32 °C Budapest

Újabb könnyítés az EVAsoknak

Pénzcentrum
2005. december 5. 12:50

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank. Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank.  Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.
A Budapest Bank EVA Komfort néven november végén új szolgáltatást indított az EVA-t fizető egyéni és társas vállalkozások számára. Az EVA Komfort egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi az adóelőleg-befizetéseket, és segítségével extra kamatbevételre tehet szert az előrelátó vállalkozó. A szolgáltatás díjmentesen igénybe vehetik az EVA-s vállalkozók bármely vállalkozói számlához és a 1 Forintos, a Tradíció, az Evolúció, az Eco, a Standard, és az Origo számlavezetési csomagokhoz.
Az EVA Komfort szolgáltatás részeként a Budapest Bank a beérkező jóváírások ügyfél által meghatározott részét tartalékolja. Az elhatárolt összeg az EVA fizetési gyakoriságnak megfelelő ciklusidőkben lekötve kamatozik, így a vállalkozás akár 4,75%-os kamatbevételhez juthat, amely lényegesen magasabb betéti kamatot jelent a pénzforgalmi számla alapkamatához képest. Az adófizetés határidejét megelőzően az ügyfél SMS-ben tájékoztatást kap a rendelkezésére álló elhatárolt egyenlegről. Így a vállalkozás biztosan, határidőre utalhatja kötelezettségeit számlájáról.
Az EVA Komfort bevezetése kapcsán Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője elmondta: „A Budapest Bank a mikro vállalkozások és a kis- és középvállalati szektor igényeire koncentrálva dolgozza ki innovatív szolgáltatásait. A most elindított EVA komfort szolgáltatásunk ennek jegyében követi nagy népszerűségnek örvendő 1 forintos vállalkozói folyószámla csomagunkat.”

Ma Magyarországon mintegy 100 000 EVA-s egyéni és társas vállalkozást érint a rendszeres adóelőleg fizetési kötelezettség. Az EVA Komfort szolgáltatással a bank segít tartalékot képezni a vállalkozásnak, jól elkülöníthetővé válik a befizetendő adó, hiszen az elhatárolt összeg nem a vállalkozás pénzforgalmi számláján jelenik meg.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 15. 20:21
Hatvannyolc éves korában meghalt Várhelyi András magyar újságíró, költ, író, országgylési képvisel.
KonyhaKontrolling  |  2022. augusztus 15. 08:35
Az elmúlt hetekben több olyan változással kellett szembenéznünk, amelyek érthet módon szorongást, ak...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 15. 07:27
A bankszámla már a mindennapok részévé vált, ahogy az is, hogy a szolgáltatásért havonta kisebb, nag...
Holdblog  |  2022. augusztus 15. 06:02
Milyen lehetséget láttok a megújulóenergia-szektorban, ahova az Európai Unió most nagyon sok pénzt i...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?