16 °C Budapest

Piacra lépett a Skandia

Pénzcentrum
2006. május 24. 16:00

A svéd Skandia csoport - amelyet 1855-ben alapítottak Stockholmban, és 2006-tól a brit/dél-afrikai Old Mutual Csoport részét képezi - a befektetési jegyek és a nyugdíjtermékek területén az egyik legnagyobb szolgáltató a világon. Egyik terméke, a Skandia unit-linked biztosítás Magyarországon most német leányvállalatának, a berlini Skandia Lebensversicherung AG-nek a határon átnyúló ügyleteként jelenik meg a kínálatban.

A Skandia igazgatója Magyarországon dr. Ercsey Szabolcs, 1969-ben Budapesten született, és jelentős németországi tapasztalatokkal rendelkezik. 2001 és 2005 között Ercsey a Fundamenta-Lakáskassza budapesti regionális igazgatójaként dolgozott, azt megelőzően pedig a Fundamenta Lakás-takarékpénztár Rt. banki értékesítésének volt a vezetője, amely a német Schwäbisch Hall lakás-takarékpénztár leányvállalata. Korábban különböző beosztásokban dolgozott a HypoVereinsbank Hungária Rt.-ben, ahol végül az igazgatóság tanácsadó csapatának vezetője lett.

Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Kölni Egyetemen végezte. 1993-ban doktori fokozatot szerzett közgazdaságtanból.

A társaság

Az 1855-ben, Stockholmban alapított Skandia Európa egyik legsikeresebb befektetési társaságává nőtte ki magát a több mint 150 éves üzleti tevékenysége során. Termékválasztéka a korszerű, befektetés-orientált nyugdíj-megoldások és pénzügyi szolgáltatások széles skáláját tartalmazza, ezek túlnyomórészt unit-linked élet- és nyugdíjbiztosítások, és vállalati nyugdíjalap-termékek. Mint a világ egyik legnagyobb szolgáltatója a unit-linked biztosítási kötvények vonatkozásában, és mint globális szereplő, amely több mint 20 országban tevékenykedik, a Skandia olyan fejlett piacokon számít a piacvezetők közé, mint az Egyesült Királyság és Svédország. A kezelésében lévő eszközök összessége jelenleg meghaladja a 70 milliárd USA dollárt.

A Skandia csoport ma az 1845-ben alapított brit/dél-afrikai Old Mutual Csoport részét képezi, amelynek szerte a világon több mint 50.000 embert foglalkoztat, és amely Európában a tíz legnagyobb életbiztosítási szolgáltató között szerepel.

1991. óta a Skandia Németországban is a unit-linked - biztosítási fedezettel rendelkező vagy nem rendelkező - pénzügyi termékek szakértőjének számít. Mivel Németországban több, mint 300.000 ügyfele van, a befizetett új biztosítások díjtartaléka 1,1 milliárd euró, a teljes díjtartalék összege pedig 10,4 milliárd euró, a Skandia Lebensversicherung AG 2005-ben 23 millió eurós rekorderedményt könyvelhetett el.

A termék

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Skandia unit-linked biztosítás a magyar jogszabályoknak alárendelt, euróban létrehozott, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PszÁF) ellenőrzése alatt álló unit-linked (befektetéssel kombinált) életbiztosítás. A német Skandia Lebensversicherung AG a német Pénzügyi Szervezetek Felügyelete, a BAFin ellenőrzése alatt áll.

Németországban a Skandia Lebensversicherung AG azzal büszkélkedhet, hogy a minőségi piac legjobbjai közé sorolják. A vállalat unit-linked biztosítása a termék figyelemreméltó sajátosságai miatt emelkedik ki a többi közül:

· az alapok széles választéka: nemzetközileg elismert szolgáltatók 50 befektetési alapjából válogat, amelyeket a csoport saját minőségbiztosítása a "4P képlet" szerint válogatott ki
· további négy, menedzselt alap portfolió
· választható garancia-alap rendszer: 10 garancia-alapot tartalmaz, és garanciát biztosít a legmagasabb árfolyamra
· ingyenes, azonnali kombináció az összes alap és az összes portfolió bevonásával
· teljes körű lemondás mindenféle megterhelésről
· korlátozásmentes és ingyenes átváltás és átirányítás, kiegészítő költségek nélkül
· dinamizálható a prémium összege (5 százalék)
· a kifizetés választhatóan készpénzben vagy az alap részvényeiben történik.

Ezeknek a termékjellemzőknek az összessége lehetővé teszi, hogy a Skandia vezető szerepet játsszon a minőségi piacon, nemcsak Németországban, hanem Magyarországon is.

A Skandia termékei nem tisztán biztosítások, hanem inkább a nyugdíjcélú befektetés egy formáját jelentik. Ilyen összefüggésben, a Skandia unit-linked biztosításánál a haláleseti fedezettség csökkentett mértékű, a befektetési jelleg miatt (az első három évben a befizetett díjak visszatérítését jelenti, azt követően a befektetési érték 100 százaléka, plusz maximum 5 000 euró). Ez az oka annak, hogy a Skandia-kötvény nem követeli meg a rendszeres egészségügyi ellenőrző vizsgálatot.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 26. 14:32
Közvetítik Kiss Norbert kamionos versenyeit is.
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
KonyhaKontrolling  |  2024. április 26. 07:45
A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai b...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem