Figyelmeztetés az Erste Alapkezelőnek

Pénzcentrum
2006. június 14. 15:33

A BAMOSZ Etikai Bizottsága az Erste Garantált Befektetési Alap 2. és az Erste Garantált Befektetési Alap 3. alapok forgalomba hozatalával kapcsolatban a nyomtatott sajtóban és az Erste Bank Befektetési Rt. honlapján megjelent hirdetések tartalma miatt saját hatáskörben eljárást indított az Erste Befektetési Alapkezelő zRt. ellen, melynek során nyilvános figyelmeztetésben részesítette az

Alapkezelőt, tekintettel arra, hogy a Bizottság határozata alapján az Alapkezelő hirdetményei az alábbiakban foglaltak szerint megsértették a BAMOSZ Teljesítménymérési és Bemutatási Normáit.

- A hirdetményben közzétett hozamok esetében az Alapkezelő nem szerepeltette a befektetési politika, költségek, kockázatok hivatalos tájékoztatóból történő megismerésére utaló felhívást;
- továbbá, az Alapkezelő a jövőbeli teljesítménnyel kapcsolatban az elérhető maximális hozam számszerű bemutatása mellett nem szerepeltette az elérhető hozam realizálásának feltételei is azonos vizuális súllyal.

Az Etikai Bizottság kifogásolta továbbá azt, hogy az alap jövőbeli hozamát meghatározó NTX index teljesítményét a hirdetésben egy 1 éves időszakot felölelő grafikon mutatta be, szemben azzal, hogy az alapok futamideje 4 év.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?