21 °C Budapest

Fektess lengyel alapba !

Pénzcentrum
2005. december 7. 10:19

A Budapest alapkezelő két új, a lengyel piacra optimalizált befektetési alap létrehozására kért engedélyt a PSZÁF-tól. - írja a Napi Gazdaság

A Budapest alapkezelő két új, a lengyel piacra optimalizált befektetési alap létrehozására kért engedélyt a PSZÁF-tól. – írja a Napi Gazdaság
Az engedély még nem érkezett meg, így az indulás időpontja sem tisztázott. Az alapok a hazai jogszabályok szerint jönnek létre, de az európai normák (UCITS)szerint indulnak Lengyelországban, ahol már csak egy egyszerű regisztrációs eljáráson kell túlesniük. Az alapoknál a lengyel befektetők igényeinek megfelelően zlotyban bocsátják majd ki a befektetési jegyeket. Mindkét alap a GE Money nevét viseli, és garantált alapok lesznek, hozamukat egy részvényindex-csokor (S&P-500, Nikkei-225, DJ EuroStoxx-50) teljesítménye határozza meg, minimális hozamot nem ígérnek rájuk.
A két alap közötti különbség, hogy az egyikhez három a másihoz viszont tízéves, egyfajta megtakarítási program kapcsolódik hozzá.

Az alapok nyílt végűek, a befektetési jegyek minimális mennyiségét a Budapest Bank-csoport lejegyzi majd. Ezt követően indul majd el a folyamatos forgalmazás, ám itthon újszerű megoldásként három hónapos tőkegyűjtési szakasszal, amikor a beérkező pénzeket még nem költi részvényindex-opciókra az alapkezelő. A három hónap leteltével kötik meg az indexek teljesítményéből való részesedést biztosító opciókat is, és ezek függvényében állapítják meg, hogy a befektetők pontosan milyen aránybán részesednek majd az esetleges emelkedésből.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?