31 °C Budapest

Sokan akarnak tőzsdézni a nyugdíjukért

Pénzcentrum
2006. január 31. 16:14

Kiemelkedően sok érdeklődő jelentkezett a HVB Bank 52 fiókos országos hálózatán keresztül a Nyugdíj-előtakarékossági Program elindítását követő alig három hét során. A banknál már több száz nyugdíj-előtakarékossági számla szerződést kötöttek meg az ügyfelek.

Kiemelkedően sok érdeklődő jelentkezett a HVB Bank 52 fiókos országos hálózatán keresztül a Nyugdíj-előtakarékossági Program elindítását követő alig három hét során.  A banknál már több száz nyugdíj-előtakarékossági számla szerződést kötöttek meg az ügyfelek.
 
Hiánypótló termék a nyugdíj-előtakarékossági számla, hiszen nagy siker és kiemelkedő érdeklődés kíséri a HVB Bank Nyugdíj-előtakarékossági Programját, amelyet január elején, a magyarországi pénzintézetek közül elsőként hirdetett meg a bank. A Program elindulása óta igen jelentős számú ügyfél kért tájékoztatást a HVB Bank fiókjaiban és telefonos ügyfélszolgálatánál már több százan léptek be a programba. A nyugdíj-előtakarékossági számla sikere annak köszönhető, hogy az ügyfelek már az év elejétől élni kívánnak a különleges kondíciók (ingyenes tranzakciók, maximált számlavezetési díjak) adta lehetőséggel. Az ügyfelek többsége ráadásul - a tapasztalatok szerint - jobban bízik a rendszeres kisebb összegű megtakarításban, mint az egyösszegű, nagyobb befizetésben. A HVB Bank felismerte a piac fokozódó igényét a nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségek kiszélesítése iránt, és a törvény megszületésével egy időben fokozott iramban fejlesztette a Nyugdíj-előtakarékossági Program banki hátterét. A törvény elfogadását követően a HVB Banknál napokon belül el is indították szerződéskötéseiket.
 
A Nyugdíj-előtakarékossági Program a várakozások szerint elősegítheti a lakosság pénzügyi öngondoskodásának kiszélesítését azáltal, hogy szabadon választható, változtatható megtakarítási formában és kontrollálható költségek mellett helyezhetik el nyugdíjcélú megtakarításaikat. A befizetések 30 százalékával, de legfeljebb évi 100 ezer forint erejéig állami hozzájárulás növeli a befektetés hozamát, amely egyúttal minden esetben mentesülni fog az árfolyamnyereség-adó alól is. Annál a magánszemélynél, aki 2020. január 1. előtt tölti be a jogszabályok alapján reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, az éves állami hozzájárulás még magasabb mértékű, 130 ezer forint. A nyugdíjcélú megtakarítás e formájának költsége: évente mindössze 2000 Ft + az értékpapír számlán nyilvántartott éves átlagos állomány 0,1%-a/év (minimum 2000 Ft, de összesen legfeljebb az értékpapír számlán nyilvántartott éves átlagos állomány 1%-a/év). A hosszú távú befektetés ebben a formában alacsonyabb kockázati szinttel párosul.
A HVB Banknál nyugdíj-előtakarékosság keretében a jogszabály adta széles lehetőségek alapján állampapírok, jelzáloglevelek, zártvégű befektetési alapok (tőkegarantált alapok), nyíltvégű befektetési alapok, BÉT-tőzsdei részvények, illetve látraszóló és lekötött betétek egyaránt elérhetőek.
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 28. 05:00
A HOLDBLOG olvasói mostanában több kérdést is feltettek nekünk az inflációs helyzettel, a magyar gaz...
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?