24 °C Budapest

Fektess az új Európába! - Garantált alap az Erste-től

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 13:30

Az Erste Bank Erste Új Európa Alap néven hozamgarantált befektetési alap forgalmazását kezdi meg. Az alap hozama a közép-európai országok 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett index (New Europe Blue Chip Index) teljesítményétől függ. A befektetési jegyeket 2005. október 3. és 2005. november 11. között lehet jegyezni a bank fiókjaiban.

Johannes Leobacher, az Erste Bank AG treasury vezetője a terméket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Erste új indexe egy jó benchmark a régió lefedésére. Az indexben megtestesülő társaságok kapitalizációja 280 milliárd euróra rúg, amely már összevethető pl. a Deutsche Börse 957 milliárdos piaci kapitalizációjával. Az index nem tartalmazza a török és orosz piacon, mivel kockázat szempontjából azok egy más kategóriába esnek. Magyarország súlya az indexben 19.6%. A szakember szerint a konvergencia egyedülálló lehetőséget jelent. Ezek a piacok már nem fejlődő piaci kockázatokat testesítenek meg, miközben a növekedés magas.

Leobacher szerint a régióban a fenntartható magas növekedés megbízható makrogazdasági stabilitással párosul. A szakember szerint ugyan egyes szektorok magasabb árazottak nyugat-európai társaiknál, de ezt indokolja a magasabb növekedés.

A New Europe Blue Chip Index 80%-át Ausztria, Lengyelország és Magyarország adja, míg szektorszinten a bankok és olajcégek dominálnak.

Henning Esskucher, az Erste vezető elemzője szerint bár az index prémiummal forog az eurostoxx 50-hez képest, de a jövőben a magas növekedés következtében a prémium eltűnik, s diszkonttá változik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Rt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta a bizalmát az új index-szel kapcsolatban, amelyre az Erste terméket épített. A stuktúrált tőkegarantált alap lesz, amely visszaváltható és 6%-os minimált hozamot nyújt a 4 éves időtávra vetítve. A maximális hozam 70%.

NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15