Kereskedési jogot kapott az Emita Rt.

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 13:03

A Budapesti Értéktőzsde szeptember 12-i hatállyal kereskedési jogot adott az Emita Értékpapír Befektetési és Szolgáltató Rt. számára a tőzsde részvényszekciójában és származékos szekciójának határidős piacán. Az Emita Értékpapír Rt. július 18-án szerzett szekciótagságot a részvény- és származékos szekcióban, és szeptember 8-án teljesítette a kereskedési jog megszerzéséhez szükséges technikai feltételeket is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az EMITA Befektetési és Szolgáltató Részvénytársaság egy évvel ezelőtt alakult. A cég zártkörű részvénytársaság, jegyzett tőkéje 150 000 000 Ft. Az EMITA Értékpapír Rt kizárólagos magyar tulajdonban van, a cég tulajdonosa a GMI Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Az EMITA Értékpapír Rt az első befektetési szolgáltató tevékenységet végző cég, mely a korábbinál lényegesen szigorúbb törvényi feltételeket jelentő Tőkepiaci Törvény 2001. decemberi hatályba lépése óta idén nyáron megkezdhette működését.
Az EMITA Értékpapír Rt az állampapír kereskedelemben kíván piaci részesedést szerezni, a cég üzletágszerűen ma hazánkban a független brókercégek közül egyedüliként foglalkozik állampapírokkal, ezen belül is elsősorban magyar állampapírokkal.
Természetesen az EMITA Értékpapír Rt ügyfelei nem csak állampapír ügyletekre adhatnak megbízásokat, a brókercég teljes körű befektetési szolgáltató tevékenységet végez.
Az EMITA Értékpapír Rt a különlegesen aktív, szofisztikált és igazi személyes ügyfélstátuszra vágyó befektetők megbízásainak teljes körű ellátását tűzte ki célul, ennek érdekében számos újszerű szolgáltatást kínál ügyfeleinek. A hazai brókercégek közül újdonságként, az EMITA Értékpapír Rt minden ügyletet sms-ben visszaigazol, emellett az ügyfelek egyenlegüket is lekérdezhetik mobiltelefonon. Az EMITA Visitors’ Room-ban a befektetők folyamatosan figyelemmel kísérhetik az árfolyamok alakulását, megbízásokat adhatnak, és kötetlen formában kapcsolatot építhetnek a többi látogatóval.
Az EMITA Értékpapír Rt alaptőke-emelést tervez végrehajtani a közeljövőben, ezt követően a cég értékpapír kereskedői státuszú jogosultságot szerez. A brókercég a nemzetközi pénzpiacok felé is nyitni kíván, így ügyfelei hamarosan külföldi értékpapírokkal kapcsolatos ügyletekre adhatnak megbízást.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?