7 °C Budapest

Új szleng született: "Nem kicsit, nagyon"

Pénzcentrum
2006. szeptember 19. 06:50

A média vasárnap este megtelt a jelenlegi kormányfő beszédével. Volt itt minden, aki csak tudta sokkolta a népet. Láthattunk rendkívüli kiadást, műsormegszakítást, különhíradót. Megteltek a terek tüntetőkkel és sokan forradalomért kiáltottak, illetve kiáltanak még most is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A politikai elemzőktöl, az "utca emberéig" minenki azt találgatta lemond-e Gyurcsány Ferenc (nem mond le), illetve megbukik-e a kormány. Ezek mellett sokan megpróbálták kitalalálni, hogy mi történhetett. Ügyes PR fogást mutat be a baloldali propaganda? Vagy az ellenzék támadta meg a hajót? Esetleg belülről rohasztják a szervezetet?

Nos, ahány forgatókönyv, annyi végkimenetel. Egy biztos, reggel megremegett a magyar tőzsde és a forint is zuhant egy keveset. Ez azonban nem tartott sokáig. Szakértők véleménye szerint ez a kis közjáték csak igen rövid ideig fejtette ki hatását.

A másik kérdés, hogy mi játszódik most le a választópolgárok fejében. Erre pedig egyszerű a válasz: mindenkinek az, amit az általa kedvelt médium sugároz. A két oldal sajtótermékeit olvasgatva, nem meglepő módon, vagy megmagyarázzák a dolgokat (amit hallottunk, láttunk olvastunk, az nem is úgy van, nem arról szól, nem azt mondta, vagy ha azt mondta akkor nem úgy értette), vagy körbehordozza mint a véres kardot (tessék kérem nézzék meg, mi megmondtuk, most aztán jól ki is derült).

Közzjáték, mondvacsinált történet, lázítás, vagy tényleg "elkúrták"? Nem tudni. Persze minden csoda három napig tart, de addig is elég, hogy megzavarjon mindenkit és nem kicsit, nagyon.

Egy biztos a táncos video és a szlengszózat után, már csak egy kis szaftos home-video hiányzik a triológiából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?