Mekkora vagyont kezel az MKB ?

Pénzcentrum
2005. december 6. 12:55

Az év első kilenc hónapjában közel 30 százalékkal 150 milliárd forint közelébe növekedett az MKB Bank Rt. portfólió- és vagyonkezelési üzletágában kezelt vagyon mennyisége.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A társaság a sikert jórészt annak tudja be, hogy a befektetési teljesítmény stabilan a legjobbak között szerepelt az elmúlt években, befektetési portfoliók súlyozott évesített hozama ezévben megközelíti a 14 százalékot, vagyis kivétel nélkül jelentős reálhozamot tudtak biztosítani ügyfeleiknek. Mint azt Bakati Gábor, a bank portfolió- és vagyonkezelési területéért felelős igazgatója elmondta, sikerüket az is jelzi, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által összeállított 5 éves nyugdíjpénztári hozamlistákon az MKB-t vagyonkezelőként választó pénztárak közül hárman is a legjobb 5 pénztár között kaptak helyet a különböző ismérvek alapján összeállított toplistákon.
Bár a bank vagyonkezelt ügyfeleinek közel 90 százaléka az intézményi befektetők köréből kerül ki, a bank stratégiájával összhangban az üzletág számára nagy lehetőséget jelent a nagy magánbefektetők, a private banking ügyfelek igényeinek mind teljesebb kielégítése. Az MKB üzletpolitikája a személyes kapcsolattartásra és a magas szolgáltatási színvonalra helyezi a hangsúlyt: mind az igényfelmérésnél, mind a portfolió kialakításánál, illetve a befektetések nyomon követésénél olyan feltételeket teremtettek partnereiknek, hogy valóban úgy érzik nem hiába mondtak le arról, hogy vagyonukat saját maguk kezeljék.
Ez a személyes kapcsolat kiemelkedően fontos napjainkban, amikor a befektetési politikáknak át kell alakulniuk: a korábban hazai környezetben „biztosan” elérhető hozamszintet a korábbiaknál lényegesen kockázatvállalóbb befektetési politikával lehet csak realizálni. „Úgy vélem, eddigi teljesítményünk igazolta, hogy a legkülönbözőbb piaci körülmények között is megtaláljuk az ügyfél elvárásainak legmegfelelőbb befektetési lehetőségeket.” - nyilatkozta Bakati Gábor.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?