18 °C Budapest

Piacra lépett a Skandia

Pénzcentrum
2006. május 24. 16:00

A svéd Skandia csoport - amelyet 1855-ben alapítottak Stockholmban, és 2006-tól a brit/dél-afrikai Old Mutual Csoport részét képezi - a befektetési jegyek és a nyugdíjtermékek területén az egyik legnagyobb szolgáltató a világon. Egyik terméke, a Skandia unit-linked biztosítás Magyarországon most német leányvállalatának, a berlini Skandia Lebensversicherung AG-nek a határon átnyúló ügyleteként jelenik meg a kínálatban.

A Skandia igazgatója Magyarországon dr. Ercsey Szabolcs, 1969-ben Budapesten született, és jelentős németországi tapasztalatokkal rendelkezik. 2001 és 2005 között Ercsey a Fundamenta-Lakáskassza budapesti regionális igazgatójaként dolgozott, azt megelőzően pedig a Fundamenta Lakás-takarékpénztár Rt. banki értékesítésének volt a vezetője, amely a német Schwäbisch Hall lakás-takarékpénztár leányvállalata. Korábban különböző beosztásokban dolgozott a HypoVereinsbank Hungária Rt.-ben, ahol végül az igazgatóság tanácsadó csapatának vezetője lett.

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Kölni Egyetemen végezte. 1993-ban doktori fokozatot szerzett közgazdaságtanból.

A társaság

Az 1855-ben, Stockholmban alapított Skandia Európa egyik legsikeresebb befektetési társaságává nőtte ki magát a több mint 150 éves üzleti tevékenysége során. Termékválasztéka a korszerű, befektetés-orientált nyugdíj-megoldások és pénzügyi szolgáltatások széles skáláját tartalmazza, ezek túlnyomórészt unit-linked élet- és nyugdíjbiztosítások, és vállalati nyugdíjalap-termékek. Mint a világ egyik legnagyobb szolgáltatója a unit-linked biztosítási kötvények vonatkozásában, és mint globális szereplő, amely több mint 20 országban tevékenykedik, a Skandia olyan fejlett piacokon számít a piacvezetők közé, mint az Egyesült Királyság és Svédország. A kezelésében lévő eszközök összessége jelenleg meghaladja a 70 milliárd USA dollárt.

A Skandia csoport ma az 1845-ben alapított brit/dél-afrikai Old Mutual Csoport részét képezi, amelynek szerte a világon több mint 50.000 embert foglalkoztat, és amely Európában a tíz legnagyobb életbiztosítási szolgáltató között szerepel.

1991. óta a Skandia Németországban is a unit-linked - biztosítási fedezettel rendelkező vagy nem rendelkező - pénzügyi termékek szakértőjének számít. Mivel Németországban több, mint 300.000 ügyfele van, a befizetett új biztosítások díjtartaléka 1,1 milliárd euró, a teljes díjtartalék összege pedig 10,4 milliárd euró, a Skandia Lebensversicherung AG 2005-ben 23 millió eurós rekorderedményt könyvelhetett el.

A termék

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Skandia unit-linked biztosítás a magyar jogszabályoknak alárendelt, euróban létrehozott, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PszÁF) ellenőrzése alatt álló unit-linked (befektetéssel kombinált) életbiztosítás. A német Skandia Lebensversicherung AG a német Pénzügyi Szervezetek Felügyelete, a BAFin ellenőrzése alatt áll.

Németországban a Skandia Lebensversicherung AG azzal büszkélkedhet, hogy a minőségi piac legjobbjai közé sorolják. A vállalat unit-linked biztosítása a termék figyelemreméltó sajátosságai miatt emelkedik ki a többi közül:

· az alapok széles választéka: nemzetközileg elismert szolgáltatók 50 befektetési alapjából válogat, amelyeket a csoport saját minőségbiztosítása a "4P képlet" szerint válogatott ki
· további négy, menedzselt alap portfolió
· választható garancia-alap rendszer: 10 garancia-alapot tartalmaz, és garanciát biztosít a legmagasabb árfolyamra
· ingyenes, azonnali kombináció az összes alap és az összes portfolió bevonásával
· teljes körű lemondás mindenféle megterhelésről
· korlátozásmentes és ingyenes átváltás és átirányítás, kiegészítő költségek nélkül
· dinamizálható a prémium összege (5 százalék)
· a kifizetés választhatóan készpénzben vagy az alap részvényeiben történik.

Ezeknek a termékjellemzőknek az összessége lehetővé teszi, hogy a Skandia vezető szerepet játsszon a minőségi piacon, nemcsak Németországban, hanem Magyarországon is.

A Skandia termékei nem tisztán biztosítások, hanem inkább a nyugdíjcélú befektetés egy formáját jelentik. Ilyen összefüggésben, a Skandia unit-linked biztosításánál a haláleseti fedezettség csökkentett mértékű, a befektetési jelleg miatt (az első három évben a befizetett díjak visszatérítését jelenti, azt követően a befektetési érték 100 százaléka, plusz maximum 5 000 euró). Ez az oka annak, hogy a Skandia-kötvény nem követeli meg a rendszeres egészségügyi ellenőrző vizsgálatot.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?