2 °C Budapest

Egyre több a vakmerő "devizázó"

Pénzcentrum
2006. március 17. 10:00

Évről évre egyre több befektetőt vonzanak a kockázatos befektetési formákban rejlő lehetőségek, melyek magas hozammal kecsegtetnek, így mára sokan a részvény- és kötvénypiacok alternatívájaként tekintenek a devizapiacokra.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Évről évre egyre több befektetőt vonzanak a kockázatos befektetési formákban rejlő lehetőségek, melyek magas hozammal kecsegtetnek, így mára sokan a részvény- és kötvénypiacok alternatívájaként tekintenek a devizapiacokra – írja a Napi.

 

Hazánkban is megfigyelhető a trend, miszerint a kis- és nagybefektetők egyaránt egyre szívesebben próbálnak szerencsét a devizapiacokon.

 

Az ügyfelek általában 20-szoros tőkeáttételt választanak, így 5%-os kedvezőtlen irányú árfolyam elmozdulás a teljes letétet elviheti. A minimális letét mérete jellemzően 500 ezer és 3 millió Ft között van, de ez cégenként változó.

 

A szakértők a devizapiacok előnyeként említik a nagyobb likviditást és a 24 órás elérhetőséget, valamint a short pozíció felvételének lehetőségét, mely a részvénypiacon korlátozott.

 

A devizapiacot elárasztó szerencsevadászok persze aggodalommal töltik el a felügyeleteket, hiszen a legtöbb befektető nincs is tisztában a kockázatokkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?