34 °C Budapest

Új alap a láthatáron

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 11:43

Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új "abszolút hozamú" befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.

 
Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap néven új „abszolút hozamú” befektetési alapot indít a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt., mely két különböző sorozatban is elérhető lesz a befektetőknek.
 
A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap célja, hogy a befektetőknek a 6 hónapos BUBOR-t meghaladó hozamot biztosítson minden tőkepiaci körülmény esetén, relatív alacsony kockázat mellet. Az alap kitűzött hozamcélja a 6 hónapos BUBOR plusz 1% a „B” sorozat esetében, míg az „I” sorozatnál a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6%.
Az alap tőkéjét elsősorban a Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) alapba fekteti és az EUR/HUF árfolyam kockázatot határidős ügyletekkel fedezi. A Credit Suisse Bond Fund (Lux) Target Return (EURO) egy olyan abszolút hozamú alap, mely a különböző kötvény szegmensek között allokálva - mint például vállalati kötvények, feltörekvő piaci kötvények, átváltható kötvények, stb. - és a megfelelő duration kialakításával minden piaci körülmény esetén a tőkemegőrzésén túl a kitűzött hozamcél elérésére törekszik.
„A Credit Suisse Bond Fund (L) Target Return (EURO) alap által megtermelt, a bankközi kamatok feletti extra hozamot importáljuk, miközben a EUR/HUF árfolyamkockázatot határidős ügyletekkel fedezzük, így a befektető egy olyan terméket vásárolhat meg, mely a kitűzött hozamcélt biztosíthatja egy kötvénypiaci mértékű kockázat vállalása mellett” – mondta Kozma Krisztina a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt. vezérigazgatója.
A legújabb törvény adta lehetőséggel élve az alapkezelő két befektetési jegy sorozatot bocsát ki. A „B” sorozat mindenki számára elérhető és 0,7% / év alapkezelői díjjal terhelt, míg az „I” sorozatot kizárólag minősített befektetők vásárolhatják és csupán 0,1% / év alapkezelői díj terheli.*
„Az „I” sorozat lehetőséget biztosít vállalati ügyfeleknek, hogy a banki kamatokat meghaladó hozamot érjenek el relatív alacsony kockázat és napi visszaválthatóság mellett. A vállalati ügyfelek általában a BUBOR-nál alacsonyabb kamatot kapnak szabad pénzeszközeikre a kereskedelmi bankoktól, míg a Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap „I” sorozatának kitűzött hozam célja a 6 hónapos BUBOR plusz 1,6% és nincs szükség lekötésre, mivel az alap jegyei bármikor visszaválthatóak” – tette hozzá Kozma Krisztina. A Credit Suisse BUBOR Plusz Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyei a nyilvántartásba vételt követően megvásárolhatóak a HVB Bank Private Banking ügyfélkörben.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 15:22
 Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhe...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?