19 °C Budapest

Lekötni sem kell a magas kamatért! - Nézzünk körül!

Pénzcentrum
2006. március 29. 06:40

Meglehetősen egyszerű, de annál hasznosabb konstrukció lehet a megtakarítani vágyóknak a megtakarítási számla, mely amellett fizet elfogadható kamatot az ügyfeleknek, hogy könnyű hozzáférést biztosít a pénzhez. A konstrukciók természetesen bankonként eltérők, a kamatok mellett így az érdekesebb részleteket is bemutatjuk alábbi összeállításunkban.

Meglehetősen egyszerű, de annál hasznosabb konstrukció lehet a megtakarítani vágyóknak a megtakarítási számla, mely amellett fizet elfogadható kamatot az ügyfeleknek, hogy könnyű hozzáférést biztosít a pénzhez. A konstrukciók természetesen bankonként eltérők, a kamatok mellett így az érdekesebb részleteket is bemutatjuk alábbi összeállításunkban.
A CIB Megtakarítási Program esetében kikötés, hogy minden hónapban növelnünk kell megtakarításunkat, hogy lekötés nélkül magas kamathoz juthassunk. A konstrukcióhoz ingyenes számlavezetés és Megtakarítási Kártya is jár, mellyel bármikor hozzáférhetünk pénzünkhöz. Az Álmok program keretében havi minimum 10 ezer Ft-ot kell megtakarítanunk a táblázatban feltüntetett kamatok eléréséhez.
A konstrukciók sávos kamatozásúak, tehát a magasabb kamat az adott kamatsávban lévő összeg után jár.
A HVB Takarékszámla választása esetén is ingyenes számlavezetést biztosít a bank, valamint nem szükséges bankszámlával rendelkeznünk, a takarékszámla önmagában is nyitható. A konstrukcióhoz ingyenes balesetbiztosítás is tartozik.
A K&H-nál havi két alkalommal férhetünk hozzá kamatveszteség nélkül a pénzünkhöz. Az MKB Banknál a megtakarítási számla minimum összeg elhelyezése nélkül nyitható meg, 1 millió forint fellett 5 százalék, a következő sávban 5,25, 5 millió forint felett 5,50 százalékos kamatot kínál. Emellett a bank Kivételes folyószámlája, amely a megtakarítási számlák korlátozásai nélkül használható, összegtől függetlenül 5 százalékos kamatozású.
Az OTP-nél a betétösszeg bármikor, bármekkora összeggel csökkenthető mindenféle feltörési díj és kamatveszteség nélkül, a számlán lévő összeg pedig továbbra is kamatozik, amennyiben eléri a 100 ezer Ft-ot, a kamatozó sáv alsó határát.
Az IEB is tetszőleges számú, kamatvesztés nélküli hozzáférést biztosít a megtakarított összeghez és nem szab minimális határt sem a kamatozó sávhoz.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. május 28. 16:15
Az Együtt volt elnöke szerint a TV2 vezetése hülyének nézi a bíróságot, a tévénézőket és őt, amikor...
Bankmonitor  |  2023. május 28. 09:04
Melyik pénzügyi termék lehet a legideálisabb választás a jelenlegi gazdasági helyzetben? A Bankmonit...
Holdblog  |  2023. május 28. 07:01
Az Eurostat ábrája azt mutatja, hogy az uniós tagállamokban az összes online szállásfoglalás hány sz...
Összkép  |  2023. május 26. 23:41
Kolozsvár Európa egyik leggyorsabban fejlődő városa, 2026-ra készül el a város metrójának első szaka...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 28. 16:06