5 °C Budapest

Mától tőzsdézhetsz a nyugdíjadért

Pénzcentrum
2006. január 3. 12:27

Elsőként a HVB Banknál vehető igénybe a Nyugdíj-előtakarékossági Program, amely a nyugdíjcélú, a lakosság egyéni befektetési döntésein alapuló megtakarítások ösztönzésére szolgál.

Elsőként a HVB Banknál vehető igénybe a Nyugdíj-előtakarékossági Program, amely a nyugdíjcélú, a lakosság egyéni befektetési döntésein alapuló megtakarítások ösztönzésére szolgál.
A Nyugdíj-előtakarékossági Program bevezetése a lakosság öngondoskodásának és befektetési tudatosságának fokozásán túl serkentőleg hat a lakossági kézben levő részvények számának növelésére és így a hazai tőkepiac fejlődésére is.
A Parlament által a napokban elfogadott nyugdíj-előtakarékossági számlákról szóló törvény lehetővé teszi a lakosság számára, hogy önkéntesen, saját befektetési elképzelésének megfelelően, kontrollálható költségek mellett helyezzék el a nyugdíj idejére szánt megtakarításaikat a pénzintézeteknél. A HVB Bank ezen új lehetőségre reagálva elsőként teszi lehetővé a Nyugdíj-előtakarékossági Program igénybe vételét, így az érdeklődők már közvetlenül a törvény életbe lépését követően megköthetik számlaszerződésüket a HVB országos fiókhálózatán keresztül. Az új megtakarítási lehetőség nemcsak a fiatalok, hanem valamennyi aktív kereső számára ajánlható a nyugdíjas években felhasználható megtakarítás növelése érdekében.
A Nyugdíj-előtakarékossági Programhoz, az öngondoskodás elősegítése érdekében állami támogatás is társul, ami az éves befizetett összeg 30 százaléka, maximum 100.000, - Ft, amivel a befektetéseken elért hozam megemelkedik. A Nyugdíj-előtakarékossági Program keretében elhelyezett megtakarítások hozama minden esetben mentesül az árfolyamnyereség adó alól. A nyugdíjcélú megtakarítás e formájának költsége évente mindössze 2000 Ft + 0,1 százalék, de maximum 1 százalék. Mivel hosszú távú befektetésről van szó, a kockázat szintje alacsony.
A Nyugdíj-előtakarékossági Program segítségével tehát alacsony költségek mellett, jelentős állami támogatással gondoskodhatunk arról, hogy nyugdíjas éveink anyagi gondoktól mentesek legyenek.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 9. 09:57
Elkészült a Media Freedom Rapid Response (MFRR) európai jelentése, melynek célja az EU-tagállamokban...
Bankmonitor  |  2023. február 9. 07:35
A Bankmonitor szakértői által vizsgált tíz bank közül hat csökkentette személyi kölcsönének kamatát...
Holdblog  |  2023. február 9. 06:05
Egy sor gazdag országban az Egyesült Államokkal az élen a kisemberek jelentős része sikertelennek ér...
Kasza Elliott-tal  |  2023. február 8. 13:07
Tegnap volt egy hirtelen emelkedés, miután Powell megszólalt, és teljesült az Nvidia eladási megbízá...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?