21 °C Budapest

Betétmix: Új befektetési lehetőség a CIB-nél

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 16:43

A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.

 
A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.
A CIB Betétmix megoldást kíván nyújtani azon ügyfeleknek, akik egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az alternatív befektetések irányába. A CIB Betétmix egy kompozit jellegű konstrukció, amely a lekötött betétek biztonságát ötvözi a befektetési alapok rugalmasságával és versenyképes hozamlehetőségével. Így a CIB Betétmix átmenetet képez a fix kamatozású lekötött betétek és a kedvező várható hozamkilátásokkal rendelkező befektetési alapok között.  Ügyfeleik igényeik és kedvük szerint választhatnak a számukra ideális kamat, és hozam-kockázati mértéket kínáló különböző betétlekötési és befektetési jegy vásárlási lehetőségek közül. A felkínált lehetőségek mindegyikénél a jelenleg elérhető 4,25-5,50%-os betéti kamatlábakhoz képest kimagasló, akár 9,00% mértékű kamatláb társulhat.
A meghirdetett éves kamat a 2005. szeptember 19. és október 28. közötti akció keretében, az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. Továbbá a bankbetétek egyrangú partnereiként választható befektetési alapok várható hozama akár még az akciós betéti kamatokat is meghaladhatja.
Az akcióban való részvétel feltételei:
-          Az akció futamideje alatt a megtakarítás 50%-át 3 hónapos futamidejű, automatikusan megújuló CIB Arany-, Ezüst- vagy Bronzbetétben, 50%-át pedig az ügyfél által választott, az adott betéthez kapcsolódó CIB befektetési alapban kell elhelyezni.
-          A minimálisan elhelyezhető összeg 200 000 Ft (100 000 Ft betét lekötése és 100 000 Ft értékben befektetési jegy vásárlása, illetve jegyzése)
-          A CIB Ezüstbetét, ill. a CIB Bronzbetét lekötése mellett megvásárolt befektetési jegyek szükség esetén ugyan a betét futamideje alatt is visszaválthatók, ám ez a – a forgalmazási díjon felül – a visszaváltott befektetési jegyek árfolyamértékére vetített további 1%-os kiegészítő visszaváltási jutalékot von maga után.
-          A CIB Aranybetét lekötése mellett megvásárolt CIB Profitmix Alap befektetési jegyei az alap futamidejének első napjától szabadon visszaválthatóak. Az alap futamideje 2005. november 14-én kezdődik.
-          Az akciós betétek lekötéséhez ill. a befektetési jegyek megvásárlásához kapcsolódó számlavezetési szolgáltatásokban, azok díjazásában eltérés nincs.
-          A megvásárolt befektetési jegyeknek újonnan befizetett összegből kell származniuk, amely alatt a CIB Bank a 2005. augusztus 31-én a CIB Banknál nyilvántartott CIB befektetési jegyeinek darabszámát meghaladó új befektetési jegyeket tekinti. Jelen szabály nem vonatkozik a CIB Profitmix Alapra, amelynek befektetési jegyei jegyezhetők más befektetési alapok befektetési jegyeinek visszaváltásából.
-          Az akcióban személyesen lehet részt venni, amelyre CIB Bank országos hálózatának bármelyik fiókjában lehetőség van.
A meghirdetett éves kamat az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. A befektetési alapokban elhelyezett összegrészen elérhető hozam a választott befektetési alap teljesítményének eredménye.
Az akciós kamatok kizárólag az első 3 hónapra szólnak, a betét a lejáratát követően az eredeti lekötéssel azonos futamidejű CIB Classic Betét hatályos Forint Kamattájékoztatóban szereplő kamatával kerül lekötésre. A Bank a kamatváltoztatás jogát az akció futamideje alatt is fenntartja, mely nem érinti a már lekötött betéteket.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 26. 20:39
A legendás újságíró és szerkesztő, illetve egykori MÚOSZ-elnök 81 éves volt. Több mint 60 éven át do...
Bankmonitor  |  2024. július 26. 13:13
A mai kormányinfón elhangzottak alapján a speciális adózási formát választó egyéni vállalkozók könny...
ChikansPlanet  |  2024. július 26. 11:57
Az Északkelet-Ausztráliában található Nagy-Korallzátony még az űrből is fantasztikus látványt nyújt,...
Holdblog  |  2024. július 26. 08:02
Ne hagyjátok, hogy kicsinyes érdekek mozgassanak benneteket. A Budapesti Corvinus Egyetem az idei di...
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm