19 °C Budapest

Kilenc új osztrák alap a Raiffeisen Bank Befektetési palettáján

Pénzcentrum
2006. április 26. 11:10

A Raiffeisen Private Banking külföldi befektetési alap palettája 9 új, a Raiffeisen Capital Management által bevezetett termékkel bővült áprilisban. A magyarországi Raiffeisen Bank immár több mint egy éve forgalmazza a Raiffeisen Capital Management 10 alapját. A 9 új alap (a régiekkel együtt) a retail ügyfelek számára is elérhető lesz 50 ezer Ft-os minimum jegyzési összeggel. Az alapok csak a

magyar ügyfelek számára újak, jellemzően a 90-es évek óta működnek.

A Raiffeisen Capital Management (RCM) 1985-ös alapítása óta tartja vezető pozícióját az osztrák piacon. 1998 óta külföldön is jelen van, 18 európai országban rendelkeznek ügyfelekkel. Csak 2005-ben mintegy 2.2 milliárd euróval nőtt az RCM Ausztrián kívüli kezelt vagyona, ezekről a piacokról a pénzintézet összesen 4.1 milliárd euró kezelt vagyont szerzett.

A Standard&Poor’s alapminősítései keretében jelenleg három RCM alap rendelkezik "AAA" minősítéssel, 14 alap "AA" minősítéssel, 1 pedig "A" minősítéssel. Ezen értékelés alapján a Raiffeisen Capital Management a világ 10 legjobb vagyonkezelő társasága közé tartozik.

Az elmúlt egy év alatt a Raiffeisen Private Banking ügyfelek tulajdonába került RCM alapok állománya elérte a 85 millió eurót. Az eladási adatok alapján a legnépszerűbb terméknek a Raiffeisen Eurázsia Részvény Alap bizonyult.

A kilenc új termék bevezetésével az RCM magyarországi termékpalettáját olyan speciális alapokkal bővítette (feltörekvő piacok, energia- és egészségügyi szektor), amelyek a Raiifeisen szerint az elkövetkező években különösen jó lehetőséget kínálnak. A magyarországi PSZÁF engedélyeztetést követően az alapok a hazai kibocsátású alapokkal azonos adójogi megítélés alá kerülnek, tehát a befektetésekkel elért hozam adómentes.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az RCM összesen 19 alapja a Raiffeisen Bank lakossági ügyfelei számára is elérhető a bankfiókokban.

Az új alapok a következőek:

  • Raiffeisen-Euro-Liquid Alap
  • Raiffeisen-EuroVision-Kötvény Alap
  • Raiffeisen-Dollár-Liquid Alap
  • Raiffeisen-Dollár-Kötvény Alap
  • Raiffeisen-Feltörekvő Piacok- RészvényAlap
  • Raiffeisen-Európa-SmallCap Alap
  • Raiffeisen-Csendes-Óceáni-Részvény Alap
  • Raiffeisen-Energia-Részvény Alap
  • Raiffeisen-HealthCare-Részvény Alap

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?