22 °C Budapest

Hitel egészségpénztári számlára

Pénzcentrum
2005. december 19. 11:19

A napokban regisztrálta 50 000-ik belépő tagját a K&H Bankcsoport egészségpénztára, a K&H Medicina Egészségpénztár. Magyarország első pénzintézeti és orvos szakmai háttérrel egyaránt rendelkező országos, nyílt egészségpénztára 2002-ben jött létre.

A napokban regisztrálta 50 000-ik belépő tagját a K&H Bankcsoport egészségpénztára, a K&H Medicina Egészségpénztár. Magyarország első pénzintézeti és orvos szakmai háttérrel egyaránt rendelkező országos, nyílt egészségpénztára 2002-ben jött létre.
A pénztár legfőbb célja, hogy a tagok egészségét, jó közérzetét a leghatékonyabb módon és a legelőnyösebb finanszírozási feltételek mellett szolgálja, ezzel is egy újabb lehetőséget teremtve a manapság egyre fontosabbnak tartott öngondoskodás megvalósításában.
A K&H Medicina Egészségpénztár az 50 000. tagot belépése alkalmából tortával köszöntötte, ezen kívül egy wellness üdüléssel is megajándékozta. Jelentős mérföldkő ez az Egészségpénztár működésének történetében, hiszen a dinamikusan növekvő taglétszám és a több éves működés is garanciát jelentenek a magas színvonalú szolgáltatások nyújtására.
A K&H Medicina Egészségpénztár a K&H Egészségpénztár és a Medicina Egészségpénztár 2002-ben bekövetkezett egyesülésével jött létre. A K&H Medicina Egészségpénztár Magyarország első banki és orvos szakmai háttérrel egyaránt rendelkező országos nyílt egészségpénztára, amely garantálja a biztonságot a pénztártagok, a munkáltatói tagok és a szerződött szolgáltatók számára. A 2005. szeptember 30-i jelentés szerint az Egészségpénztár 11,9%-os piacrészt tudhatott magáénak, vagyona 1,8 milliárd forint.
A befizetett tagdíjat többek között külföldi és belföldi üdülésre, wellness- és gyógyüdülésre, sporteszközök vásárlására, szemüveg és egyéb optikai termékek készíttetésére, sportpályabérletre, fitneszbérletre, egészségvédelmi programokra, szűrővizsgálatra és kiegészítő táppénzre is lehet költeni. Ezen szolgáltatásokat az ország összes gyógyszertárában, gyógyászati segédeszköz és sporteszköz-forgalmazójánál, ezen kívül mintegy 7000 szerződött partnernél lehet igénybe venni. Fontos megjegyezni, hogy ezen partnerek némelyike akár 50%-os árkedvezményt is kínál a tagoknak. 2005. első három negyedévében 1,3 milliárd forintnyi szolgáltatást vettek igénybe a tagok, a feldolgozott számlák száma pedig 242 000-re tehető. Ezen számok is azt bizonyítják, hogy egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet egészségük megőrzésére, hajlandóak ezért kisebb-nagyobb anyagi áldozatokat hozni – az Egészségpénztár pedig ezen igényeket hatékonyan tudja kielégíteni, rengeteg szolgáltatás és kedvezmény nyújtásával.
Az Egészségpénztárba befizetett tagdíjat azonnal el lehet költeni, a beküldött számlák elszámolása 3 munkanapon belül megtörténik. A minden tag számára biztosított egészségpénztári fizetőkártyával készpénz nélkül lehet vásárolni a számla terhére, amely szolgáltatást a tagok mintegy 90%-a vesz igénybe. Csakúgy, mint normál banki folyószámla esetén, itt is van lehetőség hitel felvételére – akár hitelkártyával, akár egészségpénztári banki kölcsönnel. Online pénztár – ahol a tagok interneten keresztül kérdezhetik le egyenlegüket, módosíthatják alapadataikat, ezen kívül telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll.

A befizetések nagy hányada költhető el jelentős adó- és járulékkedvezmények mellett az említett egészségügyi és egészségvédelmi szolgáltatásokra, ezeket az egészségpénztár-tagok közeli hozzátartozói is igénybe vehetik. A K&H Medicina Egészségpénztár tagja lehet minden 16. életévét betöltött, magyar állampolgár, illetve letelepedési engedéllyel rendelkező külföldi állampolgár, a tagdíj megfizetését egyaránt vállalhatja a munkáltató vagy magánszemély. A fel nem használt tagdíj után az Egészségpénztár negyedévente kiemelt hozamot fizet.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 20. 16:22
Először adott interjút az ATV-nek a Tisza Párt alelnöke azután, hogy június 10-én másfél perccel a v...
Holdblog  |  2024. július 20. 11:18
Sok kérdést kapunk olvasóinktól és ügyfeleinktől a HOLD vagyonkezelésére, a számlákra és szolgáltatá...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem