Sokan akarnak tőzsdézni a nyugdíjukért

Pénzcentrum
2006. január 31. 16:14

Kiemelkedően sok érdeklődő jelentkezett a HVB Bank 52 fiókos országos hálózatán keresztül a Nyugdíj-előtakarékossági Program elindítását követő alig három hét során. A banknál már több száz nyugdíj-előtakarékossági számla szerződést kötöttek meg az ügyfelek.

Kiemelkedően sok érdeklődő jelentkezett a HVB Bank 52 fiókos országos hálózatán keresztül a Nyugdíj-előtakarékossági Program elindítását követő alig három hét során.  A banknál már több száz nyugdíj-előtakarékossági számla szerződést kötöttek meg az ügyfelek.
 
Hiánypótló termék a nyugdíj-előtakarékossági számla, hiszen nagy siker és kiemelkedő érdeklődés kíséri a HVB Bank Nyugdíj-előtakarékossági Programját, amelyet január elején, a magyarországi pénzintézetek közül elsőként hirdetett meg a bank. A Program elindulása óta igen jelentős számú ügyfél kért tájékoztatást a HVB Bank fiókjaiban és telefonos ügyfélszolgálatánál már több százan léptek be a programba. A nyugdíj-előtakarékossági számla sikere annak köszönhető, hogy az ügyfelek már az év elejétől élni kívánnak a különleges kondíciók (ingyenes tranzakciók, maximált számlavezetési díjak) adta lehetőséggel. Az ügyfelek többsége ráadásul - a tapasztalatok szerint - jobban bízik a rendszeres kisebb összegű megtakarításban, mint az egyösszegű, nagyobb befizetésben. A HVB Bank felismerte a piac fokozódó igényét a nyugdíjcélú megtakarítási lehetőségek kiszélesítése iránt, és a törvény megszületésével egy időben fokozott iramban fejlesztette a Nyugdíj-előtakarékossági Program banki hátterét. A törvény elfogadását követően a HVB Banknál napokon belül el is indították szerződéskötéseiket.
 
A Nyugdíj-előtakarékossági Program a várakozások szerint elősegítheti a lakosság pénzügyi öngondoskodásának kiszélesítését azáltal, hogy szabadon választható, változtatható megtakarítási formában és kontrollálható költségek mellett helyezhetik el nyugdíjcélú megtakarításaikat. A befizetések 30 százalékával, de legfeljebb évi 100 ezer forint erejéig állami hozzájárulás növeli a befektetés hozamát, amely egyúttal minden esetben mentesülni fog az árfolyamnyereség-adó alól is. Annál a magánszemélynél, aki 2020. január 1. előtt tölti be a jogszabályok alapján reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, az éves állami hozzájárulás még magasabb mértékű, 130 ezer forint. A nyugdíjcélú megtakarítás e formájának költsége: évente mindössze 2000 Ft + az értékpapír számlán nyilvántartott éves átlagos állomány 0,1%-a/év (minimum 2000 Ft, de összesen legfeljebb az értékpapír számlán nyilvántartott éves átlagos állomány 1%-a/év). A hosszú távú befektetés ebben a formában alacsonyabb kockázati szinttel párosul.
A HVB Banknál nyugdíj-előtakarékosság keretében a jogszabály adta széles lehetőségek alapján állampapírok, jelzáloglevelek, zártvégű befektetési alapok (tőkegarantált alapok), nyíltvégű befektetési alapok, BÉT-tőzsdei részvények, illetve látraszóló és lekötött betétek egyaránt elérhetőek.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?