1 °C Budapest

Minél többet költesz annál több kerül a számládra

Pénzcentrum
2005. november 17. 11:23

Vásárlás közben lehet megtakarítani a Bank of America és az American Express új hitelkártya-konstrukcióival. - íja mai számában a Világgazdaság.

 
Vásárlás közben lehet megtakarítani a Bank of America és az American Express új hitelkártya-konstrukcióival. – íja mai számában a Világgazdaság.
Az ellentmondásosnak tűnő ötlet nagy népszerűségnek örven az USA-ban. A kezdeményezés lényeg, hogy a kártyatulajdonosoknak elég csak vásárolniuk ahhoz, hogy megtakarítsanak. A két cég újításait valószínűleg átveszi a piac, és széles körben elterjed majd.
A Bank of America termékének a lényege, hogy ha az ügyfél vásárol és a végösszeg nem egész dollárra jön ki, akkor felkerekítik az összeget és a többletet pedig megtakarításként írják jóvá egy külön számlán. Az így félretett összeget a bank az első három hónapban ugyanennyivel kiegészíti, ezt követően pedig 5 százalékkal, de maximum 250 dollárral. A befolyt pénzösszegtől függően 0,5-1,3 százalék kamatot fizet a pénzintézet a megtakarítási számlára.
Az American Express is hasonló konstrukciót eszelt ki, náluk az összes vásárlás értékének egy százalékát írják jóvá egy magasabb – 3,12 százalékos – hozamú megtakarítási számlán, amely online hozzáférhető. Továbbá 25 dollárt ad ajándékba a bank az első vásárláskor, és az első éves kártyadíjat is elengedi.

Az amerikai kereskedelmi kamara felmérése szerint a fogyasztóknak általában közel nulla a megtakarításuk, ezért az, aki semmit nem tesz félre, egy ilyen kártyával spórolhat némi pénzt. Azonban hosszú távon az ezzel a módszerrel gyűjtött megtakarítások összege elhanyagolható. A Bank of America becslései szerint egy évben 150-200 dollár takarítható meg kártyájukkal. Az American Expressnél pedig minden 100 dollárra jut 1 dollár megtakarítás, de figyelembe véve az évi 35 dolláros kártyadíjat, legalább 3500 dollárt kell költeni ennek a kitermeléséhez.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 4. 12:14
A streamingóriás egy éven belül másodszor jelent be nagy leépítést.
Kiszámoló  |  2023. december 4. 09:53
Megjelent egy amerikai felmérés, ami az ősi kérdést firtatja: boldogok lennénk-e, ha több pénzünk le...
Holdblog  |  2023. december 4. 06:06
Az év végéhez közeledve mindig érdemes visszatekinteni a professzionális alapkezelők idei évre vonat...
Buxelliott  |  2023. december 3. 12:04
Az első célárról északnak fordult a piac, ami azt jelenti erős még a bull trend. Ahogy a charton is...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem