20 °C Budapest

Piacra lépett a Skandia

Pénzcentrum
2006. május 24. 16:00

A svéd Skandia csoport - amelyet 1855-ben alapítottak Stockholmban, és 2006-tól a brit/dél-afrikai Old Mutual Csoport részét képezi - a befektetési jegyek és a nyugdíjtermékek területén az egyik legnagyobb szolgáltató a világon. Egyik terméke, a Skandia unit-linked biztosítás Magyarországon most német leányvállalatának, a berlini Skandia Lebensversicherung AG-nek a határon átnyúló ügyleteként jelenik meg a kínálatban.

A Skandia igazgatója Magyarországon dr. Ercsey Szabolcs, 1969-ben Budapesten született, és jelentős németországi tapasztalatokkal rendelkezik. 2001 és 2005 között Ercsey a Fundamenta-Lakáskassza budapesti regionális igazgatójaként dolgozott, azt megelőzően pedig a Fundamenta Lakás-takarékpénztár Rt. banki értékesítésének volt a vezetője, amely a német Schwäbisch Hall lakás-takarékpénztár leányvállalata. Korábban különböző beosztásokban dolgozott a HypoVereinsbank Hungária Rt.-ben, ahol végül az igazgatóság tanácsadó csapatának vezetője lett.

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Kölni Egyetemen végezte. 1993-ban doktori fokozatot szerzett közgazdaságtanból.

A társaság

Az 1855-ben, Stockholmban alapított Skandia Európa egyik legsikeresebb befektetési társaságává nőtte ki magát a több mint 150 éves üzleti tevékenysége során. Termékválasztéka a korszerű, befektetés-orientált nyugdíj-megoldások és pénzügyi szolgáltatások széles skáláját tartalmazza, ezek túlnyomórészt unit-linked élet- és nyugdíjbiztosítások, és vállalati nyugdíjalap-termékek. Mint a világ egyik legnagyobb szolgáltatója a unit-linked biztosítási kötvények vonatkozásában, és mint globális szereplő, amely több mint 20 országban tevékenykedik, a Skandia olyan fejlett piacokon számít a piacvezetők közé, mint az Egyesült Királyság és Svédország. A kezelésében lévő eszközök összessége jelenleg meghaladja a 70 milliárd USA dollárt.

A Skandia csoport ma az 1845-ben alapított brit/dél-afrikai Old Mutual Csoport részét képezi, amelynek szerte a világon több mint 50.000 embert foglalkoztat, és amely Európában a tíz legnagyobb életbiztosítási szolgáltató között szerepel.

1991. óta a Skandia Németországban is a unit-linked - biztosítási fedezettel rendelkező vagy nem rendelkező - pénzügyi termékek szakértőjének számít. Mivel Németországban több, mint 300.000 ügyfele van, a befizetett új biztosítások díjtartaléka 1,1 milliárd euró, a teljes díjtartalék összege pedig 10,4 milliárd euró, a Skandia Lebensversicherung AG 2005-ben 23 millió eurós rekorderedményt könyvelhetett el.

A termék

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Skandia unit-linked biztosítás a magyar jogszabályoknak alárendelt, euróban létrehozott, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PszÁF) ellenőrzése alatt álló unit-linked (befektetéssel kombinált) életbiztosítás. A német Skandia Lebensversicherung AG a német Pénzügyi Szervezetek Felügyelete, a BAFin ellenőrzése alatt áll.

Németországban a Skandia Lebensversicherung AG azzal büszkélkedhet, hogy a minőségi piac legjobbjai közé sorolják. A vállalat unit-linked biztosítása a termék figyelemreméltó sajátosságai miatt emelkedik ki a többi közül:

· az alapok széles választéka: nemzetközileg elismert szolgáltatók 50 befektetési alapjából válogat, amelyeket a csoport saját minőségbiztosítása a "4P képlet" szerint válogatott ki
· további négy, menedzselt alap portfolió
· választható garancia-alap rendszer: 10 garancia-alapot tartalmaz, és garanciát biztosít a legmagasabb árfolyamra
· ingyenes, azonnali kombináció az összes alap és az összes portfolió bevonásával
· teljes körű lemondás mindenféle megterhelésről
· korlátozásmentes és ingyenes átváltás és átirányítás, kiegészítő költségek nélkül
· dinamizálható a prémium összege (5 százalék)
· a kifizetés választhatóan készpénzben vagy az alap részvényeiben történik.

Ezeknek a termékjellemzőknek az összessége lehetővé teszi, hogy a Skandia vezető szerepet játsszon a minőségi piacon, nemcsak Németországban, hanem Magyarországon is.

A Skandia termékei nem tisztán biztosítások, hanem inkább a nyugdíjcélú befektetés egy formáját jelentik. Ilyen összefüggésben, a Skandia unit-linked biztosításánál a haláleseti fedezettség csökkentett mértékű, a befektetési jelleg miatt (az első három évben a befizetett díjak visszatérítését jelenti, azt követően a befektetési érték 100 százaléka, plusz maximum 5 000 euró). Ez az oka annak, hogy a Skandia-kötvény nem követeli meg a rendszeres egészségügyi ellenőrző vizsgálatot.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?