-1 °C Budapest

Újabb könnyítés az EVAsoknak

Pénzcentrum
2005. december 5. 12:50

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank. Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.

Az egyszerűsített vállalkozói adó (EVA) befizetését megkönnyítő szolgáltatást vezetett be ügyfelei számára a Budapest Bank.  Az új lehetőség megkíméli a vállalkozókat az adófizetés napja körüli kellemetlen helyzetektől.
A Budapest Bank EVA Komfort néven november végén új szolgáltatást indított az EVA-t fizető egyéni és társas vállalkozások számára. Az EVA Komfort egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi az adóelőleg-befizetéseket, és segítségével extra kamatbevételre tehet szert az előrelátó vállalkozó. A szolgáltatás díjmentesen igénybe vehetik az EVA-s vállalkozók bármely vállalkozói számlához és a 1 Forintos, a Tradíció, az Evolúció, az Eco, a Standard, és az Origo számlavezetési csomagokhoz.
Az EVA Komfort szolgáltatás részeként a Budapest Bank a beérkező jóváírások ügyfél által meghatározott részét tartalékolja. Az elhatárolt összeg az EVA fizetési gyakoriságnak megfelelő ciklusidőkben lekötve kamatozik, így a vállalkozás akár 4,75%-os kamatbevételhez juthat, amely lényegesen magasabb betéti kamatot jelent a pénzforgalmi számla alapkamatához képest. Az adófizetés határidejét megelőzően az ügyfél SMS-ben tájékoztatást kap a rendelkezésére álló elhatárolt egyenlegről. Így a vállalkozás biztosan, határidőre utalhatja kötelezettségeit számlájáról.
Az EVA Komfort bevezetése kapcsán Plank Gábor, a Budapest Bank vállalati üzletágának vezetője elmondta: „A Budapest Bank a mikro vállalkozások és a kis- és középvállalati szektor igényeire koncentrálva dolgozza ki innovatív szolgáltatásait. A most elindított EVA komfort szolgáltatásunk ennek jegyében követi nagy népszerűségnek örvendő 1 forintos vállalkozói folyószámla csomagunkat.”

Ma Magyarországon mintegy 100 000 EVA-s egyéni és társas vállalkozást érint a rendszeres adóelőleg fizetési kötelezettség. Az EVA Komfort szolgáltatással a bank segít tartalékot képezni a vállalkozásnak, jól elkülöníthetővé válik a befizetendő adó, hiszen az elhatárolt összeg nem a vállalkozás pénzforgalmi számláján jelenik meg.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 9. 14:06
Egy osztrák újságíró lejáratásában vett részt, most az állami médiaszolgáltató megjutalmazta Meszes...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 9. 08:00
Tegnap kijött Justin Law listája az osztalékfizető részvényekről, sorba is rendeztem őket gyorsan, i...
Holdblog  |  2023. december 9. 06:48
Kijöttek a legfrissebb PISA-eredmények, amelyekben a diákok teljesítményét mérik hosszú idősoron, és...
Kiszámoló  |  2023. december 8. 19:24
Kiderültek a részletek az új villanyautós pályázatról, az eddigi legbőkezűbbre sikeredett. Csak váll...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem