7 °C Budapest

Sokan akarnak tőzsdézni a nyugdíjukért

Pénzcentrum
2006. január 31. 16:14

Kiemelkedően sok érdeklődő jelentkezett a HVB Bank 52 fiókos országos hálózatán keresztül a Nyugdíj-előtakarékossági Program elindítását követő alig három hét során. A banknál már több száz nyugdíj-előtakarékossági számla szerződést kötöttek meg az ügyfelek.

Kiemelkedően sok érdeklődő jelentkezett a HVB Bank 52 fiókos országos hálózatán keresztül a Nyugdíj-előtakarékossági Program elindítását követő alig három hét során.  A banknál már több száz nyugdíj-előtakarékossági számla szerződést kötöttek meg az ügyfelek.
 
Hiánypótló termék a nyugdíj-előtakarékossági számla, hiszen nagy siker és kiemelkedő érdeklődés kíséri a HVB Bank Nyugdíj-előtakarékossági Programját, amelyet január elején, a magyarországi pénzintézetek közül elsőként hirdetett meg a bank. A Program elindulása óta igen jelentős számú ügyfél kért tájékoztatást a HVB Bank fiókjaiban és telefonos ügyfélszolgálatánál már több százan léptek be a programba. A nyugdíj-előtakarékossági számla sikere annak köszönhető, hogy az ügyfelek már az év elejétől élni kívánnak a különleges kondíciók (ingyenes tranzakciók, maximált számlavezetési díjak) adta lehetőséggel. Az ügyfelek többsége ráadásul - a tapasztalatok szerint - jobban bízik a rendszeres kisebb összegű megtakarításban, mint az egyösszegű, nagyobb befizetésben. A HVB Bank felismerte a piac fokozódó igényét a nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségek kiszélesítése iránt, és a törvény megszületésével egy időben fokozott iramban fejlesztette a Nyugdíj-előtakarékossági Program banki hátterét. A törvény elfogadását követően a HVB Banknál napokon belül el is indították szerződéskötéseiket.
 
A Nyugdíj-előtakarékossági Program a várakozások szerint elősegítheti a lakosság pénzügyi öngondoskodásának kiszélesítését azáltal, hogy szabadon választható, változtatható megtakarítási formában és kontrollálható költségek mellett helyezhetik el nyugdíjcélú megtakarításaikat. A befizetések 30 százalékával, de legfeljebb évi 100 ezer forint erejéig állami hozzájárulás növeli a befektetés hozamát, amely egyúttal minden esetben mentesülni fog az árfolyamnyereség-adó alól is. Annál a magánszemélynél, aki 2020. január 1. előtt tölti be a jogszabályok alapján reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, az éves állami hozzájárulás még magasabb mértékű, 130 ezer forint. A nyugdíjcélú megtakarítás e formájának költsége: évente mindössze 2000 Ft + az értékpapír számlán nyilvántartott éves átlagos állomány 0,1%-a/év (minimum 2000 Ft, de összesen legfeljebb az értékpapír számlán nyilvántartott éves átlagos állomány 1%-a/év). A hosszú távú befektetés ebben a formában alacsonyabb kockázati szinttel párosul.
A HVB Banknál nyugdíj-előtakarékosság keretében a jogszabály adta széles lehetőségek alapján állampapírok, jelzáloglevelek, zártvégű befektetési alapok (tőkegarantált alapok), nyíltvégű befektetési alapok, BÉT-tőzsdei részvények, illetve látraszóló és lekötött betétek egyaránt elérhetőek.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem