21 °C Budapest

Dől a pénz a Raiffeisenhez

Pénzcentrum
2005. október 10. 14:27

Újabb közel 4 Mrd forintnyi tőkével gazdagodott a Raiffeisen Ingatlan Alap vagyona szeptemberben, amellyel a teljes kezelt vagyon meghaladta a 76 Mrd forintot a hónap végére.

 
Az Alap ingatlan-kitettsége 38,4% volt a harmadik negyedév végén, ami mintegy 2,5%pontos emelkedés augusztushoz képest. A hónap során két új ingatlan tranzakció lezárására került sor. Szeptember elején megvásárlásra került egy fejlesztés alatt álló ipari ingatlan, amely Győrben a RÁBA Rt. és az Audi közvetlen szomszédságában épül.
Az Alap egy helyi vállalkozót bízott meg a kulcsrakész kivitelezéssel. Az összeszerelő üzem végső átadása 2005. év végén esedékes, amely egyben 10 éves bérlet kezdeti időpontja lesz. A bérlő a DANA Hungary Kft. A második szeptemberi ügylet keretében egy „A” kategóriás irodaház
került az Alap portfóliójába, amely Buda egyik központi területén, a Moszkva téren található. Az új építésű MBC irodaház nettó bérbe adható területe 4500 m2. Az ingatlan főbb bérlői a Magyar Turizmus Rt., a Magyar Turisztikai Hivatal és a K&H Általános Biztosító Rt. Az átlagos hátralévő bérleti futamidő két év.
Az Alap likvid eszközeinek szempontjából egyik említést érdemlő esemény az MNB szeptember 19-i lépése volt, amelynek keretében a jegybank 25 bázisponttal 6,00%-ra csökkentette az alapkamatot. A döntéshez mellékelt közlemény szövegéből az derült ki, hogy a monetáris tanács helyzetértékelése meglehetősen borús. Erre minden oka meg is lehetett, a hónap második felének fejleményeit látva: a kötvényhozamok meredeken emelkedtek az államháztartási bűvészmutatvány korai lelepleződése miatt. Az Alap havi nominális hozama 0,79% volt, míg az indulás óta számított évesített hozam 12,62%.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35