28 °C Budapest

Az OTP Alapkezelő Rt. megfelel az európai alapkezelőkre vonatkozó szabályoknak

Pénzcentrum
2005. december 12. 09:00

A PSZÁF határozatot hozott, amiben megállapította, hogy az OTP Alapkezelő Rt. megfelel az európai alapkezelőkre vonatkozó szabályoknak.Az OTP Alapkezelő a tevékenység végzésére székhelyén, valamint esetlegesen a jövőben létesített és a felügyeletnek bejelentett új székhelyén, illetve telephelyein (fióktelepein) is jogosult.

A határozat egyrészről lehetőséget jelent európai befektetési alapok kezelésére, másrészről igazolás, hogy az OTP Alapkezelő rendelkezik mindazokkal a szigorú személyi, tárgyi és biztonsági feltételekkel, amelyek elengedhetetlenek e tevékenység végzéséhez.

A törvény az alapkezelők tevékenységi körét bővíti az értékpapírok letéti őrzésével és az értékpapír letétkezeléssel. E tevékenységek, továbbá a portfoliókezelési tevékenység, pénztári vagyonkezelés és befektetési tanácsadás végzése esetén a homogén szabályozás biztosítása érdekében az alapkezelőknek alkalmazniuk kell a befektetési szolgáltatókra vonatkozó szabályok meghatározott körét.

Amennyiben az európai befektetési alap befektetési jegyei az alap kezelési szabályzata alapján nem forgalmazhatóak Magyarországon, vagyis feltehetően a szigorúbb szabályok megkerülése érdekében kívánja az Alapkezelő az alapot Magyarországon létrehozni, a Felügyelet nem engedélyezheti a befektetési jegyre vonatkozó tájékoztatót.

A törvény az Alapkezelőnél bevezette a kiegészítő tőke intézményét 60 milliárd forintot meghaladó nettó eszközértékű alapok kezelése esetén. Ezen kívül az Alapkezelőknek is rendelkezniük kell a tevékenységük kockázatára fedezetet biztosító szavatoló tőkével.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az alapkezelőnek a vállalt pozíciók kockázatának folyamatos mérésére és figyelésére alkalmas kockázatkezelő eljárást kell kidolgoznia. Ezekről az eljárásokról a befektetők kérésére tájékoztatást kell adni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 27. 13:56
Pavel Stanchev, a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 Média Csoport vezérigazgatója megerősítette a Media1 va...
Kiszámoló  |  2024. május 27. 10:13
Kínában több tízmillió üres, gyakran félkész lakás van, a világ végén, ahol senki nem akar és soha n...
Bankmonitor  |  2024. május 27. 08:25
A CSOK Plusz egy igen kedvező, legfeljebb 3 százalékos kamatozású támogatott lakáshitel, ráadásul mé...
Holdblog  |  2024. május 27. 07:27
Egyre nagyobb szeletet szakítanak ki maguknak a kínai cégek a nyári Európa-bajnokság szponzori listá...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 27. hétfő
Hella
22. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem