28 °C Budapest

Bizonytalan helyzet Kubában: ugrásra kész amerikai befektetők

Pénzcentrum
2006. augusztus 9. 16:03

Miután Fidel Castro a hét elején bejelentette, hogy egészségügyi problémái miatt átengedi az irányítást öccsének, Raúl Castronak, megélénkült az érdeklődés a karibi térségben működő vállalatok iránt. Az esetlegesen küszöbön álló változások, és a kereskedelmi embargó lehetséges későbbi feloldása páratlan üzleti lehetőség elé állítaná a Karib-tenger térségében működő amerikai, jellemzően

Miután Fidel Castro a hét elején bejelentette, hogy egészségügyi problémái miatt átengedi az irányítást öccsének, Raúl Castronak, megélénkült az érdeklődés a karibi térségben működő vállalatok iránt.

Az esetlegesen küszöbön álló változások, és a kereskedelmi embargó lehetséges későbbi feloldása páratlan üzleti lehetőség elé állítaná a Karib-tenger térségében működő amerikai, jellemzően olajipari, és turisztikai vállalatokat. Habár ennek az esélye jelenleg még csekély, a fokozódó várakozások már éreztetik hatásukat.

A változás legmarkánsabban a zártvégű Herzfeld Caribbean Basin Fund (a tickerjelzése árulkodóan "CUBA") értékében következett be: jegyei nemrég még 7%-os nettó eszközértékhez viszonyított diszkonton forogtak, de a kubai hírek hatására kedden és szerdán 10 illetve 9%-os növekedést produkáltak.

"A portfoliónk 75%-ban olyan vállalatok papírjaiból áll, amelyek a helyzet változatlansága mellett is pozitív kilátásokkal rendelkeznek, de az embargó esetleges eltörlése esetén élvezhetnék az új piac jelentette előnyöket"- mondta Thomas Herzfeld a Marketwatch tájékoztatása szerint.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 25. 12:12
Pénznyomtató jegybankok, infláció, kétségbeesett jegybankok… ez az elmúlt 12 év ciklusa (is) e...
MEDIA1  |  2022. június 25. 08:54
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere szerint a sajtószabadság kerületi elesését jelentené, h...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?