3 °C Budapest

Vége a Pillér I-nek

Pénzcentrum
2006. január 2. 08:34

Működési szabályzatának megfelelően 2005 december 31-én véget ért a Pillér Első Ingatlanbefektetési Alap futamideje. A befektetési jegyek után esedékes visszaváltási összeg kifizetésére a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvényben az ingatlanbefektetési alapok számára biztosított három hónapos megszűnési időszakot követően kerül sor, mely időszak a fenti törvény alapján egy alkalommal további három hónappal meghosszabbítható. Az alap 2005. II. félévi gazdálkodása során, valamint a 2006. évi megszűnési időszak alatt megtermelt hozama a visszaváltási összegben kerül kifizetésre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Pillér 1. befektetési jegyek 2006. január 1-jét követően is forgalomban maradnak a Budapesti Értéktőzsdén legkésőbb 2006. június 30. napjáig. A befektetési jegyek utolsó forgalmazási napjáról, valamint az alap megszűnési napjáról az alapkezelő rendkívüli hirdetményt jelentet meg az alap kezelési szabályzatában meghatározott napilapokban, valamint a BÉT hivatalos közzétételi helyén.

A Pillér I. Alap 1993-ban indult egy speciális konstrukció keretében. A Pillér 1. alap ingatlanportfoliójának kezdeti feltöltése akként történt, hogy az állam által az alapításkor rendelkezésre bocsátott készpénzben megtestesülő tőkéből az alap az államtól vásárolt ingatlanokat. A zárt körben kibocsátott befektetési jegyeket a portfolió feltöltése után hozták nyilvános forgalomba, kárpótlási jegyek ellenében. Az alap befektetői 3 kárpótlási jegyet cserélhettek négy befektetési jegyre. A 670 forintos kárpótlási jegy átlagárfolyammal számolva a befektetők mindkét jegyzési időszak alatt kb. 500 Ft-ért jutottak hozzá egy darab 1,000 Ft névértékű befektetési jegyhez (3X670 / 4 = 503 Ft). Összesem 2.4 m kárpótlási jegyet használtak fel, 3.2 m befektetési jegy került kibocsátásra.

Az alap indulásától kezdve 4.2352 mrd Ft-nyi hozamot fizetett ki a befektetési jegy tulajdonosoknak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?