1 °C Budapest

Lekötött betét? - Kamatot emelt a HVB!

Pénzcentrum
2006. július 18. 14:08

A HVB Bank a 2006. június 20-i 0,25 százalékpontos jegybanki kamatemelést meghaladó mértékben, 0,45-0,75 százalékponttal növelte betéti kamatait. További újdonság, hogy kiugróan magas, 8 százalékos kamattal kínálja 2 hónapos lekötött betétjét, ezzel jelenleg a legmagasabb lakossági betéti kamatot kínálva az országban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A HVB Bank 2006. július 6-án hatályba lépett lakossági betéti kamatemelésének mértéke meghaladja a közelmúltban bejelentett 25 bázispontos jegybanki kamatnövekedést. Az emelkedés a forintban tartott, 250 ezer forintot meghaladó bankbetétek esetén - az 1 hónapos futamidejű betétek kivételével - minden futamidőben és sávban érvényes, mértéke a takarékszámlák esetén 0,25 százalékpont, lekötött betétek esetén pedig 0,45-0,75 százalékpont közötti.

Külön jó hír, hogy a pozitív változás nem csak a pénzüket forintban tartó ügyfeleket érinti. A HVB Bankban az euró és dollár devizanemekben elhelyezett bankbetétek esetén is emelkedtek a kamatok. A két devizanemben, 3, 6 és 12 hónapos lekötés esetén a kamatok emelkedése a legutóbbi időkben meghaladta a 0,60 százalékpontot. Így például a 12 hónapra lekötött dollár betéti kamata 5 százalékra emelkedett.

A HVB Akciós Betétet választó ügyfelek pedig két hónapos, 250 ezer forint feletti betétlekötés esetén már a 8 százalékos akciós kamattal számolhatnak, amely a jelenlegi 6,25 százalékpontos piaci alapkamathoz képest kiemelkedő hozamlehetőséget kínál. A piaci szintet meghaladó kamat mellett a konstrukciót igénybevevő ügyfelek kedvezményes HVB Nonstop Számlacsomagot, valamint az első évben díjmentes elektronikus bankkártyát is igényelhetnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?