20 °C Budapest

Kereskedési jogot kapott az Emita Rt.

Pénzcentrum
2005. szeptember 19. 13:03

A Budapesti Értéktőzsde szeptember 12-i hatállyal kereskedési jogot adott az Emita Értékpapír Befektetési és Szolgáltató Rt. számára a tőzsde részvényszekciójában és származékos szekciójának határidős piacán. Az Emita Értékpapír Rt. július 18-án szerzett szekciótagságot a részvény- és származékos szekcióban, és szeptember 8-án teljesítette a kereskedési jog megszerzéséhez szükséges technikai feltételeket is.

Az EMITA Befektetési és Szolgáltató Részvénytársaság egy évvel ezelőtt alakult. A cég zártkörű részvénytársaság, jegyzett tőkéje 150 000 000 Ft. Az EMITA Értékpapír Rt kizárólagos magyar tulajdonban van, a cég tulajdonosa a GMI Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Az EMITA Értékpapír Rt az első befektetési szolgáltató tevékenységet végző cég, mely a korábbinál lényegesen szigorúbb törvényi feltételeket jelentő Tőkepiaci Törvény 2001. decemberi hatályba lépése óta idén nyáron megkezdhette működését.
Az EMITA Értékpapír Rt az állampapír kereskedelemben kíván piaci részesedést szerezni, a cég üzletágszerűen ma hazánkban a független brókercégek közül egyedüliként foglalkozik állampapírokkal, ezen belül is elsősorban magyar állampapírokkal.
Természetesen az EMITA Értékpapír Rt ügyfelei nem csak állampapír ügyletekre adhatnak megbízásokat, a brókercég teljes körű befektetési szolgáltató tevékenységet végez.
Az EMITA Értékpapír Rt a különlegesen aktív, szofisztikált és igazi személyes ügyfélstátuszra vágyó befektetők megbízásainak teljes körű ellátását tűzte ki célul, ennek érdekében számos újszerű szolgáltatást kínál ügyfeleinek. A hazai brókercégek közül újdonságként, az EMITA Értékpapír Rt minden ügyletet sms-ben visszaigazol, emellett az ügyfelek egyenlegüket is lekérdezhetik mobiltelefonon. Az EMITA Visitors’ Room-ban a befektetők folyamatosan figyelemmel kísérhetik az árfolyamok alakulását, megbízásokat adhatnak, és kötetlen formában kapcsolatot építhetnek a többi látogatóval.
Az EMITA Értékpapír Rt alaptőke-emelést tervez végrehajtani a közeljövőben, ezt követően a cég értékpapír kereskedői státuszú jogosultságot szerez. A brókercég a nemzetközi pénzpiacok felé is nyitni kíván, így ügyfelei hamarosan külföldi értékpapírokkal kapcsolatos ügyletekre adhatnak megbízást.
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 12. 16:01
Megnéztem azokat a cégeket az áprilisi Top10-ből, amiket még nem elemeztem, hála a roic.ai-s adatokn...
Bankmonitor  |  2024. április 12. 15:58
A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium közleménye alapján kiderült, hogy mely...
MEDIA1  |  2024. április 12. 12:47
Hann Endre jó hírnévhez való jogának megsértése miatt perelte az ElkXrtuk című kurzusfilm gyártóját....
Holdblog  |  2024. április 12. 11:40
HOLD After Hours. Problémamegoldó podcastünk újabb fejezetében Szabó Dáviddal tárjuk fel a bitcoin,...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm