2 °C Budapest

Nem kell a pénz a "luxusnyugdíjasoknak"

Pénzcentrum
2006. február 8. 15:03

Az Idősügyi Tanács ülésének résztvevői azt szeretnék, ha nyugdíjba mehetnének azok, akik betöltötték 55. életévüket, és már legalább két éve keresnek állást eredménytelenül. Emellett a társadalom más rétegeivel való szolidaritásra hivatkozva nem támogatják a Fidesz 14. havi nyugdíj bevezetésére való javaslatát - számolt be az inforadio.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az Idősügyi Tanács ülésének résztvevői azt szeretnék, ha nyugdíjba mehetnének azok, akik betöltötték 55. életévüket, és már legalább két éve keresnek állást eredménytelenül.Emellett a társadalom más rétegeivel való szolidaritásra hivatkozva nem támogatják a Fidesz 14. havi nyugdíj bevezetésére való javaslatát - számolt be az inforadio.hu.
Gyurcsány Ferenc közölte: a javaslat szerint ez a lehetőség a nőkre és a férfiakra egyaránt vonatkozna, és az intézkedés terheit a központi költségvetés közvetlenül a nyugdíjalapoknak térítené meg.
Alapos számításokat igényel annak eldöntése, hogy leszállítható-e az utazási kedvezményre való jogosultság a mai 65 évről 62-re - mondta a kormányfő. Hozzátette: személy szerint támogatja az elképzelést.
A kabinet támogatja azt az indítványt, hogy a mezőgazdasági járadékosok havi 17.000 forintos juttatását 2007. január 1-jétől 3.500 forinttal emeljék - közölte.
A azt mondta, hogy az Idősügyi Tanács támogatta az általa meghirdetett Start programokat és a nyugdíjkorrekciót.
Jankovics György, a Magyar Nyugdíjasok Egyesületei Országos Szövetségének elnöke azt mondta: javaslatára a tanács tagjai határozatban kérték fel a pártokat, hogy tartózkodjanak a nyugdíjasok biztonságát kockáztató javaslatoktól.
Hozzátette: nem támogatják a 14. havi nyugdíj bevezetését, mert szolidárisak a társadalom más rétegeivel.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18