35 °C Budapest

A BAMOSZ üdvözli a döntést

Pénzcentrum
2005. szeptember 21. 12:26

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ), mint a koncepció egyik kidolgozója, üdvözli a nyugdíjelőtakarékossági számlával kapcsolatosan bejelentett kormányzati szándékot. A számla a nyugdíjcélú öngondoskodás fontos kiegészítő elemévé válhat a jövőben.

 
 
A BAMOSZ – a korábbiakhoz hasonlóan – fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy a nyugdíjelőtakarékossági számla szerepe kiegészítő és nem helyettesítő. Ezért, míg üdvözli a BÉT előterjesztésben szereplő egyéb elemek kormány általi elfogadását is, és tudomásul veszi a tőkejövedelmek bejelentett megadóztatására vonatkozó döntéseket is, felhívja a figyelmet, hogy eközben lehetőleg ne történjenek visszarendeződésre utaló lépések az öngondoskodást és a hosszú távú megtakarításokat befolyásoló szabályozásban.
Az önkéntes pénztári befizetésekre vonatkozó kedvezmények csökkentése és más kedvezményekkel való összevonása, mind egyéni, mind munkáltatói oldalon, veszélyeztethetik ezen szektor további fejlődését. A kollektív, hosszú távon tartott befektetési formák (nyugdíjpénztár, életbiztosítás, befektetési alap) adóelbírálásának lebegtetése sem segítik elő a megtakarítások növekedését. A BAMOSZ javasolja, hogy a hosszú távú és a kollektív megtakarítási formákat a kormányzat továbbra is kedvezményekkel ösztönözze, és ezt a termékekkel és nem a kibocsátókkal összefüggésben, a versenysemlegesség elvének betartásával szabályozza.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50