Dől a pénz a Raiffeisenhez

Pénzcentrum
2005. november 7. 12:05

Mintegy 6,5 Mrd forintnyi friss tőkével növekedett a Raiffeisen Ingatlan Alap vagyona októberben, amellyel a teljes kezelt vagyon meghaladta a 83 Mrd forintot a hónap végén. Az ingatlanok aránya 36% alá csökkent, miután újabb tranzakció lezárására nem került sor.

Az Alap likvid eszközeinek szempontjából ezúttal is jelentős változások történtek annak ellenére, hogy az MNB Monetáris Tanácsa októberi ülésén ezúttal (2005-ben először) az alapkamat változatlansága mellett döntött. A döntés mögött nem az inflációs kilátások változása állt, hanem a tőkepiaci bizonytalanságok számottevő növekedése és az azt tükröző forint gyengülés. A bizonytalanság forrása elsősorban a hazai költségvetési politika és az euró bevezetése 2010-es céldátumának a tarthatatlansága, ami az állampapírpiaci hozamok számottevő emelkedéséhez vezetett októberben.

A másodpiaci hozamok emelkedése akár pozitív tényezőként is felfogható az Alap szempontjából, hiszen élve a törvényi változás adta lehetőségekkel, az Alapkezelő úgy módosította az Alap befektetési politikáját, hogy november végétől lehetőség lesz egy éven túli hátralévő futamidővel rendelkező állampapírok vásárlására is!
A PSZÁF által jóváhagyott módosított tájékoztató másik fontos változása, hogy bevezetésre kerültek az Alap új befeketési jegy sorozatai. Azaz immáron 3 sorozat van, az „A”-t csak lakossági ügyfelek, a „B”-t csak privátbanki ügyfelek, a „C”-t pedig az egyéb ügyfelek (intézmények) vásárolhatják. Az Alapkezelőnek joga van az egyes sorozatokra külön-külön is kiegészítő eladási jutalékot bevezetnie, amelynek maximális mértéke 3%. Az Alap havi nominális hozama 0,73% volt, míg az indulás óta számított évesített hozam 12,55%.
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2024. április 17. 21:41
Az Eurostat ábrája arról, hogy melyik uniós ország mennyit költ az egészségügyre a GDP arányában. (M...
Bankmonitor  |  2024. április 17. 16:56
Az új lakásfelújítási támogatás jóval többek számára elérhető, mint a korábbi otthonfelújítási progr...
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem