Minden perc számít!

Pénzcentrum
2006. január 10. 09:21

A hagyományos bankkártyák csak a kártyabirtokos nevét és számlaszámát tartalmazzák, míg a lényegesen modernebb chipkártyák sokkal több információt tudnak tárolni, ezáltal biztonságosabb használatot tesznek lehetővé - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hagyományos bankkártyák csak a kártyabirtokos nevét és számlaszámát tartalmazzák, míg a lényegesen modernebb chipkártyák sokkal több információt tudnak tárolni, ezáltal biztonságosabb használatot tesznek lehetővé – írja a Napi.

 

A chipek követni tudják a kártyával végrehajtott tranzakciókat és emellett arra is van lehetőség, hogy minden tranzakcióhoz biztonsági kódot generáljon a kártya, mely szintén növeli a biztonságot.

 

Pozitív példaként az Egyesült Királyásg hozható, ahol a forgalomban lévő kártyák 70%-a chippel ellátott. Nemzetközileg megfigyelhető tendencia, hogy a chipkártyák terjedése csökkenti a csalások számát és a csalók azon országokat részesítik előnyben, ahol még nem vetette meg lábát a legújabb technológia.

 

A jelenlegi adatok azonban azt mutatják, hogy Kelet-Közép-Európában egyelőre alacsony a visszaélések száma, ezt elősegíti, hogy meglehetősen elterjedtek a biztonságot fokozó megoldások, mint az SMS értesítés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?