A Credit Suisse Equity Fund Management Company tájékoztatása

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:49

A Credit Suisse Equity Fund Management Company ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a letétkezelő Credit Suisse (Luxembourg) S.A. hozzájárulásával a kezelési szabályzat és értékesítési tájékoztató az alábbiak szerinti módosításáról döntött: Valamennyi részalap befektetheti likvid eszközeit kiegészítő jelleggel olyan rövid lejáratú betétekbe és pénzpiaci eszközökbe befektető kollektív

A Credit Suisse Equity Fund Management Company ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a letétkezelő Credit Suisse (Luxembourg) S.A. hozzájárulásával a kezelési szabályzat és értékesítési tájékoztató az alábbiak szerinti módosításáról döntött:

Valamennyi részalap befektetheti likvid eszközeit kiegészítő jelleggel olyan rövid lejáratú betétekbe és pénzpiaci eszközökbe befektető kollektív befektetési formák jegyeibe, amelyeket a 85/611 számú EU direktíva megenged, és amelyek hozama összemérhető a lekötött betétekbe és pénzpiaci eszközökbe történő közvetlen befektetésekével. Ezen befektetések és bármely egyéb kollektív befektetési formában meglévő befektetés együttes mértéke nem haladhatja meg a részalap nettó eszközértékének 10%-át.

A jövőben a kezelési szabályzat a következő maximum mértékeket fogja tartalmazni az eladási és visszaváltási jutalékra, az alapkezelési díjra és a letétkezelési díjra az egy jegyre jutó nettó eszközérték maximum 5%-a számítható fel eladási jutalékként:. Egyes befektetésijegy-sorozatok esetében az egy jegyre jutó nettó eszközérték maximum 5%-ának megfelelő visszaváltási jutalék vonható le a visszaváltott jegyek ellenértékéből, a kezelési szabályzatban és tájékoztatóban meghatározott feltételekkel. Maximum évi 2.5% alapkezelői díj számítható fel havonta az adott befektetésijegy-osztály adott havi átlagos napi nettó eszközértékének alapján. A jelenleg érvényes maximum százalékok változatlanok maradnak, és a tájékoztatóban, illetve az egyszerűsített tájékoztatóban tekinthetők meg. A letétkezelői díj maximális mértéke évi 0.1%. A tranzakciós díjak és a letétkezelő levelező bankjai által felszámított díjak is terhelésre kerülhetnek.

Az egy kibocsátóra vonatkozó befektetési korlátoknak való megfelelés szempontjából egy kibocsátónak kell tekinteni azokat a vállalatokat, amelyek egy cégcsoporthoz tartoznak és a 83/349 számú EU direktíva, vagy egyéb nemzetközileg elismert számviteli elvek szerinti konszolidált pénzügyi beszámolót készítenek. Az egy cégcsoport értékpapírjaiba és pénzpiaci eszközeibe történő befektetések együttes mértéke nem haladhatja meg a részalap nettó eszközértékének 20%-át.

A kezelési szabályzat módosítása azon a napon lép hatályba, amikor a luxembourgi Mémorial, Recueil des Sociétés et Associations-ban ez a közlemény megjelenik.


PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2022. augusztus 16. 21:12
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikbl elbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a hete...
MEDIA1  |  2022. augusztus 16. 19:28
Friderikusz Sándor egy, az RTL Klubon sugárzott riportban arról beszélt, nemet mondott a csatornának...
KonyhaKontrolling  |  2022. augusztus 15. 08:35
Az elmúlt hetekben több olyan változással kellett szembenéznünk, amelyek érthet módon szorongást, ak...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 15. 07:27
A bankszámla már a mindennapok részévé vált, ahogy az is, hogy a szolgáltatásért havonta kisebb, nag...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 17. szerda
Jácint
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?