24 °C Budapest

Semmi sem lehetetlen! (avagy hogyan lesz a befektetési alapból lakópark)

Pénzcentrum
2005. december 13. 10:23

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. együttműködésével megindult a XI. kerületi Madárhegyen fekvő közel 10 ha-os terület fejlesztése. A családi házas beépítésre kijelölt, ám eddig még be nem épített területen megvalósuló beruházás egyediségét az adja, hogy a fejlesztés a közszféra és a magánszféra kooperációjának, Közép-Európában eddig példa nélküli, formájában valósul meg. A PPP konstrukció keretében létrehozott zártkörű, nyílt végű ingatlan alap 1.638.000 e Ft induló sajáttőkéjét a Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft., mint az Önkormányzat pályázaton kiválasztott partnere egyenlő arányban jegyezte le. Az alap a tulajdonába adott telkeket teljes körűen közművesített építési telkekké alakítja, a telkek környezetének minőségi rendezését követően a meglévő infrastruktúrához kapcsolja, majd értékesíti. A Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alapot a Futureal Befektetési Alapkezelő Rt. kezeli." - mondta el a mai sajtótájékoztatón Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója. Az ingatlanalap konstrukciónak köszönhetően a társaság működése a legszigorúbb tőkepiaci és szakmai felügyelet mellett maximális átláthatósággal zajlik, tevékenységét a PSzÁF ellenőrzi. Mint azt a sajtóeseményen Lakos Imre, Újbuda alpolgármestere elmondta, Újbuda hosszú távú fejlesztési koncepcióját ezekben a napokban fogadják el, és ennek ez a mostani közös fejlesztés első megvalósuló eleme. ---------- A Futureal Csoportról tudható, hogy tagjai ingatlanfejlesztéssel, hasznosítással, valamint kockázati tőkebefektetéssel foglalkoznak, az általuk fejlesztett ingatlan projektek összértéke jelenleg 160 millió forint körüli. Nevükhöz fűződik Magyarország egyetlen, a Budapesti Értéktőzsdére is bevezetett zártvégű ingatlanfejlesztő alapja, a Futureal 1. Ingatlanbefektetési Alap, mely jelenleg 4,5 milliárd forint tőkét kezel, valamint a Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alap is. A csoport fő tulajdonosa dr. Futó Péter, aki 9 évig volt alelnöke, szeptembertől pedig társ-elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének. A Futureal csoport első lakásfejlesztése a La Siesta lakópark 1. és 2. ütem, melynek keretében összesen 144 mediterrán stílusú, prémium kategóriájú lakás épült meg a budai hegyoldalon. A Futureal Csoport a beruházója és megvalósítója Közép-Európa legnagyobb belvárosi városrész-megújító projektjének, a Corvin Sétánynak is.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 22. 12:51
Beismerte a kormányközeli portál, hogy valótlan állításokkal tele jelent meg Gyurcsányék kezén a Vár...
Holdblog  |  2024. május 22. 09:42
A jelenlegi árszintek mellett nem lesz elég lítium, hogy fedezze a kiugró akkumulátor keresletből fa...
Bankmonitor  |  2024. május 22. 08:34
A tavaly év végi adatok szerint 2020-hoz képest mind Budapesten, mind a nagyobb vidéki városokban ke...
Kiszámoló  |  2024. május 21. 14:41
Valaki tanácsot kért, hogy befizessen-e egy magyar tanfolyamra, aminek az első része most "csak" 350...
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem