12 °C Budapest

Új alap a láthatáron

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 11:43

Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új "abszolút hozamú" befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.

 
Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új „abszolút hozamú” befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.
 
A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap célja, hogy a befektetőknek a 6 hónapos BUBOR-t meghaladó hozamot biztosítson minden tőkepiaci körülmény esetén, relatív alacsony kockázat mellet. Az alap kitűzött hozamcélja a 6 hónapos BUBOR plusz 1% a „B” sorozat esetében, míg az „I” sorozatnál a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6%.
Az alap tőkéjét elsősorban a Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) alapba fekteti és az EUR/HUF árfolyam kockázatot határidős ügyletekkel fedezi. A Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) egy olyan abszolút hozamú alap, mely a különböző kötvény szegmensek között allokálva - mint például vállalati kötvények, feltörekvő piaci kötvények, átváltható kötvények, stb. - és a megfelelő duration kialakításával minden piaci körülmény esetén a tőkemegőrzésén túl a kitűzött hozamcél elérésére törekszik.
„A Credit Suisse Bond Fund (L) Target Return (EURO) alap által megtermelt, a bankközi kamatok feletti extra hozamot importáljuk, miközben a EUR/HUF árfolyamkockázatot határidős ügyletekkel fedezzük, így a befektető egy olyan terméket vásárolhat meg, mely a kitűzött hozamcélt biztosíthatja egy kötvénypiaci mértékű kockázat vállalása mellett” – mondta Kozma Krisztina a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt. vezérigazgatója.
A legújabb törvény adta lehetőséggel élve az alapkezelő két befektetési jegy sorozatot bocsát ki. A „B” sorozat mindenki számára elérhető és 0,7% / év alapkezelői díjjal terhelt, míg az „I” sorozatot kizárólag minősített befektetők vásárolhatják és csupán 0,1% / év alapkezelői díj terheli.*
„Az „I” sorozat lehetőséget biztosít vállalati ügyfeleknek, hogy a banki kamatokat meghaladó hozamot érjenek el relatív alacsony kockázat és napi visszaválthatóság mellett. A vállalati ügyfelek általában a BUBOR-nál alacsonyabb kamatot kapnak szabad pénzeszközeikre a kereskedelmi bankoktól, míg a Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap „I” sorozatának kitűzött hozam célja a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6% és nincs szükség lekötésre, mivel az alap jegyei bármikor visszaválthatóak” – tette hozzá Kozma Krisztina. A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyei a nyilvántartásba vételt követően megvásárolhatóak a HVB Bank Private Banking ügyfélkörben.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem