0 °C Budapest

Pánikszerűen menekültek a medve elől

Pénzcentrum
2006. június 16. 09:30

Biztosítási szakemberek egyértelműen párhuzamot vonnak a tőzsdei árfolyammozgások és az egyszeri díjas életbiztosítások között. Ebből következik, ha szárnyal a tőzsde, akkor jól fogynak ezek a termékek, de, ha nem akkor bizony nehéz napok elé néznek a biztosítók. Mivel a lassuló ügyfélszerzés mellet sokan gondolják úgy, hogy megválnak a befektetésüktől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Biztosítási szakemberek egyértelműen párhuzamot vonnak a tőzsdei árfolyammozgások és az egyszeri díjas életbiztosítások között. Ebből következik, ha szárnyal a tőzsde, akkor jól fogynak ezek a termékek, de, ha nem akkor bizony nehéz napok elé néznek a biztosítók. Mivel a lassuló ügyfélszerzés mellet sokan gondolják úgy, hogy megválnak a befektetésüktől - írja a Világgazdaság.

Az elmúlt években az egyszeri díjas termékek voltak az ágazat "húzó" termékei. Ez a trend kitartott egészen ez év első negyedévéig, mikor is a tavalyi adatokat több mint megduplázva, felülmúlta az elmúlt évek elképesztő iramú növekedését.

De megérkezett a medve a hazai tőzsdére is ami a gyakorlatilag tőkepiaci befektetésnek tekinthető, kismértékű életbiztosítási tartammal rendelkező, de annál kifinomultabb befektetési részű biztosítások piacát is mérsékelte. Lelassítva ezáltal, a biztosítási szektor növekedésének motorját.

Az egyszeri díjas termékeket főleg azok a társaságok tudták kiemelkedő sikerrel értékesíteni, amelyeknek banki kapcsolatai vannak, illetve multilevel marketing hálózaton keresztül értékesítenek.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A tőzsdei hanyatlás ellenére (mely akár egy jó beszállási lehetőség is lehet) az életbiztosítások befektetésként való alkalmazása valószínűleg bővül a kormány által szeptemberre előre hozott tőzsdei árfolyamnyereség-adó miatt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20