18 °C Budapest

Mekkora vagyont kezel az MKB ?

Pénzcentrum
2005. december 6. 12:55

Az év első kilenc hónapjában közel 30 százalékkal 150 milliárd forint közelébe növekedett az MKB Bank Rt. portfólió- és vagyonkezelési üzletágában kezelt vagyon mennyisége.

A társaság a sikert jórészt annak tudja be, hogy a befektetési teljesítmény stabilan a legjobbak között szerepelt az elmúlt években, befektetési portfoliók súlyozott évesített hozama ezévben megközelíti a 14 százalékot, vagyis kivétel nélkül jelentős reálhozamot tudtak biztosítani ügyfeleiknek. Mint azt Bakati Gábor, a bank portfolió- és vagyonkezelési területéért felelős igazgatója elmondta, sikerüket az is jelzi, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által összeállított 5 éves nyugdíjpénztári hozamlistákon az MKB-t vagyonkezelőként választó pénztárak közül hárman is a legjobb 5 pénztár között kaptak helyet a különböző ismérvek alapján összeállított toplistákon.
Bár a bank vagyonkezelt ügyfeleinek közel 90 százaléka az intézményi befektetők köréből kerül ki, a bank stratégiájával összhangban az üzletág számára nagy lehetőséget jelent a nagy magánbefektetők, a private banking ügyfelek igényeinek mind teljesebb kielégítése. Az MKB üzletpolitikája a személyes kapcsolattartásra és a magas szolgáltatási színvonalra helyezi a hangsúlyt: mind az igényfelmérésnél, mind a portfolió kialakításánál, illetve a befektetések nyomon követésénél olyan feltételeket teremtettek partnereiknek, hogy valóban úgy érzik nem hiába mondtak le arról, hogy vagyonukat saját maguk kezeljék.
Ez a személyes kapcsolat kiemelkedően fontos napjainkban, amikor a befektetési politikáknak át kell alakulniuk: a korábban hazai környezetben „biztosan” elérhető hozamszintet a korábbiaknál lényegesen kockázatvállalóbb befektetési politikával lehet csak realizálni. „Úgy vélem, eddigi teljesítményünk igazolta, hogy a legkülönbözőbb piaci körülmények között is megtaláljuk az ügyfél elvárásainak legmegfelelőbb befektetési lehetőségeket.” - nyilatkozta Bakati Gábor.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 24. 15:31
Mindössze egy héttel azután, hogy a Paramount bejelentette a Skyshowtime hirdetéssel támogatott csom...
ChikansPlanet  |  2024. május 24. 10:34
Gombákat szinte mindenki evett már, azt azonban kevesen tudják, hogy a klímaváltozás visszafordításá...
Bankmonitor  |  2024. május 24. 09:09
Mind nagyobb lakáshiteleket vesznek fel a magyarok, az átlagos hitelösszeg 2024. februárban már elér...
Holdblog  |  2024. május 24. 08:00
Brutális büntetővámmal igyekszik védeni Amerika a saját autópiacát, de a kínaiak olyan járművekkel é...
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 24. péntek
Eszter, Eliza
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm