0 °C Budapest

Dől a pénz a Raiffeisenhez

Pénzcentrum
2005. december 7. 16:57

Mintegy 4 Mrd forintnyi friss tőkével növekedett a Raiffeisen Ingatlan Alap vagyona novemberben, amellyel a teljes kezelt vagyon megközelítette a 88 Mrd forintot a hónap végére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az ingatlanok aránya 35% alá csökkent, miután újabb tranzakció lezárására nem került sor. Az Alap likvid eszközeinek szempontjából ezúttal nem történt jelentős változás, az MNB Monetáris Tanácsa novemberi kamatdöntő ülésén . október után másodszor .- ugyanis újra az alapkamat változatlansága mellett döntött.
Ennek ellenére hektikus állampapírpiac és az euróval szemben kis mértékben erősödő forint volt az elmúlt hónap hozadéka. A pénzpiacok hektikussága elsősorban a költségvetési problémákkal hozható összefüggésbe, de szerepet játszott a fejlett piaci hozamok nagyobb volatilitása is.

A hónap harmadik hetét követően az Alapkezelőnek már lehetősége volt éven túli hátralévő futamidővel rendelkező állampapírok vásárlására is (a törvény és az alapkezelési szabályzat módosulása alapján). Tekintettel azonban a piaci kockázatokra és az Alap befektetési politikájának konzervatív jellegére, erre egyelőre nem került sor. Az Alap havi nominális hozama 0,87% volt, míg az indulás óta számított évesített hozam 12,48%.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:16