Fektess az új Európába! - Garantált alap az Erste-től

Pénzcentrum
2005. szeptember 30. 13:30

Az Erste Bank Erste Új Európa Alap néven hozamgarantált befektetési alap forgalmazását kezdi meg. Az alap hozama a közép-európai országok 30 legnagyobb tőzsdei vállalatából képzett index (New Europe Blue Chip Index) teljesítményétől függ. A befektetési jegyeket 2005. október 3. és 2005. november 11. között lehet jegyezni a bank fiókjaiban.

Johannes Leobacher, az Erste Bank AG treasury vezetője a terméket bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Erste új indexe egy jó benchmark a régió lefedésére. Az indexben megtestesülő társaságok kapitalizációja 280 milliárd euróra rúg, amely már összevethető pl. a Deutsche Börse 957 milliárdos piaci kapitalizációjával. Az index nem tartalmazza a török és orosz piacon, mivel kockázat szempontjából azok egy más kategóriába esnek. Magyarország súlya az indexben 19.6%. A szakember szerint a konvergencia egyedülálló lehetőséget jelent. Ezek a piacok már nem fejlődő piaci kockázatokat testesítenek meg, miközben a növekedés magas.

Leobacher szerint a régióban a fenntartható magas növekedés megbízható makrogazdasági stabilitással párosul. A szakember szerint ugyan egyes szektorok magasabb árazottak nyugat-európai társaiknál, de ezt indokolja a magasabb növekedés.

A New Europe Blue Chip Index 80%-át Ausztria, Lengyelország és Magyarország adja, míg szektorszinten a bankok és olajcégek dominálnak.

Henning Esskucher, az Erste vezető elemzője szerint bár az index prémiummal forog az eurostoxx 50-hez képest, de a jövőben a magas növekedés következtében a prémium eltűnik, s diszkonttá változik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Cselovszki Róbert, az Erste Befektetési Rt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta a bizalmát az új index-szel kapcsolatban, amelyre az Erste terméket épített. A stuktúrált tőkegarantált alap lesz, amely visszaváltható és 6%-os minimált hozamot nyújt a 4 éves időtávra vetítve. A maximális hozam 70%.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. február 29. 22:22
A Media1 podcastjának vendége volt Hivatal Péter, a Repropress, a magyar tartalomtulajdonosok közös...
Kiszámoló  |  2024. február 29. 18:17
Apósom nemrég meghalt, ezért csapott arcul a tény, mennyi pénzt lehúznak az emberekről temetés címsz...
Bankmonitor  |  2024. február 29. 17:28
A 2024-ben átalakuló Babaváró hitel és az idén induló CSOK Plusz közös szabálya, hogy szigorú előírá...
Holdblog  |  2024. február 29. 06:09
Az elmúlt három évben sokkal nagyobb sebességbe kapcsoltak a megújulóerőmű-beruházások Európa-szerte...
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm