Indul a Profitmix 2 is - fókuszban a nyersanyagpiac

Pénzcentrum
2005. november 14. 11:41

A PSZÁF jóváhagyta a CIB Befektetési Alapkezelő Rt. CIB Profitmix 2 Tőkegarantált Származtatott Alap tájékoztatóját és nyilvános ajánlattételét.

Az alap újdonság értékű a hazai piacon, ugyanis hozamfizetése a tőkegarancia mellett 100%-ban nyersanyagok áremelkedéséből származik, illetve negatív piaci folyamatok esetén is képes hozamot fizetni.

Az alap saját tőkéje az alábbi eszközökbe kerül befektetésre: pénzpiaci eszközök, opciók (nyersanyagokra vonatkozó).

A befektetési eszközkosár elemei (25%-25%): kőolaj, alumínium, cink, réz.

A Profitmix 2. sajátossága elsősorban abban áll, hogy az alap negatív kosárteljesítmény esetén is fizet hozamot a befektetők részére (-15%-os negatív hozamig). Ha az alap bármilyen kis mértékű pozitív hozamot elér, akkor a kifizetett hozam minimum a befektetett tőke 15%-a éves szinten. Amennyiben az alap hozama 0% és -15% közé esik, úgy a befektetők a 15% negatív hozammal csökkentett értékét kapják meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A befektetési jegyek jegyzésére nyitva álló időszak: 2005. november 14.-2005. december 16.

EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07