Semmi sem lehetetlen! (avagy hogyan lesz a befektetési alapból lakópark)

Pénzcentrum
2005. december 13. 10:23

Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft. együttműködésével megindult a XI. kerületi Madárhegyen fekvő közel 10 ha-os terület fejlesztése. A családi házas beépítésre kijelölt, ám eddig még be nem épített területen megvalósuló beruházás egyediségét az adja, hogy a fejlesztés a közszféra és a magánszféra kooperációjának, Közép-Európában eddig példa nélküli, formájában valósul meg. A PPP konstrukció keretében létrehozott zártkörű, nyílt végű ingatlan alap 1.638.000 e Ft induló sajáttőkéjét a Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata és a Futureal Ingatlanfejlesztő Kft., mint az Önkormányzat pályázaton kiválasztott partnere egyenlő arányban jegyezte le. Az alap a tulajdonába adott telkeket teljes körűen közművesített építési telkekké alakítja, a telkek környezetének minőségi rendezését követően a meglévő infrastruktúrához kapcsolja, majd értékesíti. A Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alapot a Futureal Befektetési Alapkezelő Rt. kezeli." - mondta el a mai sajtótájékoztatón Futó Gábor, a Futureal Csoport vezérigazgatója. Az ingatlanalap konstrukciónak köszönhetően a társaság működése a legszigorúbb tőkepiaci és szakmai felügyelet mellett maximális átláthatósággal zajlik, tevékenységét a PSzÁF ellenőrzi. Mint azt a sajtóeseményen Lakos Imre, Újbuda alpolgármestere elmondta, Újbuda hosszú távú fejlesztési koncepcióját ezekben a napokban fogadják el, és ennek ez a mostani közös fejlesztés első megvalósuló eleme. ---------- A Futureal Csoportról tudható, hogy tagjai ingatlanfejlesztéssel, hasznosítással, valamint kockázati tőkebefektetéssel foglalkoznak, az általuk fejlesztett ingatlan projektek összértéke jelenleg 160 millió forint körüli. Nevükhöz fűződik Magyarország egyetlen, a Budapesti Értéktőzsdére is bevezetett zártvégű ingatlanfejlesztő alapja, a Futureal 1. Ingatlanbefektetési Alap, mely jelenleg 4,5 milliárd forint tőkét kezel, valamint a Futureal 2 Madárhegy Ingatlanbefektetési Alap is. A csoport fő tulajdonosa dr. Futó Péter, aki 9 évig volt alelnöke, szeptembertől pedig társ-elnöke a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének. A Futureal csoport első lakásfejlesztése a La Siesta lakópark 1. és 2. ütem, melynek keretében összesen 144 mediterrán stílusú, prémium kategóriájú lakás épült meg a budai hegyoldalon. A Futureal Csoport a beruházója és megvalósítója Közép-Európa legnagyobb belvárosi városrész-megújító projektjének, a Corvin Sétánynak is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. június 4. 07:02
A török líra öt év alatt 77 százalékot veszített értékéből az amerikai dollárral szemben írta hétfőn...
MEDIA1  |  2023. június 3. 16:18
Sokat sejtető bejegyzést tett közzé Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a közösségi...
Összkép  |  2023. június 2. 18:33
A 10-es években folytatódott a korábbi évtized népességfogyása, az elmúlt 20 évben összességében 594...
Bankmonitor  |  2023. június 2. 17:46
Jobban figyelsz a vagyontárgyaid biztonságára mint a saját testi épséged megőrzésére? Miért? Amit ed...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?