Indul a K&H Euró Fix 6. Alap

Pénzcentrum
2005. október 10. 08:55

A PSZÁF engedélyezte a K&H Euró Fix 6. Származtatott Zártvégű Értékpapír Befektetési Alap mint zárt végű, nyilvános, értékpapír-befektetési alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozatala céljából készített összevont tájékoztató, kezelési szabályzat és hirdetmény közzétételét.

A K&H Euró Fix 6. Származtatott Alap célja, hogy a befektetőknek befektetési alternatívát kínáljon a kibocsátáskori euró kamatkörnyezetben.

A hozamígéret:

a) Ha a HUF/EUR keresztárfolyam 2007. november 22-én alacsonyabb vagy egyenlő, mint a feltételes átváltási árfolyam, úgy a befektetők az alap futamidejének végén kézhez kapják

- euróban

- a befektetési jegyek névértékét,

- ezenfelül lejáratkor a befektetési jegyek névértékére vetített 5.06%-os fix euróhozamot.

b) Ha a HUF/EUR keresztárfolyam 2007. november 22-én magasabb, mint a feltételes átváltási árfolyam, úgy a befektetők az alap futamidejének végén kézhez kapják

- forintban

- az a) pont szerinti hozamígéret

- feltételes átváltási árfolyamon átszámított forint ellenértékét.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Feltételes átváltási árfolyam: a Magyar Nemzeti Bank 2005. november 28-án, hétfőn közzétett hivatalos HUF/EUR deviza-középárfolyamának 106%-a.

Az összegszerűen meghatározott feltételes átváltási árfolyamot az alapkezelő az alap futamidejének ötödik (5.) napjáig hirdetményben teszi közzé.

A létrehozandó alap futamideje 2005. november 28-tól számítva határozott ideig, 2007. november 27-ig tart.

A befektetési jegyek euróban (EUR-ban) kerülnek kibocsátásra.

A befektetési jegyek névértéke 100 EUR.

A befektetési jegyek kibocsátási ára a névértékkel megegyező 100 EUR.

A jegyzési időszak kezdőnapja: 2005. október 10.

A jegyzési időszak zárónapja legkésőbb: 2005. november 18.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?