7 °C Budapest

9 új Parvest alap - nyíltvégű BRIC konstrukció

Pénzcentrum
2006. augusztus 14. 17:45

9 új Parvest alap forgalmazására adta meg az engedély a PSZÁF. A 9 alap új befektetési lehetőséget kínál a hazai megtakarítóknak. A 9 alap egyike az utóbbi időben igen kedvelt ún. BRIC típusú (Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában fektet be) nyíltvégű konstrukció. A BNP Paribas Hungária Bank Private Banking üzletága által 2003. júliusa óta forgalmazott tíz Parvest alapot a bank

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

9 új Parvest alap forgalmazására adta meg az engedély a PSZÁF. A 9 alap új befektetési lehetőséget kínál a hazai megtakarítóknak. A 9 alap egyike az utóbbi időben igen kedvelt ún. BRIC típusú (Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában fektet be) nyíltvégű konstrukció.

A BNP Paribas Hungária Bank Private Banking üzletága által 2003. júliusa óta forgalmazott tíz Parvest alapot a bank befektetési szakértői úgy válogatták ki, hogy azok devizanem (EUR és USD) ill. kockázati szint (legalacsonyabbtól a magasabb kockázatig) alapján "leképezzék" a Parvest teljes, 60 befektetési alapot tartalmazó kínálatát. Most ez a lista bővült tovább 9 új alappal.

A Parvest alapok megfelelnek az ún. UCITS3 (Undertakings For Collective Investments of Transferable Securities) előírásoknak, így az alapcsalád 6 új tagja európai alapként a 2004. május 1-i EU csatlakozás óta elsőként bejelentési kötelezettséggel került forgalomba hozatalra Magyarországon.

A Parvest "esernyőalap" 1990-ben Luxemburgban alakult és mára az alapok 22 országban kerültek forgalomba. A Parvest Európa egyik vezető alapjaként széleskörű befektetési lehetőségeket kínál: részalapjai lefedik a fontosabb eszközosztályokat (részvény, vegyes, kötvény, pénzpiaci) és a világ jelentősebb piacait: a befektetési piacot tekintve 36 európai, 9 ázsiai, 8 amerikai és 7 nemzetközi alapról beszélünk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?