3 °C Budapest

Betétmix: Új befektetési lehetőség a CIB-nél

Pénzcentrum
2005. szeptember 22. 16:43

A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.

 
A piaci környezet változásaira reagálva a CIB Bank új terméket, a Betétmix konstrukciót ajánlja ügyfeleinek. A kamatláb, és ezzel együtt a lekötött betétek kamata folyamatos csökkenésének hatására a lakosság egyre nagyobb érdeklődéssel fordul az összetett befektetések irányába.
A CIB Betétmix megoldást kíván nyújtani azon ügyfeleknek, akik egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az alternatív befektetések irányába. A CIB Betétmix egy kompozit jellegű konstrukció, amely a lekötött betétek biztonságát ötvözi a befektetési alapok rugalmasságával és versenyképes hozamlehetőségével. Így a CIB Betétmix átmenetet képez a fix kamatozású lekötött betétek és a kedvező várható hozamkilátásokkal rendelkező befektetési alapok között.  Ügyfeleik igényeik és kedvük szerint választhatnak a számukra ideális kamat, és hozam-kockázati mértéket kínáló különböző betétlekötési és befektetési jegy vásárlási lehetőségek közül. A felkínált lehetőségek mindegyikénél a jelenleg elérhető 4,25-5,50%-os betéti kamatlábakhoz képest kimagasló, akár 9,00% mértékű kamatláb társulhat.
A meghirdetett éves kamat a 2005. szeptember 19. és október 28. közötti akció keretében, az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. Továbbá a bankbetétek egyrangú partnereiként választható befektetési alapok várható hozama akár még az akciós betéti kamatokat is meghaladhatja.
Az akcióban való részvétel feltételei:
-          Az akció futamideje alatt a megtakarítás 50%-át 3 hónapos futamidejű, automatikusan megújuló CIB Arany-, Ezüst- vagy Bronzbetétben, 50%-át pedig az ügyfél által választott, az adott betéthez kapcsolódó CIB befektetési alapban kell elhelyezni.
-          A minimálisan elhelyezhető összeg 200 000 Ft (100 000 Ft betét lekötése és 100 000 Ft értékben befektetési jegy vásárlása, illetve jegyzése)
-          A CIB Ezüstbetét, ill. a CIB Bronzbetét lekötése mellett megvásárolt befektetési jegyek szükség esetén ugyan a betét futamideje alatt is visszaválthatók, ám ez a – a forgalmazási díjon felül – a visszaváltott befektetési jegyek árfolyamértékére vetített további 1%-os kiegészítő visszaváltási jutalékot von maga után.
-          A CIB Aranybetét lekötése mellett megvásárolt CIB Profitmix Alap befektetési jegyei az alap futamidejének első napjától szabadon visszaválthatóak. Az alap futamideje 2005. november 14-én kezdődik.
-          Az akciós betétek lekötéséhez ill. a befektetési jegyek megvásárlásához kapcsolódó számlavezetési szolgáltatásokban, azok díjazásában eltérés nincs.
-          A megvásárolt befektetési jegyeknek újonnan befizetett összegből kell származniuk, amely alatt a CIB Bank a 2005. augusztus 31-én a CIB Banknál nyilvántartott CIB befektetési jegyeinek darabszámát meghaladó új befektetési jegyeket tekinti. Jelen szabály nem vonatkozik a CIB Profitmix Alapra, amelynek befektetési jegyei jegyezhetők más befektetési alapok befektetési jegyeinek visszaváltásából.
-          Az akcióban személyesen lehet részt venni, amelyre CIB Bank országos hálózatának bármelyik fiókjában lehetőség van.
A meghirdetett éves kamat az akció futamideje alatt újonnan lekötött betétekre, a lekötött betéti összegrészre vonatkozik. A befektetési alapokban elhelyezett összegrészen elérhető hozam a választott befektetési alap teljesítményének eredménye.
Az akciós kamatok kizárólag az első 3 hónapra szólnak, a betét a lejáratát követően az eredeti lekötéssel azonos futamidejű CIB Classic Betét hatályos Forint Kamattájékoztatóban szereplő kamatával kerül lekötésre. A Bank a kamatváltoztatás jogát az akció futamideje alatt is fenntartja, mely nem érinti a már lekötött betéteket.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 30. 20:28
A világ legnézettebb párkapcsolati realityje, A Married at first sight magyar változata hamarosan a...
Bankmonitor  |  2023. január 30. 16:44
Az utóbbi években ugrásszerűen nőtt a magán egészségügybe járók száma. A szolgáltatásokért zsebből f...
Holdblog  |  2023. január 30. 12:21
A 2023-ra vonatkozó globális növekedési prognózisok szerint idén az elmúlt harminc év harmadik leggy...
MNB Intézet  |  2023. január 30. 10:42
Do editors and reviewers have strong preferences for statistically significant estimation results? T...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?