16 °C Budapest

Betétmix: Új befektetési lehetőség a CIB-nél

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 16:43

A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.

 
A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.
A CIB Betétmix megoldást kíván nyújtani azon ügyfeleknek, akik egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az alternatív befektetések irányába. A CIB Betétmix egy kompozit jellegű konstrukció, amely a lekötött betétek biztonságát ötvözi a befektetési alapok rugalmasságával és versenyképes hozamlehetőségével. Így a CIB Betétmix átmenetet képez a fix kamatozású lekötött betétek és a kedvező várható hozamkilátásokkal rendelkező befektetési alapok között.  Ügyfeleik igényeik és kedvük szerint választhatnak a számukra ideális kamat, és hozam-kockázati mértéket kínáló különböző betétlekötési és befektetési jegy vásárlási lehetőségek közül. A felkínált lehetőségek mindegyikénél a jelenleg elérhető 4,25-5,50%-os betéti kamatlábakhoz képest kimagasló, akár 9,00% mértékű kamatláb társulhat.
A meghirdetett éves kamat a 2005. szeptember 19. és október 28. közötti akció keretében, az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. Továbbá a bankbetétek egyrangú partnereiként választható befektetési alapok várható hozama akár még az akciós betéti kamatokat is meghaladhatja.
Az akcióban való részvétel feltételei:
-          Az akció futamideje alatt a megtakarítás 50%-át 3 hónapos futamidejű, automatikusan megújuló CIB Arany-, Ezüst- vagy Bronzbetétben, 50%-át pedig az ügyfél által választott, az adott betéthez kapcsolódó CIB befektetési alapban kell elhelyezni.
-          A minimálisan elhelyezhető összeg 200 000 Ft (100 000 Ft betét lekötése és 100 000 Ft értékben befektetési jegy vásárlása, illetve jegyzése)
-          A CIB Ezüstbetét, ill. a CIB Bronzbetét lekötése mellett megvásárolt befektetési jegyek szükség esetén ugyan a betét futamideje alatt is visszaválthatók, ám ez a – a forgalmazási díjon felül – a visszaváltott befektetési jegyek árfolyamértékére vetített további 1%-os kiegészítő visszaváltási jutalékot von maga után.
-          A CIB Aranybetét lekötése mellett megvásárolt CIB Profitmix Alap befektetési jegyei az alap futamidejének első napjától szabadon visszaválthatóak. Az alap futamideje 2005. november 14-én kezdődik.
-          Az akciós betétek lekötéséhez ill. a befektetési jegyek megvásárlásához kapcsolódó számlavezetési szolgáltatásokban, azok díjazásában eltérés nincs.
-          A megvásárolt befektetési jegyeknek újonnan befizetett összegből kell származniuk, amely alatt a CIB Bank a 2005. augusztus 31-én a CIB Banknál nyilvántartott CIB befektetési jegyeinek darabszámát meghaladó új befektetési jegyeket tekinti. Jelen szabály nem vonatkozik a CIB Profitmix Alapra, amelynek befektetési jegyei jegyezhetők más befektetési alapok befektetési jegyeinek visszaváltásából.
-          Az akcióban személyesen lehet részt venni, amelyre CIB Bank országos hálózatának bármelyik fiókjában lehetőség van.
A meghirdetett éves kamat az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. A befektetési alapokban elhelyezett összegrészen elérhető hozam a választott befektetési alap teljesítményének eredménye.
Az akciós kamatok kizárólag az első 3 hónapra szólnak, a betét a lejáratát követően az eredeti lekötéssel azonos futamidejű CIB Classic Betét hatályos Forint Kamattájékoztatóban szereplő kamatával kerül lekötésre. A Bank a kamatváltoztatás jogát az akció futamideje alatt is fenntartja, mely nem érinti a már lekötött betéteket.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 14. 00:02
A Yahoo natív hirdetési felületei mostantól Magyarországon és további 20 piacon a Project Agorán ker...
Kiszámoló  |  2024. június 13. 21:28
Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ez...
Bankmonitor  |  2024. június 13. 15:08
Újabb fontos részletek derültek ki az otthonfelújítási támogatásról: a mai kormányinfón elhangzottak...
Holdblog  |  2024. június 13. 08:00
Olyan ádáz technológiai és mérnöki verseny lapul a jövő egyik legfontosabb trendje mögött, ami alapj...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem