Új alap a láthatáron

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 11:43

Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új "abszolút hozamú" befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.

 
Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új „abszolút hozamú” befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.
 
A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap célja, hogy a befektetőknek a 6 hónapos BUBOR-t meghaladó hozamot biztosítson minden tőkepiaci körülmény esetén, relatív alacsony kockázat mellet. Az alap kitűzött hozamcélja a 6 hónapos BUBOR plusz 1% a „B” sorozat esetében, míg az „I” sorozatnál a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6%.
Az alap tőkéjét elsősorban a Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) alapba fekteti és az EUR/HUF árfolyam kockázatot határidős ügyletekkel fedezi. A Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) egy olyan abszolút hozamú alap, mely a különböző kötvény szegmensek között allokálva - mint például vállalati kötvények, feltörekvő piaci kötvények, átváltható kötvények, stb. - és a megfelelő duration kialakításával minden piaci körülmény esetén a tőkemegőrzésén túl a kitűzött hozamcél elérésére törekszik.
„A Credit Suisse Bond Fund (L) Target Return (EURO) alap által megtermelt, a bankközi kamatok feletti extra hozamot importáljuk, miközben a EUR/HUF árfolyamkockázatot határidős ügyletekkel fedezzük, így a befektető egy olyan terméket vásárolhat meg, mely a kitűzött hozamcélt biztosíthatja egy kötvénypiaci mértékű kockázat vállalása mellett” – mondta Kozma Krisztina a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt. vezérigazgatója.
A legújabb törvény adta lehetőséggel élve az alapkezelő két befektetési jegy sorozatot bocsát ki. A „B” sorozat mindenki számára elérhető és 0,7% / év alapkezelői díjjal terhelt, míg az „I” sorozatot kizárólag minősített befektetők vásárolhatják és csupán 0,1% / év alapkezelői díj terheli.*
„Az „I” sorozat lehetőséget biztosít vállalati ügyfeleknek, hogy a banki kamatokat meghaladó hozamot érjenek el relatív alacsony kockázat és napi visszaválthatóság mellett. A vállalati ügyfelek általában a BUBOR-nál alacsonyabb kamatot kapnak szabad pénzeszközeikre a kereskedelmi bankoktól, míg a Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap „I” sorozatának kitűzött hozam célja a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6% és nincs szükség lekötésre, mivel az alap jegyei bármikor visszaválthatóak” – tette hozzá Kozma Krisztina. A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyei a nyilvántartásba vételt követően megvásárolhatóak a HVB Bank Private Banking ügyfélkörben.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35