16 °C Budapest

A Credit Suisse Equity Fund Management Company tájékoztatása

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:49

A Credit Suisse Equity Fund Management Company ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a letétkezelő Credit Suisse (Luxembourg) S.A. hozzájárulásával a kezelési szabályzat és értékesítési tájékoztató az alábbiak szerinti módosításáról döntött: Valamennyi részalap befektetheti likvid eszközeit kiegészítő jelleggel olyan rövid lejáratú betétekbe és pénzpiaci eszközökbe befektető kollektív

A Credit Suisse Equity Fund Management Company ezúton tájékoztatja a befektetőket, hogy a letétkezelő Credit Suisse (Luxembourg) S.A. hozzájárulásával a kezelési szabályzat és értékesítési tájékoztató az alábbiak szerinti módosításáról döntött:

Valamennyi részalap befektetheti likvid eszközeit kiegészítő jelleggel olyan rövid lejáratú betétekbe és pénzpiaci eszközökbe befektető kollektív befektetési formák jegyeibe, amelyeket a 85/611 számú EU direktíva megenged, és amelyek hozama összemérhető a lekötött betétekbe és pénzpiaci eszközökbe történő közvetlen befektetésekével. Ezen befektetések és bármely egyéb kollektív befektetési formában meglévő befektetés együttes mértéke nem haladhatja meg a részalap nettó eszközértékének 10%-át.

A jövőben a kezelési szabályzat a következő maximum mértékeket fogja tartalmazni az eladási és visszaváltási jutalékra, az alapkezelési díjra és a letétkezelési díjra az egy jegyre jutó nettó eszközérték maximum 5%-a számítható fel eladási jutalékként:. Egyes befektetésijegy-sorozatok esetében az egy jegyre jutó nettó eszközérték maximum 5%-ának megfelelő visszaváltási jutalék vonható le a visszaváltott jegyek ellenértékéből, a kezelési szabályzatban és tájékoztatóban meghatározott feltételekkel. Maximum évi 2.5% alapkezelői díj számítható fel havonta az adott befektetésijegy-osztály adott havi átlagos napi nettó eszközértékének alapján. A jelenleg érvényes maximum százalékok változatlanok maradnak, és a tájékoztatóban, illetve az egyszerűsített tájékoztatóban tekinthetők meg. A letétkezelői díj maximális mértéke évi 0.1%. A tranzakciós díjak és a letétkezelő levelező bankjai által felszámított díjak is terhelésre kerülhetnek.

Az egy kibocsátóra vonatkozó befektetési korlátoknak való megfelelés szempontjából egy kibocsátónak kell tekinteni azokat a vállalatokat, amelyek egy cégcsoporthoz tartoznak és a 83/349 számú EU direktíva, vagy egyéb nemzetközileg elismert számviteli elvek szerinti konszolidált pénzügyi beszámolót készítenek. Az egy cégcsoport értékpapírjaiba és pénzpiaci eszközeibe történő befektetések együttes mértéke nem haladhatja meg a részalap nettó eszközértékének 20%-át.

A kezelési szabályzat módosítása azon a napon lép hatályba, amikor a luxembourgi Mémorial, Recueil des Sociétés et Associations-ban ez a közlemény megjelenik.


PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 10:11
Miután Gáspár Győző 2022-ben hűségesküt tett a Fidesznek, 14 év idén ősztől, kihagyás után megint le...
Holdblog  |  2024. április 23. 06:06
A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid v...
Bankmonitor  |  2024. április 22. 16:16
Újra elérhetőek olyan LTP szerződések, melyek a megtakarítás lejáratakor akár egyösszegű 15-30 száza...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem