-2 °C Budapest

Új alap a láthatáron

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 11:43

Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új "abszolút hozamú" befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.

 
Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új „abszolút hozamú” befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.
 
A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap célja, hogy a befektetőknek a 6 hónapos BUBOR-t meghaladó hozamot biztosítson minden tőkepiaci körülmény esetén, relatív alacsony kockázat mellet. Az alap kitűzött hozamcélja a 6 hónapos BUBOR plusz 1% a „B” sorozat esetében, míg az „I” sorozatnál a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6%.
Az alap tőkéjét elsősorban a Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) alapba fekteti és az EUR/HUF árfolyam kockázatot határidős ügyletekkel fedezi. A Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) egy olyan abszolút hozamú alap, mely a különböző kötvény szegmensek között allokálva - mint például vállalati kötvények, feltörekvő piaci kötvények, átváltható kötvények, stb. - és a megfelelő duration kialakításával minden piaci körülmény esetén a tőkemegőrzésén túl a kitűzött hozamcél elérésére törekszik.
„A Credit Suisse Bond Fund (L) Target Return (EURO) alap által megtermelt, a bankközi kamatok feletti extra hozamot importáljuk, miközben a EUR/HUF árfolyamkockázatot határidős ügyletekkel fedezzük, így a befektető egy olyan terméket vásárolhat meg, mely a kitűzött hozamcélt biztosíthatja egy kötvénypiaci mértékű kockázat vállalása mellett” – mondta Kozma Krisztina a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt. vezérigazgatója.
A legújabb törvény adta lehetőséggel élve az alapkezelő két befektetési jegy sorozatot bocsát ki. A „B” sorozat mindenki számára elérhető és 0,7% / év alapkezelői díjjal terhelt, míg az „I” sorozatot kizárólag minősített befektetők vásárolhatják és csupán 0,1% / év alapkezelői díj terheli.*
„Az „I” sorozat lehetőséget biztosít vállalati ügyfeleknek, hogy a banki kamatokat meghaladó hozamot érjenek el relatív alacsony kockázat és napi visszaválthatóság mellett. A vállalati ügyfelek általában a BUBOR-nál alacsonyabb kamatot kapnak szabad pénzeszközeikre a kereskedelmi bankoktól, míg a Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap „I” sorozatának kitűzött hozam célja a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6% és nincs szükség lekötésre, mivel az alap jegyei bármikor visszaválthatóak” – tette hozzá Kozma Krisztina. A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyei a nyilvántartásba vételt követően megvásárolhatóak a HVB Bank Private Banking ügyfélkörben.
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Holdblog  |  2023. december 2. 07:01
A héten elstartolt az első olyan légi járat, ami használt sütőolajból és más biomasszából, szemétből...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem