Semmi sem lehetetlen! (avagy hogyan lesz a befektetési alapból lakópark)

Pénzcentrum
2005. december 13. 10:23

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. együttműködésével megindult a XI. kerületi Madárhegyen fekvő közel 10 ha-os terület fejlesztése. A családi házas beépítésre kijelölt, ám eddig még be nem épített területen megvalósuló beruházás egyediségét az adja, hogy a fejlesztés a közszféra és a magánszféra kooperációjának, Közép-Európában eddig példa nélküli, formájában valósul meg. A PPP konstrukció keretében létrehozott zártkörű, nyílt végű ingatlan alap 1.638.000 e Ft induló sajáttőkéjét a Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft., mint az Önkormányzat pályázaton kiválasztott partnere egyenlő arányban jegyezte le. Az alap a tulajdonába adott telkeket teljes körűen közművesített építési telkekké alakítja, a telkek környezetének minőségi rendezését követően a meglévő infrastruktúrához kapcsolja, majd értékesíti. A Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alapot a Futureal Befektetési Alapkezelő Rt. kezeli." - mondta el a mai sajtótájékoztatón Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója. Az ingatlanalap konstrukciónak köszönhetően a társaság működése a legszigorúbb tőkepiaci és szakmai felügyelet mellett maximális átláthatósággal zajlik, tevékenységét a PSzÁF ellenőrzi. Mint azt a sajtóeseményen Lakos Imre, Újbuda alpolgármestere elmondta, Újbuda hosszú távú fejlesztési koncepcióját ezekben a napokban fogadják el, és ennek ez a mostani közös fejlesztés első megvalósuló eleme. ---------- A Futureal Csoportról tudható, hogy tagjai ingatlanfejlesztéssel, hasznosítással, valamint kockázati tőkebefektetéssel foglalkoznak, az általuk fejlesztett ingatlan projektek összértéke jelenleg 160 millió forint körüli. Nevükhöz fűződik Magyarország egyetlen, a Budapesti Értéktőzsdére is bevezetett zártvégű ingatlanfejlesztő alapja, a Futureal 1. Ingatlanbefektetési Alap, mely jelenleg 4,5 milliárd forint tőkét kezel, valamint a Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alap is. A csoport fő tulajdonosa dr. Futó Péter, aki 9 évig volt alelnöke, szeptembertől pedig társ-elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének. A Futureal csoport első lakásfejlesztése a La Siesta lakópark 1. és 2. ütem, melynek keretében összesen 144 mediterrán stílusú, prémium kategóriájú lakás épült meg a budai hegyoldalon. A Futureal Csoport a beruházója és megvalósítója Közép-Európa legnagyobb belvárosi városrész-megújító projektjének, a Corvin Sétánynak is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 6. 11:38
Miért sznik meg az Érd TV lineáris adása és miért választották inkább azt, hogy a YouTube-ra gyártan...
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 6. 07:00
Elsején kijött Justin Law listája az osztalékfizet részvényekrl, sorba is rendeztem ket gyorsan, itt...
Holdblog  |  2022. augusztus 6. 06:56
Volt már amerikai steaktérkép és európai strandverseny, most mutatjuk, sörgyártásban mely nemzetek a...
FudgElliott  |  2022. augusztus 5. 17:36
Mivel mindenkit a rezsi kérdés foglalkoztat, gondoltam ránézek a holland gáz tzsdére, milyen fázisáb...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08