2 °C Budapest

Ismét Futam Betét akció az Erste Banknál

Pénzcentrum
2006. október 2. 13:37

Betéti akciót indított 2006. szeptember 28-tól az Erste Bank Hungary Nyrt., amelynek során a korábbinál kedvezőbb kondíciókkal kínálja sávos lekötött betétjét. Az Erste Futam Betétnél a lekötési idő sávokra oszlik, és az egyes lekötési időszakokban a kamat más és más mértékű. Az egy éves futamidejű betét esetén a kamat a futamidő végén akár a 14 százalékot is elérheti (a teljes futamidőre számított EBKM: 7,60 százalék), az elhelyezett összeg nagyságától függetlenül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kamatadó bevezetését követően az Erste Bank egy olyan megtakarítási formát kínál, amelyhez az ügyfél szükség esetén bármikor hozzáférhet, ezért elsősorban azok számára ajánlja a bank, akik az elhelyezéskor még nem tudják, mikor lesz szükségük a lekötött összegre, de a látra szóló kamatnál magasabb kamatot szeretnének elérni.

Az Erste Futam Betét egy sávos kamatozású betéti konstrukció, amelynél a lekötési idő sávokra oszlik, és az egyes sávokban a kamat más és más mértékű. Az ügyfelek két futamidő közül választhatnak: 6 és 12 hónapos konstrukció lehetséges attól függően, hogy maximum mennyi ideig szeretnék megtakarításukat ebben a formában kamatoztatni. 6 hónapos konstrukció esetén a garantált kamat a futamidő utolsó hónapjában 12 százalék (a teljes futamidőre számított EBKM: 7,40 százalék), míg 12 hónapos konstrukció esetén a garantált kamat a futamidő utolsó két hónapjában eléri a 14 százalékot (a teljes futamidőre számított EBKM: 7,60 százalék). Az elérhető kamat az elhelyezett összeg nagyságától független.

A sávos kamatozásnak köszönhetően az Erste Futam Betét egy rendkívül rugalmas lekötés, a 6 hónapos futamidejű konstrukció esetén például, amennyiben az ügyfélnek az 5. hónap végén mégis szüksége van a lekötött pénzére, például 500 ezer forintra, 5,37 százalék, azaz 13.250 forint kamatot kap, míg egy klasszikus lekötött betét esetén elesik ettől a kamattól, mivel a futamidő lejárta előtt feltörte betétjét. Ha az ügyfél ugyanekkora összeget 12 hónapos konstrukcióban köt le, de a 10. hónap végén szüksége lesz a pénzre, 5,24 százalék, azaz 25.833 forint kamatot kap, míg a klasszikus lekötött betét esetén nem kap kamatot az idő előtti feltörés miatt.

Augusztus folyamán, a kamatadó kampánynak köszönhetően nagyságrendileg megduplázódott az ügyfelek által 6 és 12 hónapos lejáratú Futam Betétben tartott összeg, a teljes Futam portfolió 57 százaléka volt 12 hónapos lekötésben szeptember 1-jén. Az Erste Futam Betétben tartott átlagos betétösszeg 1 millió forint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18