16 °C Budapest

Semmi sem lehetetlen! (avagy hogyan lesz a befektetési alapból lakópark)

Pénzcentrum
2005. december 13. 10:23

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. együttműködésével megindult a XI. kerületi Madárhegyen fekvő közel 10 ha-os terület fejlesztése. A családi házas beépítésre kijelölt, ám eddig még be nem épített területen megvalósuló beruházás egyediségét az adja, hogy a fejlesztés a közszféra és a magánszféra kooperációjának, Közép-Európában eddig példa nélküli, formájában valósul meg. A PPP konstrukció keretében létrehozott zártkörű, nyílt végű ingatlan alap 1.638.000 e Ft induló sajáttőkéjét a Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft., mint az Önkormányzat pályázaton kiválasztott partnere egyenlő arányban jegyezte le. Az alap a tulajdonába adott telkeket teljes körűen közművesített építési telkekké alakítja, a telkek környezetének minőségi rendezését követően a meglévő infrastruktúrához kapcsolja, majd értékesíti. A Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alapot a Futureal Befektetési Alapkezelő Rt. kezeli." - mondta el a mai sajtótájékoztatón Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója. Az ingatlanalap konstrukciónak köszönhetően a társaság működése a legszigorúbb tőkepiaci és szakmai felügyelet mellett maximális átláthatósággal zajlik, tevékenységét a PSzÁF ellenőrzi. Mint azt a sajtóeseményen Lakos Imre, Újbuda alpolgármestere elmondta, Újbuda hosszú távú fejlesztési koncepcióját ezekben a napokban fogadják el, és ennek ez a mostani közös fejlesztés első megvalósuló eleme. ---------- A Futureal Csoportról tudható, hogy tagjai ingatlanfejlesztéssel, hasznosítással, valamint kockázati tőkebefektetéssel foglalkoznak, az általuk fejlesztett ingatlan projektek összértéke jelenleg 160 millió forint körüli. Nevükhöz fűződik Magyarország egyetlen, a Budapesti Értéktőzsdére is bevezetett zártvégű ingatlanfejlesztő alapja, a Futureal 1. Ingatlanbefektetési Alap, mely jelenleg 4,5 milliárd forint tőkét kezel, valamint a Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alap is. A csoport fő tulajdonosa dr. Futó Péter, aki 9 évig volt alelnöke, szeptembertől pedig társ-elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének. A Futureal csoport első lakásfejlesztése a La Siesta lakópark 1. és 2. ütem, melynek keretében összesen 144 mediterrán stílusú, prémium kategóriájú lakás épült meg a budai hegyoldalon. A Futureal Csoport a beruházója és megvalósítója Közép-Európa legnagyobb belvárosi városrész-megújító projektjének, a Corvin Sétánynak is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 08:35
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar boksz...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem