0 °C Budapest

Jó év után még jobb jöhet

Pénzcentrum
2006. január 9. 10:04

Jó évet zárhat a befektetési egységhez kötött, úgynevezett unit-linked életbiztosítások szegmense. Jóllehet összesített adatok csak az első három negyedévről vannak, a tendencia így is sokatmondó: a díjbevétel közel 60 százalékkal ugrott meg, ám a növekedés motorjának a 180 százalékos bővülést elkönyvelő egyszeri díjas termékek bizonyultak. - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Jó évet zárhat a befektetési egységhez kötött, úgynevezett unit-linked életbiztosítások szegmense. Jóllehet összesített adatok csak az első három negyedévről vannak, a tendencia így is sokatmondó: a díjbevétel közel 60 százalékkal ugrott meg, ám a növekedés motorjának a 180 százalékos bővülést elkönyvelő egyszeri díjas termékek bizonyultak. – írja a Világgazdaság.
A kiugróan magas kereslet elsősorban a kiemelkedő értékpapír-piaci hozamoknak és a csökkenő banki kamatoknak tulajdonítható. A piaci szereplők az egyszeri díjas módozat térnyerését vetítik előre 2006-ban. A folyamatos díjas termékek további fejlődése is valószínűsíthető ebben az évben.
Népszerű, de nem kockáztatunk
Érdekes módon a befektetési időtartam hosszabbodása – a unit-linked termék legalább tízéves időtartamra szól – nem hozza meg a magánszemélyek kockázatvállalási hajlandóságát. Az ügyfelek változatlanul a biztonságot részesítik előnyben, jóllehet egy kockázatosabb, ám magasabb várható hozammal kecsegtető termékkel könnyebb a költségeket ellensúlyozni.
A legnépszerűbbek a hazai kötvényalapok, ám nőtt a vegyes kötvény-, illetve a külföldi eszközalapokba fektetők aránya, s egyre kelendőbbek a részvényalapok is.
Kapcsolódó cikkek:

Unit-linked: befektetés és biztosítás ?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?