29 °C Budapest

Fektess az új Európába! - Garantált alap az Erste-től

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 13:30

Az Erste Bank Erste Új Európa Alap néven hozamgarantált befektetési alap forgalmazását kezdi meg. Az alap hozama a közép-európai országok 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett index (New Europe Blue Chip Index) teljesítményétől függ. A befektetési jegyeket 2005. október 3. és 2005. november 11. között lehet jegyezni a bank fiókjaiban.

Johannes Leobacher, az Erste Bank AG treasury vezetője a terméket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Erste új indexe egy jó benchmark a régió lefedésére. Az indexben megtestesülő társaságok kapitalizációja 280 milliárd euróra rúg, amely már összevethető pl. a Deutsche Börse 957 milliárdos piaci kapitalizációjával. Az index nem tartalmazza a török és orosz piacon, mivel kockázat szempontjából azok egy más kategóriába esnek. Magyarország súlya az indexben 19.6%. A szakember szerint a konvergencia egyedülálló lehetőséget jelent. Ezek a piacok már nem fejlődő piaci kockázatokat testesítenek meg, miközben a növekedés magas.

Leobacher szerint a régióban a fenntartható magas növekedés megbízható makrogazdasági stabilitással párosul. A szakember szerint ugyan egyes szektorok magasabb árazottak nyugat-európai társaiknál, de ezt indokolja a magasabb növekedés.

A New Europe Blue Chip Index 80%-át Ausztria, Lengyelország és Magyarország adja, míg szektorszinten a bankok és olajcégek dominálnak.

Henning Esskucher, az Erste vezető elemzője szerint bár az index prémiummal forog az eurostoxx 50-hez képest, de a jövőben a magas növekedés következtében a prémium eltűnik, s diszkonttá változik.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Rt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta a bizalmát az új index-szel kapcsolatban, amelyre az Erste terméket épített. A stuktúrált tőkegarantált alap lesz, amely visszaváltható és 6%-os minimált hozamot nyújt a 4 éves időtávra vetítve. A maximális hozam 70%.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 15:22
 Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhe...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?