0 °C Budapest

Kereskedési jogot kapott az Emita Rt.

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 13:03

A Budapesti Értéktőzsde szeptember 12-i hatállyal kereskedési jogot adott az Emita Értékpapír Befektetési és Szolgáltató Rt. számára a tőzsde részvényszekciójában és származékos szekciójának határidős piacán. Az Emita Értékpapír Rt. július 18-án szerzett szekciótagságot a részvény- és származékos szekcióban, és szeptember 8-án teljesítette a kereskedési jog megszerzéséhez szükséges technikai feltételeket is.

Az EMITA Befektetési és Szolgáltató Részvénytársaság egy évvel ezelőtt alakult. A cég zártkörű részvénytársaság, jegyzett tőkéje 150 000 000 Ft. Az EMITA Értékpapír Rt kizárólagos magyar tulajdonban van, a cég tulajdonosa a GMI Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Az EMITA Értékpapír Rt az első befektetési szolgáltató tevékenységet végző cég, mely a korábbinál lényegesen szigorúbb törvényi feltételeket jelentő Tőkepiaci Törvény 2001. decemberi hatályba lépése óta idén nyáron megkezdhette működését.
Az EMITA Értékpapír Rt az állampapír kereskedelemben kíván piaci részesedést szerezni, a cég üzletágszerűen ma hazánkban a független brókercégek közül egyedüliként foglalkozik állampapírokkal, ezen belül is elsősorban magyar állampapírokkal.
Természetesen az EMITA Értékpapír Rt ügyfelei nem csak állampapír ügyletekre adhatnak megbízásokat, a brókercég teljes körű befektetési szolgáltató tevékenységet végez.
Az EMITA Értékpapír Rt a különlegesen aktív, szofisztikált és igazi személyes ügyfélstátuszra vágyó befektetők megbízásainak teljes körű ellátását tűzte ki célul, ennek érdekében számos újszerű szolgáltatást kínál ügyfeleinek. A hazai brókercégek közül újdonságként, az EMITA Értékpapír Rt minden ügyletet sms-ben visszaigazol, emellett az ügyfelek egyenlegüket is lekérdezhetik mobiltelefonon. Az EMITA Visitors’ Room-ban a befektetők folyamatosan figyelemmel kísérhetik az árfolyamok alakulását, megbízásokat adhatnak, és kötetlen formában kapcsolatot építhetnek a többi látogatóval.
Az EMITA Értékpapír Rt alaptőke-emelést tervez végrehajtani a közeljövőben, ezt követően a cég értékpapír kereskedői státuszú jogosultságot szerez. A brókercég a nemzetközi pénzpiacok felé is nyitni kíván, így ügyfelei hamarosan külföldi értékpapírokkal kapcsolatos ügyletekre adhatnak megbízást.
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 28. 14:46
Bár egy amerikai, a magyar kormánnyal baráti újságíró írt Orbán Viktor zárt ajtók mögött, csütörtök...
Bankmonitor  |  2023. január 28. 13:49
A Babaváró hitel 2019 júliusa óta elérhető a feltételeknek eleget tevő házasok számára. A maximális,...
Holdblog  |  2023. január 28. 06:32
Az Európai Unió turisztikai ipara kezd visszatérni a koronavírus-járvány előtti csúcsidőszak szintje...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18