13 °C Budapest

Újabb könnyítés az EVAsoknak

Pénzcentrum
2005. december 5. 12:50

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank. Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank.  Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.
A Budapest Bank EVA Komfort néven november végén új szolgáltatást indított az EVA-t fizető egyéni és társas vállalkozások számára. Az EVA Komfort egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi az adóelőleg-befizetéseket, és segítségével extra kamatbevételre tehet szert az előrelátó vállalkozó. A szolgáltatás díjmentesen igénybe vehetik az EVA-s vállalkozók bármely vállalkozói számlához és a 1 Forintos, a Tradíció, az Evolúció, az Eco, a Standard, és az Origo számlavezetési csomagokhoz.
Az EVA Komfort szolgáltatás részeként a Budapest Bank a beérkező jóváírások ügyfél által meghatározott részét tartalékolja. Az elhatárolt összeg az EVA fizetési gyakoriságnak megfelelő ciklusidőkben lekötve kamatozik, így a vállalkozás akár 4,75%-os kamatbevételhez juthat, amely lényegesen magasabb betéti kamatot jelent a pénzforgalmi számla alapkamatához képest. Az adófizetés határidejét megelőzően az ügyfél SMS-ben tájékoztatást kap a rendelkezésére álló elhatárolt egyenlegről. Így a vállalkozás biztosan, határidőre utalhatja kötelezettségeit számlájáról.
Az EVA Komfort bevezetése kapcsán Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője elmondta: „A Budapest Bank a mikro vállalkozások és a kis- és középvállalati szektor igényeire koncentrálva dolgozza ki innovatív szolgáltatásait. A most elindított EVA komfort szolgáltatásunk ennek jegyében követi nagy népszerűségnek örvendő 1 forintos vállalkozói folyószámla csomagunkat.”

Ma Magyarországon mintegy 100 000 EVA-s egyéni és társas vállalkozást érint a rendszeres adóelőleg fizetési kötelezettség. Az EVA Komfort szolgáltatással a bank segít tartalékot képezni a vállalkozásnak, jól elkülöníthetővé válik a befizetendő adó, hiszen az elhatárolt összeg nem a vállalkozás pénzforgalmi számláján jelenik meg.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 13:12
Az uniós értékek magyarországi érvényesüléséről szóló új EP-állásfoglalás számos aggodalmat fogalmaz...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 12:53
A közkedvelt lakástakarék-pénztárak tavaly új erőre kaptak, jelenleg már 3 szolgáltató is verseng eg...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem