2 °C Budapest

Keletre tart a K&H Alapkezelő: új termék Ázsiából

Pénzcentrum
2006. július 18. 11:02

Ázsiai befektetést kínál a K&H Alapkezelő új alapjával. A K&H ázsia alap a már ismert nemzetközi részvényalapokhoz hasonlóan szintén "alapok alapja" szerkezetben működik. Új termékkel bővítette kínálatát a K&H Alapkezelő. A K&H ázsia alap a Bankcsoport többi nemzetközi részvényalapjához hasonlóan szintén "alapok alapja" szerkezetben működik. Az induláskor a vagyon fele-fele arányban, két

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ázsiai befektetést kínál a K&H Alapkezelő új alapjával. A K&H ázsia alap a már ismert nemzetközi részvényalapokhoz hasonlóan szintén "alapok alapja" szerkezetben működik.

Új termékkel bővítette kínálatát a K&H Alapkezelő. A K&H ázsia alap a Bankcsoport többi nemzetközi részvényalapjához hasonlóan szintén "alapok alapja" szerkezetben működik.

Az induláskor a vagyon fele-fele arányban, két alapban kerül befektetésre: a KBC New Asia alap a Távol-Kelet vezető társaságainak részvényeit tartja a portfoliójában, míg az EMIF China & Hong Kong alap specifikusan Kína és Hong Kong tőzsdéin fektet be. A portfolió országszerkezetében több mint 70%-ot Kína (Hong Konggal és Tajvannal közösen), közel 15%-ot pedig Dél-Korea képvisel. A fennmaradó 15% a kistigriseknek nevezett országok és India között oszlik meg.

A K&H ázsia alap szerkezetében a bankszektor 30%-kal, a telekommunikációs és informatikai részvények aránya 20%-os súllyal szerepel, míg a portfolió másik felében egyenletesen vannak jelen a különböző iparágak és szektorok társaságai.

Az alap ajánlott futamideje legalább 5 év.

Az alap T+2 napos elszámolású. Vételi és eladási költsége 500 forint, egy darab befektetési jegy névértéke pedig 1 forint. A K&H ázsia alap vétele és eladása kézpénzzel és átutalással is indítható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?