21 °C Budapest

A Credit Suisse Equity Fund Management Company tájékoztatása

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:49

A Credit Suisse Equity Fund Management Company ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a letétkezelő Credit Suisse (Luxembourg) S.A. hozzájárulásával a kezelési szabályzat és értékesítési tájékoztató az alábbiak szerinti módosításáról döntött: Valamennyi részalap befektetheti likvid eszközeit kiegészítő jelleggel olyan rövid lejáratú betétekbe és pénzpiaci eszközökbe befektető kollektív

A Credit Suisse Equity Fund Management Company ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a letétkezelő Credit Suisse (Luxembourg) S.A. hozzájárulásával a kezelési szabályzat és értékesítési tájékoztató az alábbiak szerinti módosításáról döntött:

Valamennyi részalap befektetheti likvid eszközeit kiegészítő jelleggel olyan rövid lejáratú betétekbe és pénzpiaci eszközökbe befektető kollektív befektetési formák jegyeibe, amelyeket a 85/611 számú EU direktíva megenged, és amelyek hozama összemérhető a lekötött betétekbe és pénzpiaci eszközökbe történő közvetlen befektetésekével. Ezen befektetések és bármely egyéb kollektív befektetési formában meglévő befektetés együttes mértéke nem haladhatja meg a részalap nettó eszközértékének 10%-át.

A jövőben a kezelési szabályzat a következő maximum mértékeket fogja tartalmazni az eladási és visszaváltási jutalékra, az alapkezelési díjra és a letétkezelési díjra az egy jegyre jutó nettó eszközérték maximum 5%-a számítható fel eladási jutalékként:. Egyes befektetésijegy-sorozatok esetében az egy jegyre jutó nettó eszközérték maximum 5%-ának megfelelő visszaváltási jutalék vonható le a visszaváltott jegyek ellenértékéből, a kezelési szabályzatban és tájékoztatóban meghatározott feltételekkel. Maximum évi 2.5% alapkezelői díj számítható fel havonta az adott befektetésijegy-osztály adott havi átlagos napi nettó eszközértékének alapján. A jelenleg érvényes maximum százalékok változatlanok maradnak, és a tájékoztatóban, illetve az egyszerűsített tájékoztatóban tekinthetők meg. A letétkezelői díj maximális mértéke évi 0.1%. A tranzakciós díjak és a letétkezelő levelező bankjai által felszámított díjak is terhelésre kerülhetnek.

Az egy kibocsátóra vonatkozó befektetési korlátoknak való megfelelés szempontjából egy kibocsátónak kell tekinteni azokat a vállalatokat, amelyek egy cégcsoporthoz tartoznak és a 83/349 számú EU direktíva, vagy egyéb nemzetközileg elismert számviteli elvek szerinti konszolidált pénzügyi beszámolót készítenek. Az egy cégcsoport értékpapírjaiba és pénzpiaci eszközeibe történő befektetések együttes mértéke nem haladhatja meg a részalap nettó eszközértékének 20%-át.

A kezelési szabályzat módosítása azon a napon lép hatályba, amikor a luxembourgi Mémorial, Recueil des Sociétés et Associations-ban ez a közlemény megjelenik.


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. szeptember 27. 16:25
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős ítélete szerint a PestiSrácok nem sértette meg a Társaság a...
MNB Intézet  |  2023. szeptember 27. 10:42
A központi bankok szavai sokszor legalább olyan erős hatással bírnak a pénzügyi piacokra, mint maguk...
Holdblog  |  2023. szeptember 27. 10:08
A magyarországi fizetési forgalom közel kétharmada készpénzben történik, de a jövőben a digitális je...
Kiszámoló  |  2023. szeptember 25. 09:29
Bár sok újat nem mond a kép, érdemes felidézni, hogy alakult az Egyesült Államok államadóssága mai d...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 27. szerda
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 27. 14:34
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM