6 °C Budapest

Mekkora vagyont kezel az MKB ?

Pénzcentrum
2005. december 6. 12:55

Az év első kilenc hónapjában közel 30 százalékkal 150 milliárd forint közelébe növekedett az MKB Bank Rt. portfólió- és vagyonkezelési üzletágában kezelt vagyon mennyisége.

A társaság a sikert jórészt annak tudja be, hogy a befektetési teljesítmény stabilan a legjobbak között szerepelt az elmúlt években, befektetési portfoliók súlyozott évesített hozama ezévben megközelíti a 14 százalékot, vagyis kivétel nélkül jelentős reálhozamot tudtak biztosítani ügyfeleiknek. Mint azt Bakati Gábor, a bank portfolió- és vagyonkezelési területéért felelős igazgatója elmondta, sikerüket az is jelzi, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által összeállított 5 éves nyugdíjpénztári hozamlistákon az MKB-t vagyonkezelőként választó pénztárak közül hárman is a legjobb 5 pénztár között kaptak helyet a különböző ismérvek alapján összeállított toplistákon.
Bár a bank vagyonkezelt ügyfeleinek közel 90 százaléka az intézményi befektetők köréből kerül ki, a bank stratégiájával összhangban az üzletág számára nagy lehetőséget jelent a nagy magánbefektetők, a private banking ügyfelek igényeinek mind teljesebb kielégítése. Az MKB üzletpolitikája a személyes kapcsolattartásra és a magas szolgáltatási színvonalra helyezi a hangsúlyt: mind az igényfelmérésnél, mind a portfolió kialakításánál, illetve a befektetések nyomon követésénél olyan feltételeket teremtettek partnereiknek, hogy valóban úgy érzik nem hiába mondtak le arról, hogy vagyonukat saját maguk kezeljék.
Ez a személyes kapcsolat kiemelkedően fontos napjainkban, amikor a befektetési politikáknak át kell alakulniuk: a korábban hazai környezetben „biztosan” elérhető hozamszintet a korábbiaknál lényegesen kockázatvállalóbb befektetési politikával lehet csak realizálni. „Úgy vélem, eddigi teljesítményünk igazolta, hogy a legkülönbözőbb piaci körülmények között is megtaláljuk az ügyfél elvárásainak legmegfelelőbb befektetési lehetőségeket.” - nyilatkozta Bakati Gábor.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. február 1. 21:09
Egy ismert magyar milliárdos szívét próbálják meghódítani a műsorba bekerülő nők a Bachelor A Nagy Ő...
Holdblog  |  2023. február 1. 13:46
A II. világháború után indult útnak igazán a globalizáció. A folyamatnak miatt mára radikálisan lecs...
Kasza Elliott-tal  |  2023. január 31. 22:00
Kellemetlen évkezdés osztalékvágással és egy emelés elmaradásával. Új részvényt nem, csak a meglévők...
Kiszámoló  |  2023. január 31. 19:15
Nagyon sok ember rendelkezik nyereménybetétkönyvvel vagy nyereménybetéttel, hiszen néhány tízezer fo...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?