2 °C Budapest

2,500 alap a német tőzsdén

Pénzcentrum
2006. május 18. 13:29

2,500 aktívan kezelt befektetési alap jegyeire lehet kereskedni péntektől a farnkfurti tőzsdén. A kereskedés real-time alapú lesz. Az alapoknál nincs ún. belépési költség (front-load fee), ami jelentős költségcsökkenést jelent az egyéb kereskedési módozatokhoz képest. 2,500 aktívan kezelt befektetési alap jegyeire lehet kereskedni péntektől a farnkfurti tőzsdén. Az alapoknál nem lesz belépési

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2,500 aktívan kezelt befektetési alap jegyeire lehet kereskedni péntektől a farnkfurti tőzsdén. A kereskedés real-time alapú lesz. Az alapoknál nincs ún. belépési költség (front-load fee), ami jelentős költségcsökkenést jelent az egyéb kereskedési módozatokhoz képest.

2,500 aktívan kezelt befektetési alap jegyeire lehet kereskedni péntektől a farnkfurti tőzsdén. Az alapoknál nem lesz belépési díj (front-load fee). Az említett díjak jellemzően a forgalmazás költségeit, a forgalmazó jutalékát fedezik, nagyságuk jellemzően 2-5% közötti.

Két specialista (DBM Deutsche Börsenmakler Gmbh and N.M. Fleischhacker AG) biztosítja, hogy az ármeghatározás hatékony legyen, illetve a likviditás elérje a szükséges szintet. A magánbefektetők így viszonylag szűk spread mellett vásárolhatnak és adhatnak el jegyeket.

A befektetési jegyeknél a jegyzési minimumok a specialisták részéről 20,000 és 100,000 euró között változnak, a spreadek maximuma (különbség a vételi és az eladási ajánlat között) 0.2 és 0.5% közötti.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A tőzsdén kereskedett alapok eddig inkább az angolszász területre voltak jellemzők. A frankfurti tőzsde kezdeményezése ebből a szempontból mindenképp jelentős.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?