21 °C Budapest

Mi történhetett a K&H alapjával?

Pénzcentrum
2006. május 8. 14:14

Egyik kedves Olvasónk felhívta figyelmünket a K&H Ingatlanpiaci befektetési alapjának elmúlt napokban tapasztalható gyenge teljesítményére, valamint ennek oka felől érdeklődött. Utánajártunk, milyen tényezők befolyásolják jelentősen ezen befektetési jegyek árfolyamát, így az alábbiakban megválaszoljuk a kérdést.A továbbiakban is szívesen segítünk Olvasóinknak, a kérdéseket címlapunk (http://www.penzcentrum.hu) jobb felső sarkában lévő felületen lehet elküldeni szerkesztőségünkbe.

Az alap jegyeinek árfolyamcsökkenését két tényező is igen aktívan befolyásolja. Az egyik az elmúlt hetekben tapasztalható forint erősödésre vezethető vissza. Ugyanis az alap befektetéseinek nagy része euróban, dollárban és fontban van nyilvántartva, így azok értéke forintra átszámolva csökkent, ez pedig a jegy árának csökkenését okozta.

A másik fontos tényező, amelynek árfolyam-befolyásoló hatása van, az az állampapírpiaci hozamok mozgása. Ugyanis, az alap külföldi ingatlanszektorban működő vállalatok részvényeibe fektet. Ezek jellemzően osztalékrészvények, melyek esetében a hozamok emelkedése (erre is láthattunk szép számmal példát az elmúlt hetekben) árfolyam csökkenéssel járhat.

Ezen két komponens együttes hatása az, amely a jelentős árfolyamcsökkenés hátterében állhat. Ebből következik, hogy az alap jövőbeni teljesítménye is ezektől a gazdasági tényezőktől fog leginkább függeni. Az alappal kapcsolatos további információk megtalálhatóak a www.khalapok.hu oldalon.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?