33 °C Budapest

Újabb könnyítés az EVAsoknak

Pénzcentrum
2005. december 5. 12:50

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank. Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank.  Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.
A Budapest Bank EVA Komfort néven november végén új szolgáltatást indított az EVA-t fizető egyéni és társas vállalkozások számára. Az EVA Komfort egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi az adóelőleg-befizetéseket, és segítségével extra kamatbevételre tehet szert az előrelátó vállalkozó. A szolgáltatás díjmentesen igénybe vehetik az EVA-s vállalkozók bármely vállalkozói számlához és a 1 Forintos, a Tradíció, az Evolúció, az Eco, a Standard, és az Origo számlavezetési csomagokhoz.
Az EVA Komfort szolgáltatás részeként a Budapest Bank a beérkező jóváírások ügyfél által meghatározott részét tartalékolja. Az elhatárolt összeg az EVA fizetési gyakoriságnak megfelelő ciklusidőkben lekötve kamatozik, így a vállalkozás akár 4,75%-os kamatbevételhez juthat, amely lényegesen magasabb betéti kamatot jelent a pénzforgalmi számla alapkamatához képest. Az adófizetés határidejét megelőzően az ügyfél SMS-ben tájékoztatást kap a rendelkezésére álló elhatárolt egyenlegről. Így a vállalkozás biztosan, határidőre utalhatja kötelezettségeit számlájáról.
Az EVA Komfort bevezetése kapcsán Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője elmondta: „A Budapest Bank a mikro vállalkozások és a kis- és középvállalati szektor igényeire koncentrálva dolgozza ki innovatív szolgáltatásait. A most elindított EVA komfort szolgáltatásunk ennek jegyében követi nagy népszerűségnek örvendő 1 forintos vállalkozói folyószámla csomagunkat.”

Ma Magyarországon mintegy 100 000 EVA-s egyéni és társas vállalkozást érint a rendszeres adóelőleg fizetési kötelezettség. Az EVA Komfort szolgáltatással a bank segít tartalékot képezni a vállalkozásnak, jól elkülöníthetővé válik a befizetendő adó, hiszen az elhatárolt összeg nem a vállalkozás pénzforgalmi számláján jelenik meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?