2 °C Budapest

Nyakkendőben vásárolni? - Hiba!

Pénzcentrum
2006. január 27. 11:00

Nem tanácsos szuperöltönyben és nyakkendőben régiségvásárló körútra indulni, de nem jön be a slampos öltözet és a drága jogging sem. A Népszabadság összeállításából kiderül, hogy a nyakkendő egyenesen árfelhajtó hatású lehet, ha idegenhez megy körülnézni az ember...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

 

A régiségszakértők rendszeresen felkeresik az örökösöket, ahol rendszerint csak néhány apróságot vásárolnak meg, udvarias beszélgetés során alkudoznak, miközben az értékes tárgyak sorra hozzájuk kerülnek.

 

Az örökösök rendszerint örülnek is neki, hogy a hagyaték néhány eleméért mennyi pénzt kapnak, ebből kiindulva azt hiszik, a fennmaradó nagyobb rész mesés gazdagságot ígér.

 

A szemezgetéshez természetesen elengedhetetlen a hozzáértés, egy igazi profi egy festményben például azt is meglátja, hogy a keret régi szögelése miatt maga a vászon is koros lehet, így előfordulhat, hogy a jelenlegi kép már ráfestés, de a vászon a legrosszabb esetben is értéket képvisel.

 

Az Ecseri piac szerelmeseinek pedig érdemes tisztában lenni azzal, hogy az igazán fontos tárgyak a vásár területére be sem kerülnek, a piac így elsősorban inkább információforrásnak tekinthető...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. november 27. 19:18