Fektess be a Távol-Keleten: itt a Triatlon 3

Pénzcentrum
2006. február 16. 18:24

A Triatlon 1 és 2 sikere után újabb befektetési konstrukcióval jelentkezik a CA IB Alapkezelő. A Triatlon 3 a korábbi konstrukciós technikát viszi tovább: 3 befektetési stratégia teljesítményének legjobbját kapjuk meg. Az egyes stratégiáknál különböző mértékben részesülhetünk a részvénypiac, az árupiac, ingatlanpiac illetve a pénzpiaci termékek hozamából. A konstrukció egyedi jellegét az adja a korábbi termékekhez képest, hogy a részvényeknél az alapkezelő kínai, koreai és japán befektetési lehetőségekből válogat a közép-európai papírok mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A távol-keleti befektetési lehetőség megteremtésével az alapkezelő hozzáférést kíván biztosítani ahhoz, hogy az alap befektetői részesüljenek a gyorsan fejlődő ázsiai gazdaságok kínálta lehetőségekből. Az alapkezelő szakemberi úgy gondolják, hogy ezeken a piacokon a következő években is kétszámjegyű növekedést produkálhatnak a részvénypiacok (százalékban). Mindezt a korábbi konstrukciókhoz hasonlóan limitált kockázattal élvezhetik a befektetők, mely azt jelenti, hogy a tőke veszélyeztetése nélkül fektetnek be (alapkezelő tőkegaranciát biztosít).

Az alapnál három stratégiának megfelelő portfóliót állítanak össze a részvény-, az árupiac, az ingatlanok (európai) és a pénzpiac (magyar) elemeiből válogatva. Az agresszívebb portfólió 30%-a árupiaci befektetést, 50%-a részvényt, 10-10% ingatlant és pénzpiaci terméket tartalmaz. A másik szélsőség a konzervatív portfólió, itt 40% a pénzpiac súlya, 30% a viszonylag biztonságos ingatlan, 20% a részvény és 10% az árupiac. A kiegyensúlyozott portfóliónál majdnem egyenlő az elosztás.

Az alapkezelő folyamatosan méri a három portfólió teljesítményét, a konstrukció sajátossága, hogy a legjobban teljesítő portfólió hozama képezi a kifizetés alapját. Ezt a különböző opciós lehetőségekkel lehet biztosítani.

A CA IB 2003 óta indít garantált alapokat. Az első alapból a befektetők 3 mrd Ft értékben jegyeztek, a másodikból 5 mrd Ft értékben, a harmadiknál ennél is magasabb érdeklődésre számítanak. Az alap jegyei február 27-től március 24-ig jegyezhetők.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Az alapkezelő további tervei között szerepel, hogy az Unicredit és a HVB egyesülés után az anyacég külföldi vagyonkezelési részlegének (Pioneer Investments) termékeit is elkezdje forgalmazni Magyarországon. Egyelőre folyik azoknak a termékeknek a kiválasztása, melyekre a magyar piacon érdeklődés mutatkozhat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?