-3 °C Budapest

Betétmix: Új befektetési lehetőség a CIB-nél

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 16:43

A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.
A CIB Betétmix megoldást kíván nyújtani azon ügyfeleknek, akik egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az alternatív befektetések irányába. A CIB Betétmix egy kompozit jellegű konstrukció, amely a lekötött betétek biztonságát ötvözi a befektetési alapok rugalmasságával és versenyképes hozamlehetőségével. Így a CIB Betétmix átmenetet képez a fix kamatozású lekötött betétek és a kedvező várható hozamkilátásokkal rendelkező befektetési alapok között.  Ügyfeleik igényeik és kedvük szerint választhatnak a számukra ideális kamat, és hozam-kockázati mértéket kínáló különböző betétlekötési és befektetési jegy vásárlási lehetőségek közül. A felkínált lehetőségek mindegyikénél a jelenleg elérhető 4,25-5,50%-os betéti kamatlábakhoz képest kimagasló, akár 9,00% mértékű kamatláb társulhat.
A meghirdetett éves kamat a 2005. szeptember 19. és október 28. közötti akció keretében, az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. Továbbá a bankbetétek egyrangú partnereiként választható befektetési alapok várható hozama akár még az akciós betéti kamatokat is meghaladhatja.
Az akcióban való részvétel feltételei:
-          Az akció futamideje alatt a megtakarítás 50%-át 3 hónapos futamidejű, automatikusan megújuló CIB Arany-, Ezüst- vagy Bronzbetétben, 50%-át pedig az ügyfél által választott, az adott betéthez kapcsolódó CIB befektetési alapban kell elhelyezni.
-          A minimálisan elhelyezhető összeg 200 000 Ft (100 000 Ft betét lekötése és 100 000 Ft értékben befektetési jegy vásárlása, illetve jegyzése)
-          A CIB Ezüstbetét, ill. a CIB Bronzbetét lekötése mellett megvásárolt befektetési jegyek szükség esetén ugyan a betét futamideje alatt is visszaválthatók, ám ez a – a forgalmazási díjon felül – a visszaváltott befektetési jegyek árfolyamértékére vetített további 1%-os kiegészítő visszaváltási jutalékot von maga után.
-          A CIB Aranybetét lekötése mellett megvásárolt CIB Profitmix Alap befektetési jegyei az alap futamidejének első napjától szabadon visszaválthatóak. Az alap futamideje 2005. november 14-én kezdődik.
-          Az akciós betétek lekötéséhez ill. a befektetési jegyek megvásárlásához kapcsolódó számlavezetési szolgáltatásokban, azok díjazásában eltérés nincs.
-          A megvásárolt befektetési jegyeknek újonnan befizetett összegből kell származniuk, amely alatt a CIB Bank a 2005. augusztus 31-én a CIB Banknál nyilvántartott CIB befektetési jegyeinek darabszámát meghaladó új befektetési jegyeket tekinti. Jelen szabály nem vonatkozik a CIB Profitmix Alapra, amelynek befektetési jegyei jegyezhetők más befektetési alapok befektetési jegyeinek visszaváltásából.
-          Az akcióban személyesen lehet részt venni, amelyre CIB Bank országos hálózatának bármelyik fiókjában lehetőség van.
A meghirdetett éves kamat az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. A befektetési alapokban elhelyezett összegrészen elérhető hozam a választott befektetési alap teljesítményének eredménye.
Az akciós kamatok kizárólag az első 3 hónapra szólnak, a betét a lejáratát követően az eredeti lekötéssel azonos futamidejű CIB Classic Betét hatályos Forint Kamattájékoztatóban szereplő kamatával kerül lekötésre. A Bank a kamatváltoztatás jogát az akció futamideje alatt is fenntartja, mely nem érinti a már lekötött betéteket.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20