánkban azok tábora, akik vagyonukat privát banki kezelésbe adták, az exkluzív banki szolgáltatás ezzel több mint 1,000 milliárd forintot kezelő üzletággá fejlődött hazánkban. A statisztikai értelemben átlagos privát banki ügyfél tehát 40 millió forint felett rendelkezik - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A privát banki réteg azonban korántsem tekinthető homogénnek, az egymillió dollár feletti likvid vagyonnal rendelkező ügyfelek ugyanis arányaiban is kisebb mértékben kezelik privát bankon keresztül vagyonukat hazánkban, hiszen ennek a prémium kategóriás ügyfélkörnek olyan speciális elvárásai vannak, melyekre a többi ügyféltől eltérő választ kell adniuk a bankoknak.

Az OTP Bank ezt az igényt felismerve hozta létre 2003-ban a kiemelt privát bankot, ahol az egy ügyfélre jutó vagyon átlagos értéke meghaladja az egymillió dolláros nemzetközi standardot. Az üzletág 2.5 év elteltével több mint 56 milliárd forintos vagyont kezel.

A Raiffeisennél 20% körüli, míg a K&H-nál 10%-ra tehető az 1 millió dollárnál vagyonosabb kliensek aránya. Ez a ráta a BNP Paribas-nál 60%-os, mivel itt 50 milliós limitet szabnak a belépéshez, melyet január 1-jétől 75 millió forintra emelnek.

Szakértői várakozások szerint a privát banki piac a jövőben is töretlen bővülést mutat majd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?