Garantáltan többen lesznek

Pénzcentrum
2006. január 10. 09:27

Az első fellendülést hozhat a hazai garantált alapok szegmensében, több alapkezelő is új konstrukció indítását tervezi, s várhatóan újdonságokban sem lesz hiány. A garantált alapok jelenleg 86 milliárd forintos összvagyonukkal marginális szeletet hasítanak ki az 1876 milliárdos hazai befektetésialap-piacból, ám a szereplők szerint a jelenlegi bizonytalan részvény- és állampapír-piaci környezetben az ilyen alapok kínálta tőke- és nem egy esetben minimális hozamgaranciának egyre nagyobb vonzereje van a hagyományos betéti konstrukciókhoz képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A K&H Alapkezelő legújabb garantált alapjának, a Hozamfa 4 jegyeinek a jegyzése tegnap indult el, amelynek hozama egy húsz részvényből álló kosár teljesítményétől függ. A lépcsőzetesen emelkedő hozamú alap a hároméves futamidőre minimum 13,72 (évi 4,25), maximum 30,87 (évi 9,1) százalékos hozamot fizet. Az alapkezelő a tavalyi évhez hasonlóan az idén is bőséges kínálatot biztosít a garantált szerkezetű alapokból. A következő időszakban két-két garantált alap párhuzamos kibocsátását  tervezik, ez mintegy 17 új alapot jelent.
A Budapest Alapkezelő január végén indítja el az Aranytrió 2 alapját, de emellett több új garantált alap kibocsátásán is gondolkodnak.
A CA IB Alapkezelő március közepére-végére tervezi a Triatlon 3 Tőkegarantált Alap indítását. Ezenkívül még az idén három garantált alap indítását tervezik, s új típusú konstrukcióval is készülnek.

Az első negyedév végén lép piacra legújabb garantált alapjával a CIB Alapkezelő is, ám a konstrukció részletei még egyenlőre nem tisztázottak. A CIB tervei között szerepel forintban, illetve devizában denominált garantált alap kibocsátása.(Világgazdaság)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?