26 °C Budapest

Hitel egészségpénztári számlára

Pénzcentrum
2005. december 19. 11:19

A napokban regisztrálta 50 000-ik belépő tagját a K&H Bankcsoport egészségpénztára, a K&H Medicina Egészségpénztár. Magyarország első pénzintézeti és orvos szakmai háttérrel egyaránt rendelkező országos, nyílt egészségpénztára 2002-ben jött létre.

A napokban regisztrálta 50 000-ik belépő tagját a K&H Bankcsoport egészségpénztára, a K&H Medicina Egészségpénztár. Magyarország első pénzintézeti és orvos szakmai háttérrel egyaránt rendelkező országos, nyílt egészségpénztára 2002-ben jött létre.
A pénztár legfőbb célja, hogy a tagok egészségét, jó közérzetét a leghatékonyabb módon és a legelőnyösebb finanszírozási feltételek mellett szolgálja, ezzel is egy újabb lehetőséget teremtve a manapság egyre fontosabbnak tartott öngondoskodás megvalósításában.
A K&H Medicina Egészségpénztár az 50 000. tagot belépése alkalmából tortával köszöntötte, ezen kívül egy wellness üdüléssel is megajándékozta. Jelentős mérföldkő ez az Egészségpénztár működésének történetében, hiszen a dinamikusan növekvő taglétszám és a több éves működés is garanciát jelentenek a magas színvonalú szolgáltatások nyújtására.
A K&H Medicina Egészségpénztár a K&H Egészségpénztár és a Medicina Egészségpénztár 2002-ben bekövetkezett egyesülésével jött létre. A K&H Medicina Egészségpénztár Magyarország első banki és orvos szakmai háttérrel egyaránt rendelkező országos nyílt egészségpénztára, amely garantálja a biztonságot a pénztártagok, a munkáltatói tagok és a szerződött szolgáltatók számára. A 2005. szeptember 30-i jelentés szerint az Egészségpénztár 11,9%-os piacrészt tudhatott magáénak, vagyona 1,8 milliárd forint.
A befizetett tagdíjat többek között külföldi és belföldi üdülésre, wellness- és gyógyüdülésre, sporteszközök vásárlására, szemüveg és egyéb optikai termékek készíttetésére, sportpályabérletre, fitneszbérletre, egészségvédelmi programokra, szűrővizsgálatra és kiegészítő táppénzre is lehet költeni. Ezen szolgáltatásokat az ország összes gyógyszertárában, gyógyászati segédeszköz és sporteszköz-forgalmazójánál, ezen kívül mintegy 7000 szerződött partnernél lehet igénybe venni. Fontos megjegyezni, hogy ezen partnerek némelyike akár 50%-os árkedvezményt is kínál a tagoknak. 2005. első három negyedévében 1,3 milliárd forintnyi szolgáltatást vettek igénybe a tagok, a feldolgozott számlák száma pedig 242 000-re tehető. Ezen számok is azt bizonyítják, hogy egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet egészségük megőrzésére, hajlandóak ezért kisebb-nagyobb anyagi áldozatokat hozni – az Egészségpénztár pedig ezen igényeket hatékonyan tudja kielégíteni, rengeteg szolgáltatás és kedvezmény nyújtásával.
Az Egészségpénztárba befizetett tagdíjat azonnal el lehet költeni, a beküldött számlák elszámolása 3 munkanapon belül megtörténik. A minden tag számára biztosított egészségpénztári fizetőkártyával készpénz nélkül lehet vásárolni a számla terhére, amely szolgáltatást a tagok mintegy 90%-a vesz igénybe. Csakúgy, mint normál banki folyószámla esetén, itt is van lehetőség hitel felvételére – akár hitelkártyával, akár egészségpénztári banki kölcsönnel. Online pénztár – ahol a tagok interneten keresztül kérdezhetik le egyenlegüket, módosíthatják alapadataikat, ezen kívül telefonos ügyfélszolgálat is rendelkezésre áll.

A befizetések nagy hányada költhető el jelentős adó- és járulékkedvezmények mellett az említett egészségügyi és egészségvédelmi szolgáltatásokra, ezeket az egészségpénztár-tagok közeli hozzátartozói is igénybe vehetik. A K&H Medicina Egészségpénztár tagja lehet minden 16. életévét betöltött, magyar állampolgár, illetve letelepedési engedéllyel rendelkező külföldi állampolgár, a tagdíj megfizetését egyaránt vállalhatja a munkáltató vagy magánszemély. A fel nem használt tagdíj után az Egészségpénztár negyedévente kiemelt hozamot fizet.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. május 28. 09:04
Melyik pénzügyi termék lehet a legideálisabb választás a jelenlegi gazdasági helyzetben? A Bankmonit...
Holdblog  |  2023. május 28. 07:01
Az Eurostat ábrája azt mutatja, hogy az uniós tagállamokban az összes online szállásfoglalás hány sz...
Összkép  |  2023. május 26. 23:41
Kolozsvár Európa egyik leggyorsabban fejlődő városa, 2026-ra készül el a város metrójának első szaka...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?